728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

    Πλαστικό θα έχουν φάει όλα τα θαλασσοπούλια μέχρι το 2050...

    Είναι τραγικό αλλά αληθινό. Έως και εννέα στα δέκα θαλασσοπούλια έχουν πλαστικό στο έντερό τους, όπως δείχνει νέα έρευνα.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη από ερευνητές του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIRO) της Αυστραλίας, και του Imperial College του Λονδίνου, σχεδόν το 80% των θαλασσοπουλιών έχουν καταναλώσει πλαστικό και το 90% αυτών έχουν πλαστικό στο έντερό τους.
    Το πιο συνταρακτικό είναι πως μέχρι το 2050 το 99% των ειδών θαλάσσιων πτηνών στον κόσμο θα έχει καταναλώσει πλαστικό, αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις θαλάσσιας ρύπανσης.
    «Το ποσοστό αυτό ήταν περίπου 20% ή λιγότερο στις αρχές της δεκαετίας του '60», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Κρις Γουίλκοξ.
    Οι περιοχές υψηλότερου κινδύνου είναι κατά μήκος των ακτών της νότιας Αυστραλίας, της Νοτίου Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, όπου μεγαλύτεροι πληθυσμοί πουλιών συναντούν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Ωστόσο παγκοσμίως η πιο επικίνδυνη περιοχή για τα θαλασσοπούλια βρίσκεται στη νότια θάλασσα της Τασμανίας.
    Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, 8.400.000 τόνοι πλαστικού απορρίπτονται στον ωκεανό ετησίως και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πλαστικό θα έχουν φάει όλα τα θαλασσοπούλια μέχρι το 2050... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top