728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

    Έφυγε από τη ζωή η πιο διάσημη γάτα-σταθμάρχης...

    Το τελευταίο αντίο είπαν χιλιάδες άνθρωποι την περασμένη Κυριακή στην Tama την πιο διάσημη γάτα της Ιαπωνίας.
    Η γάτα αυτή θεωρήθηκε υπεύθυνη για την διάσωση μιας απομακρυσμένης σιδηροδρομικής γραμμής στην Ιαπωνία από την οικονομική καταστροφή.
    Το 2006 έφυγε ο τελευταίος υπάλληλος του σταθμού Kishi στον αγροτικό νομό της Wakayama στην δυτική Ιαπωνία μετά από περικοπές στο προσωπικό και έμεινε η Tama.
    Πριν τον διορισμό της η γραμμή των 9 μιλίων έχανε 500 εκατομμύρια γιεν το χρόνο και μόνο 5000 επιβάτες την χρησιμοποιούσαν.
    Από τότε που ανέλαβε εκείνη, ο σταθμός άρχισε να γεμίζει από επισκέπτες και περίεργους που έρχονταν για να δουν από κοντά την πρώην αδέσποτη γάτα η οποία υποδεχόταν τους επιβάτες και κατάφερε να βοηθήσει την κοιμισμένη και υπερχρεωμένη γραμμή της Kishigawa. 
    Τον πρώτο χρόνο της στην δουλειά ο αριθμός των επιβατών ανέβηκε από το 10% στα 2.1 εκατομμύρια. Το φαινόμενο Τama στην άνθιση της τοπικής οικονομίας υπολογίζεται ότι έφτασε τα 1.1 δισεκατομμύρια γιεν (8.9 εκατομμύρια δολάρια). 
    Η Tama κέρδισε πολλές προαγωγές κατά την διάρκεια της 8χρονης καριέρας της. Έγινε αρχισταθμάρχης, μετά αντιπρόεδρος της σιδηροδρομικής εταιρείας και την Κυριακή της δόθηκε ο τίτλος του επίτιμου αιώνιου σταθμάρχη. 
    Έφυγε από την ζωή λόγω καρδιακής προσβολής στην ηλικία των 16 χρονών - περίπου στα 80 ανθρώπινα χρόνια.
    Η αφοσίωση της χάρισε στην Tama τον μεταθανάτιο τίτλο μιας θεάς του Σίντο με βάση τα έθιμα της Ιαπωνικής θρησκείας που τιμάει τις θεότητες ζώων. 
    Σύμφωνα με τον Mitsunobu Kojima, τον πρόεδρο της Wakayama Electric Railway, θα χτιστεί μια προτομή της σε έναν ναό για γάτες τον επόμενο μήνα.
    Η εταιρεία ήδη έχει διαλέξει έναν μαθητευόμενο της ίδιας ράτσας που τον λένε Nitama για να την αντικαταστήσει. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή η πιο διάσημη γάτα-σταθμάρχης... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top