728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

    Απίστευτο! Ένας σκύλος σταμάτησε την απόδραση βαρυποινιτών από τις Φυλακές της Κέρκυρας...

    Απίστευτο και όμως αληθινό! Ανήμερα της Παναγίας σχεδίαζαν δεκάδες βαρυποινίτες Έλληνες και Αλβανοί ισοβίτες κακοποιοί και δολοφόνοι να αποδράσουν από την Ζ΄Πτέρυγα των Φυλακών Κέρκυρας, όπου κρατούνται.
    Ο αριθμός αυτός είναι ο ελάχιστος εκτιμώμενος αριθμός που ίσως αποδειχτεί και διπλάσιος στο τέλος και ο τρόπος ήταν γνώριμος απο το παρελθόν. Σκάβοντας δηλαδή, ένα υπόγειο τούνελ μήκους τουλάχιστον 25-30 μέτρων με αυτοσχέδια εργαλεία, εργασία που εκτιμάται ότι κράτησε τουλάχιστον δύο μήνες και βρισκόταν στο τελικό στάδιο λίγο πριν βγουν οι δραπέτες στην επιφάνεια, καθώς κατέληγε σε αγωγό ομβρίων υδάτων!

    Το παράτολμο σχέδιό τους, το οποίο είχε επαναληφθεί το 1996 -αλλά τότε με επιτυχία είχαν καταφέρει να αποδράσουν 120 κρατούμενοι που κατάφεραν να βρουν με το τούνελ που έσκαψαν, το υπόγειο τούνελ του ενετικού φρουρίου και να βγουν σε παρακείμενο σχολείο- απετράπη χάρη στην τυχαία, αλλά καταλυτική συνδρομή ενός σκύλου.
    Τυχαία λοιπόν και περίπου στις 10 το πρωί, ένας πολίτης είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην περιοχή. Κάποια στιγμή, ο σκύλος αντιλήφθηκε κάτι στο οδόστρωμα που του τράβηξε την προσοχή, στάθηκε ακίνητος στο σημείο και άρχισε να γαυγίζει. Περιπολία αστυνομικών αλλά και προσωπικό της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών αντιλήφθηκε την παρουσία του σκύλου και τις αντιδράσεις του και πήγαν στο σημείο να δουν τι συμβαίνει.
    Τότε αντιλήφθηκαν και εκείνοι πως κάτω από το οδόστρωμα ακούγονταν γδούποι που παρέπεμπαν σε σκάψιμο και κάλεσαν να μεταβεί χωματουργικό μηχάνημα και να ανοίξουν τρύπα στην άσφαλτο για να δουν τι συνέβαινε από κάτω.

     Στο μεταξύ, οι βαρυποινίτες που αντιλήφθηκαν με τη σειρά τους, ότι κάτι συνέβαινε από πάνω τους, παράτησαν τις προσπάθειές τους και επέστρεψαν στα κελιά τους σαν να μη συνέβαινε τίποτα.
    Όταν άνοιξαν την τρύπα στην άσφαλτο οι αστυνομικοί, ανακάλυψαν εμβρόντητοι την ύπαρξη ενός τούνελ, μήκους τουλάχιστον 25-30 μέτρων που κατέληγε στο αγωγό ομβρίων υδάτων και κάλεσαν σε συναγερμό.

    Εντός των Φυλακών και στα 15 κελιά της Ζ΄Πτέρυγας όπου κρατούνται όλοι οι βαρυποινίτες και ισοβίτες δολοφόνοι και πιο σκληροί κακοποιοί, Έλληνες και Αλβανοί στην πλειονότητά τους, βρέθηκαν κάτω από τα στρώματα και τα κρεβάτια όλων τους, όγκοι χώματος που είχαν απομακρυνθεί από το τούνελ και οι κακοποιοί τα έκρυβαν στα συγκεκριμένα σημεία. Επίσης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την είσοδο του τούνελ, κάτω από το κρεβάτι και στο κελί δύο βαρυποινιτών, ενός Έλληνα και ενός Αλβανού, ταπεράκια, ανεμπιστήρα και αυτοσχέδια εργαλεία, όπως αυτοσχέδια φτυάρια, κασμάδες και καλέμια... 

    Οι εργασίες αυτές εκτιμάται σε πρώτη φάση ότι κράτησαν τουλάχιστον δύο μήνες και εδώ εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, όπως γιατί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έλεγξαν ποτέ τα κελιά αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που αν το έκαναν εύκολα θα αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του χώματος κάτω από τα κρεβάτια των κρατουμένων, που σαφώς και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με άλλον τρόπο...
    Αυτό είναι σαφώς ένα μέρος της έρευνας που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, για το εάν και κατά πόσο και ποιοι τυχόν σωφρονιστικοί έκαναν τα «στραβά μάτια», ειδικά σε μία φυλακή που είχε σημειωθεί απόδραση 120 βαρυποινιτών με τον ακριβώς ίδιο τρόπο το 1996, αλλά με την διαφορά ότι τότε το τούνελ σκάφτηκε από την ακριβώς αντίθετη μεριά των φυλακών και κατέληξε, υπογείως στα τούνελ του παλιού ενετικού φρουρίου. 

    Τα άλλα σημεία της έρευνας που καλείται να δώσει απαντήσεις είναι πόσοι και ποιοι είναι κρατούμενοι που εμπλέκονται σε αυτές τις ενέργειες και βεβαίως ποιοι είναι αυτοί που τυχόν τους περίμεναν έξω από τις Φυλακές για να τους βοηθήσουν στο τελικό στάδιο της απόδρασής τους.
    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες  οι τοπικές αστυνομικές Αρχές έχουν ζητήσει και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, ώστε να εισέλθουν πυροσβέστες με μπουκάλες οξυγόνου εντός του αυτοσχέδιου τούνελ διαφυγής και να εντοπιστούν τυχόν άλλα ευρήματα, όπως τυχόν αυτοσχέδια όπλα ή άλλα εργαλεία και βέβαια να υπάρξει μια σαφής αποτύπωση του όλου εγχειρήματος.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Απίστευτο! Ένας σκύλος σταμάτησε την απόδραση βαρυποινιτών από τις Φυλακές της Κέρκυρας... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top