728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

    Βρέχει γατάκια στην Ηλιούπολη...

    Καθημερινά μαζεύουμε δεκάδες γατάκια. Παρατημένα σε κούτες, μέσα σε κάδους σκουπιδιών, μέσα από μηχανές αυτοκινήτων. Πολλά από αυτά άρρωστα, σοβαρά τραυματισμένα, σε άθλια κατάσταση. Αρκετά από αυτά δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και θα ξεψυχίσουν με βασανιστικό θάνατο. Όσο κι αν θέλουν οι άνθρωποι των φιλοζωικών σωματείων δεν μπορούν να τα σώσουν όλα. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα αδέσποτα στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται.
    Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο γατάκι μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης www.zeil.gr για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υιοθεσίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες πανέμορφα γατάκια που περιμένουν το παντοτινό τους σπίτι. Αν η ΖΕΗ σας πέφτει λίγο μακριά, επικοινωνήστε με το τοπικό σωματείο ή την εθελοντική ομάδα της περιοχής σας. Σίγουρα εκεί θα βρείτε το μελλοντικό νέο μέλος της οικογένειάς σας.
    Αν έχετε ήδη γάτα, ενημερωθείτε για τα οφέλη της στείρωσης και κάντε την σωστή κίνηση. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για άλλα αδέσποτα. Μην περιμένετε να δείτει "παιδιά" και "εγγόνια" από την γάτα σας. Ο μύθος "μια γέννα πριν την στείρωση" ΔΕΝ ισχύει και το κατοικίδιο σας ΔΕΝ θα πάθει κατάθλιψη, ούτε θα αλλάξει ο χαρακτήρας του επειδή δεν ένιωσε την χαρά του σεξ ή της μητρότητας.
    Αν βρήκατε κάποιο γατάκι, να σας ενημερώσουμε ότι σε ότι αφορά τα αδέσποτα νομικά αρμόδιος και υποχρεωμένος από τον νόμο να αναλάβει την περίθαλψη τους είναι ο Δήμος της περιοχής σας. Καλέστε τον δήμο σας και πιέστε τον για πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων όπως ορίζει η νομοθεσία. Μην έχετε την απαίτηση από τους εθελοντές φιλόζωους να αναλάβουν το γατάκι. Όλα τα σωματεία είναι ασφυχτικά γεμάτα από ζώα που ψάχνουν οικογένειες. Αν θέλετε να βοηθήσετε το γατάκι μπορείτε, πηγαίνοντάς το άμεσα στον κτηνίατρο, φτιάχνοντας αγγελία με φωτογραφίες και προωθώντας το στα μέσα μαζικής δικτύωσης. Μιλήστε με το σωματείο της περιοχής σας και ζητήστε τους καθοδήγηση και να σας συστήσουν κάποιον οικονομικό κτηνίατρο.
    Αν ταΐζετε τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σας, φροντίστε και για την στείρωσή τους. Εκτός από την μείωση των αδέσποτων, βοηθάτε στην προστασία τους από καρκίνο στο στήθος και στα γεννητικά όργανα και την μετάδοση αφροδίσιων νοσημάτων. Στην Ελλάδα των 3 εκατομμυρίων αδέσποτων η στείρωση είναι η μόνη λύση. Και για όσους πιστεύουν ότι η στείρωση είναι κόντρα στην φύση του ζώου, να υπενθυμίσουμε ότι στην φύση των ζώων έχουμε επέμβει από την στιγμή που τα εξημερώσαμε.


    --
    Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
    www.zeil.gr / info@zeil.gr
    Οι φίλοι δεν αγοράζονται - Υιοθετήστε ένα αδέσποτο
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Βρέχει γατάκια στην Ηλιούπολη... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top