728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

    Κάτι παραπάνω από άνθρωπος! Οδοντίατρος στην Κρήτη παρατάει τη δουλειά του για να φροντίζει αδέσποτα...

    Μετά το ΒΒC που σε πρόσφατο δημοσίευμά του αναφέρθηκε στα άλλα θύματα της ελληνικής κρίσης, τα σκυλάκια, που λόγω οικονομικής ανέχειας οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν αδέσποτα στους δρόμους, στο θέμα επανέρχεται τώρα η Daily Mail. Μέσα από μια άλλη οπτική. Συστήνοντας σε όλους τον οδοντίατρο από την Κρήτη που αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και να αφιερωθεί στους 200 φίλους του (σκύλους)!
    Ο Θεόκλητος (Τάκης) Προεστάκης, όπως σημειώνει η Daily Mail, έχει εγκαταλείψει τα πάντα και έχει αφιερωθεί στο καταφύγιο ζώων που έφτιαξε στην Ιεράπετρα στην Κρήτη. «Είμαι απολύτως μόνος εδώ. Δεν έχω χρήματα, πούλησα το αμάξι μου, πούλησα το τροχόσπιτό του, δεν έχω τίποτα. Πρέπει να δανειστώ. Πριν μερικούς μήνες ήμουν έτοιμος να πουλήσω το καταφύγιο επειδή δεν μπορούσα να βρω τρόπο να συνεχιστεί η χρηματοδότηση», λέει ο 44χρονος οδοντίατρος μιλώντας στην Daily Mail.



    Οσον αφορά το πώς μπήκε στη διαδικασία ίδρυσης του καταφυγίου, που αποτελεί έναν παράδεισο για τους σκύλους, ο ίδιος εξομολογείται: «Μια μέρα επισκέφθηκα τη χωματερή και είδα φρικτά πράγματα. Υπήρχαν πάρα πολλά σκυλιά, ορισμένα με σπασμένα πόδια, που λιμοκτονούσαν, ήταν τόσο αδύνατα και τόσο άρρωστα που θα πέθαιναν. Ηταν φρικτό».



    «Ηθελα απλά να τα βοηθήσω. Ετσι άρχισα να τα φροντίζω, να τους δίνω νερό και φαγητό και ήμουν τόσο χαρούμενος που τα έβλεπα να πηγαίνουν καλύτερα. Αλλά οι γείτονές μου στην Ιεράπετρα άρχισαν να θυμώνουν μαζί μου και να με απειλούν ότι θα σκοτώσουν τα σκυλιά επειδή τους ενοχλούσαν. Ετσι ήρθε η ιδέα της ίδρυσης ενός καταφυγίου σε ασφαλές μέρος, όπου θα μπορούσα να τα μεταφέρω και να τα φροντίσω». Οπως σημειώνει η Daily Mail το καταφύγιο του κ. Προεστάκη, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί συνολικά πάνω από 200 σκυλιά, είναι έκτασης 5 στρεμμάτων, ενώ για να καλυφθούν τα έξοδά του χρειάζονται περί τις 2.000 ευρώ το μήνα, 1.300 ευρώ για την τροφή των σκυλιών και 700 ευρώ για τους κτηνιάτρους. Οπως ο ίδιος λέει, οι κτηνίατροι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες δωρεάν και όσο και αν κάνουν καλύτερες τιμές. μια στείρωση ενός θηλυκού σκυλιού, για παράδειγμα, δεν καταλήγει να κοστίζει λιγότερο από 150 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως λέει ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των τριών ετών που διατηρεί το καταφύγιο, έχει πληρώσει από την τσέπη του τις στειρώσεις 50 με 60 σκυλιών.



    Ολα τα χρήματα προέρχονται από δωρεές, εκ των οποίων το 98% από ανθρώπους εκτός Ελλάδος, μιας και όπως υποστηρίζει ο Τάκης Προεστάκης, οι τοπικές αρχές είναι ανίκανες αλλά και απρόθυμες να βοηθήσουν.



    Για τη δουλειά με τα εγκαταλελειμμένα σκυλάκια που κάνει ο Τάκης Προεστάκης μίλησε στο βρετανικό ιστότοπο και ο Βρετανός Λίσλι Τζάκσον, ο οποίος ζει στην Κρήτη και έχει επισκεφθεί το καταφύγιο ζώων του οδοντιάτρου. «Εχω μείνει έκπληκτος από τη δουλειά που κάνει. Δουλεύει στο καταφύγιο επτά ημέρες την εβδομάδα και μόλις φεύγει από αυτό τρέχει στο σπίτι του για να ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες τους προκειμένου να τους βρει σπίτια. Αλλά δεν περνά ούτε μια μέρα που δεν θα βρει ένα νέο εγκαταλελειμμένο σκυλάκι. Η κατάσταση είναι απελπιστική», λέει.

    Πάντως, όπως σημειώνει η Daily Mail, τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του κ. Προεστάκη δεν είναι μόνο κατοικίδια οικογενειών που επλήγησαν από την κρίση και τα άφησαν στο δρόμο, αλλά και άλλα, τα οποία έχουν βασανιστεί και μάλιστα άγρια. Πολλά σκυλάκια έχουν ξυλοκοπηθεί ή έχουν βασανιστεί με άλλους τρόπους: Κάποιοι τα πέταξαν από τα αυτοκίνητά τους, άλλα τα έδεσαν σε φράχες και τα άφησαν να λιμοκτονήσουν, ενώ αίσθηση προκαλεί μια άλλη περίπτωση, ενός μιρκού σκυλιού, το οποίο το είχαν γδάρει ζωντανό προτού το αφήσουν να λιμοκτονήσει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.







    Ωστόσο, αυτή η φρικιαστική περιπέτεια αυτού του άτυχου ζώου, που σιγά σιγά επανέρχεται, στάθηκε κάτι σαν σημείο καμπής για το καταφύγιο του Τάκη. Και αυτό γιατί πόσταρε στο Διαδικτύο φωτογραφίες από την πορεία ανάρρωσης της μικρής, συγκινώντας πολύ κόσμο ο οποίος θέλησε να ενισχύσει αυτή την πολύ καλή προσπάθεια που κάνει. Ετσι, μόλις την περασμένη εβδομάδα μπόρεσε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, για να μπορεί να μεταφέρει τα ζωάκια στον κτηνίατρο αλλά και στο αεροδρόμιο για να τα στείλει στους νέους τους ιδιοκτήτες. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω ενός ιστοτόπου που δημιουργήθηκε για να σωθεί οικονομικά το καταφύγιο.

    «Αυτή είναι η ζωή μου» προσθέτει ο κ.Προεστάκης και καταλήγει:«Είναι δύσκολο όλο αυτό αλλά το αγαπώ. Δουλεύω πολύ σκληρά αλλά όταν βλέπω τα σκυλάκια ευτυχισμένα, να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν να εμπιστεύονται ξανά τους ανθρώπους, τότε καταλαβαίνω ότι όλο αυτό αξίζει τον κόπο».

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. Μπράβο σας κ. Προεστάκη. Χρειάζεται μεγάλη καρδιά για να αντέχετε. Και εσείς την έχετε. Και πάλι μπράβο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Κάτι παραπάνω από άνθρωπος! Οδοντίατρος στην Κρήτη παρατάει τη δουλειά του για να φροντίζει αδέσποτα... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top