728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

    Επιτρέπονται οι σκύλοι στα πάρκα και στις παραλίες; Τι ισχύει...

    Επειδή πολλοί αναρωτιέστε αν επιτρέπονται οι σκύλοι στα πάρκα ή όχι θα σας πω τι ισχύει!
    Οι σκύλοι μπορούν να μπαίνουν σε όλα τα πάρκα ΕΛΕΥΘΕΡΑ και με το νόμο!!!Οι παρακάτω πινακίδες που θα δείτε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και αυτές που γράφουν νόμους οι οποίοι είναι χρόνων πίσω και πλέον δεν ισχύουν!
    Ο νόμος λέει ξεκάθαρα για την είσοδο των σκύλων στα πάρκα το παρακάτω:
    ''τα σκυλιά πρέπει να κυκλοφορούν δεμένα στο χέρι του ανθρώπου συνοδού τους. Επίσης, υποχρέωση του συνοδού είναι να μην επιτρέπει στο σκύλο του να λερώνει σε δημόσιους χώρους ή, αν λερώσει, να καθαρίζει με τη γνωστή μέθοδο «ανεστραμμένη σακούλα», όταν το ζώο του «κάνει τη δουλειά του.''
    Πουθενά δεν αναφέρονται δημόσιοι χώροι-άβατα και πουθενά δεν παραχωρείται το δικαίωμα στους δήμους να «αγκαζάρουν» τα πάρκα για τους δίποδους ψηφοφόρους τους και μόνο.
    Στο νόμο 4235/2014 προβλέπεται η προσθήκη της περίπτωσης γ΄ στην παράγραφο 3 του άρθρου 5 του ν. 4039/2012 (που σημειωτέον προϋπήρχε στον 3170/03!): ''γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.''
    Οπότε μπαίνετε ελεύθερα σε όλα τα πάρκα ότι και να σας λένε και μπορείτε και ελεύθερα να ξηλώσετε και τις πινακίδες που έχουν βάλει παράνομα οι Δήμοι!
    Οι πινακίδες που βάζω είναι ενδεικτικές από διάφορους δήμους.
    Όποιος έχει αντίρρηση ή κάτι άλλο να πει μπορεί να το συμπληρώσει και αν είμαι κάπου λάθος μπορώ να το δεχτώ.
    Ξέχασα να πω ότι σε σχέση με τη παραλία ο νόμος πάλι λέει ότι το δεσποζόμενο ζώο μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε δημόσια παραλία δεμένο υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη-συνοδού του έχοντας μαζί του το βιβλιάριο υγείας(φυσικά να είναι εμβολιασμένο) και αν ενοχληθεί κάποιος λουόμενος να αποχωρήσει. Μπορεί να κάνει μπάνιο σε οποιαδήποτε απομονωμένη παραλία εκτός αν ενοχληθεί κάποιος λουόμενος και φυσικά μπορεί να κάνει μπάνιο στις παραλίες που έχει βγάλει απόφαση το λιμεναρχείο και το υπουργείο ναυτιλίας ότι μπορούν να λούζονται τα κατοικίδια!
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιτρέπονται οι σκύλοι στα πάρκα και στις παραλίες; Τι ισχύει... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top