728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

    Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τον σκύλο το καλοκαίρι;

    Το καλοκαίρι είναι, λοιπόν, εδώ. Για αυτό, πρέπει να προστατεύσουμε τον σκύλο μας από τους κινδύνους που εμφανίζονται αυτή την εποχή.
    Κατ' αρχάς, ο Νο1 κίνδυνος είναι η αφυδάτωση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να προφυλάξουμε τον σκύλο από την αφυδάτωση είναι να του παρέχουμε πολύ δροσερό νερό. Ακόμα, καλό είναι να του προσθέσουμε στο φαγητό του ή στην ξηρά τροφή είτε ζωμό κοτόπουλου που είναι χαμηλό σε νάτριο είτε παγωμένο γιαούρτι.
    Επίσης, πρέπει να προσέχουμε τα πατουσάκια του. Οι βόλτες κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιθανό να του προκαλέσουν εγκαύματα σε αυτά. Για να το αποφύγουμε, μπορούμε να πηγαίνουμε βόλτα  τον τετράποδο φίλο μας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Αν όμως πρέπει να περπατήσουμε μαζί του την ημέρα, τότε οπωσδήποτε θα του βάλουμε ειδικά παππουτσάκια.
    Ένας άλλος κίνδυνος το καλοκαίρι είναι τα παράσιτα. Είναι η ιδανική εποχή για ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια. Μία καλά ισορροπημένη διατροφή χωρίς συντηρητικά ή χημικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του και  έτσι ο σκύλος γίνεται πιο ανθεκτικός στα παράσιτα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο -στικς, περιλαίμια- για αυτό τον σκοπό. Ακόμα, η καθαριότητα στο σπίτι και η συχνή φροντίδα του σκύλου μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσης.
    Το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτή την εποχή. Πολλοί σκύλοι πεθαίνουν κάθε χρόνο στα αυτοκίνητα κατά το καλοκαίρι. Δεν πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο στο αυτοκίνητο. Ακόμα κι  αν τα παράθυρα είναι ανοιχτά και το αυτοκίνητο βρίσκεται σε σκιερό μέρος, ο κίνδυνος παραμένει. Αν οπωσδήποτε ο σκύλος πρέπει να μείνει στο αυτοκίνητο, τότε πρέπει να του αφήσουμε ανοιχτό τον κλιματισμό.
    Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας τις εποχικές αλλεργίες. Αν δούμε τον σκύλο μας να ξύνεται ή να αραιώνει το τρίχωμά του, πρέπει να απευθυνθούμε στον κτηνίατρο. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τον σκύλο το καλοκαίρι; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top