728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

    Ευχάριστα νέα! Λιγότερα ζώα σκοτώνονται λόγω χορτοφαγίας...

    Εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της ανόδου της χορτοφαγίας κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
    Αν και το 93% των ανθρώπων έχουν ακόμα το κρέας στη διατροφή τους, υπάρχει εμφανής τάση μείωσης στη συχνότητα κατανάλωσής του.
    Συγκεκριμένα, η κατανάλωση κρέατος στην Αμερική μειώνεται σταθερά από το 2007, σε ρυθμό έως και 10 τοις εκατό κατά κεφαλήν, όπως προκύπτει από έκθεση της Farm Animal Protection for The Humane Society.
    Το 2007 εξετράφησαν 9,5 δισεκατομμύρια ζώα για κατανάλωση στις ΗΠΑ, αλλά το 2014 ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 400 εκατομμύρια. Παρόμοιες τάσεις καταγράφηκαν και στην Ευρώπη.
    Σημειωτέον ότι η μείωση στην κατανάλωση κρέατος έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ύδατος.
    Η κτηνοτροφία, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, είναι υπεύθυνη για το 20 τοις εκατό των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των εκπομπών των οχημάτων, ενώ χιλιάδες λίτρα νερού απαιτούνται για την παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος.
    Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια άνοδος στις εκστρατείες υπέρ της κατανάλωσης λαχανικών και υποκαταστάτων κρέατος και γαλακτοκομικών, ενώ υφίσταται και μία αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την περικοπή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ευχάριστα νέα! Λιγότερα ζώα σκοτώνονται λόγω χορτοφαγίας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top