728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

    Η μεγάλη φιλοζωική γιορτή του International Dog Festival – Athens 2015...

    Ένα ανθρώπινο ποτάμι ενθουσιασμού πλημμύρισε το εκθεσιακό κέντρο «MEC Παιανίας» το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου, όπου έλαβε χώρα το μεγάλο φιλοζωικό ραντεβού.
    Το «International Dog Festival – Athens 2015», το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για 5η φορά και καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός πανευρωπαϊκής εμβέλειας με την παρουσία της Παγκόσμιας Κυνολογικής Ομοσπονδίας(FCI).
    Στο τριήμερο ραντεβού για όλους τους φιλόζωους, οι χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν το εκθεσιακό κέντρο είχαν την δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της ευζωίας για τους μικρούς τους φίλους, να αποκτήσουν δώρα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και να παρακολουθήσουν μια σειρά από φιλοζωικές δραστηριότητες, που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση για μια πιο υπεύθυνη ιδιοκτησία.
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος κατά την διάρκεια του «International Dog Festival» διεξήχθη η τριπλή διεθνής έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας (KOE), στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1500 σκυλάκια, τα οποία θαυμάστηκαν για την αρτιότητα τους. Η εφετινή έκθεση αποτέλεσε για τους νικητές κριτήριο συμμετοχής για το μεγαλύτερο παγκόσμιο dog show, την
    περίφημη «Crufts»( 10 -13 Μαρτίου 2016).
    Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα για μια πρώτη γνωριμία με εκατοντάδες φυλές σκύλων, ακόμη και ελληνικών και απόλαυσαν μια σειρά εκδηλώσεων σε ένα οργανωμένο, ως την τελευταία λεπτομέρεια, φεστιβάλ.
    Ιδιαίτερη παρουσία αποτέλεσε εφέτος η παρουσία του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία με την επίδειξη που πραγματοποίησε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» καθήλωσε τους επισκέπτες.
    Kατά την διάρκεια του φεστιβάλ σημαντική παρουσία είχε η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία με την αρωγή του χορηγού μας, «Equilibrio Hellas» διοργάνωσε τα «Adoption Days». Στις ημέρες Υιοθεσίας παρουσιάστηκαν σκυλάκια, που αναζητούσαν τη νέα τους στέγη και ήταν
    αρκετοί οι επισκέπτες που προσφέρθηκαν.
    Εντυπωσιακό για ακόμη μια φορά το κυνάθλημα του dog agility, που δημιούργησε αισθήματα ευφορίας σε μικρούς και μεγάλους με τα σκυλάκια να κουνάνε ευτυχισμένα την ουρά τους.
    Το «Dog Dancing» πυροδότησε με ενθουσιασμό τους φιλόζωους, οι οποίοι με αδημονία πρόσμεναν στην εμφάνιση του διδύμου της Blu και της Έφης, που παρουσίασαν ένα αρμονικό χορευτικό.
    Από τις λεπτεπίλεπτες και υψηλά ραφιναρισμένες κινήσεις, στην συνέχεια οι ζωόφιλοι θαύμασαν την αποτελεσματικότητα και την αρτιότατη εκπαίδευση των σκύλων του Λιμενικού Σώματος.
    Η παρουσίαση των ελληνικών φυλών σκύλων αποτέλεσε μια ξεχωριστή νότα σε έναν φεστιβάλ με πλούσιες δραστηριότητες, όπως οι επιδείξεις από την ομάδα του ΚΟΕ, «Πατουσάκια – Φιλαράκια», που «έκλεψε» την παράσταση.
    Μικροί το δέμας, αλλά με μεγάλες ικανότητες, οι νεαροί χειριστές(από 4,5 μέχρι 14 ετών) μεγαλόσωμων ή μη σκυλιών επέδειξαν ικανότητες, που πολλές φορές δεν έχουν καν έμπειροι συνάδελφοι τους.
    Παράλληλα, η Σχολή Εκπαίδευσης Τυφλών, Λάρα και η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, σε ξεχωριστό περίπτερο, συνομιλούσε για το δύσκολο αλλά συνάμα και πολύτιμο έργο της εκπαίδευσης σκύλων οδηγών για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης με τους επισκέπτες.
    Εντυπωσιακή παράλληλη εκδήλωση, που έκανε τους επισκέπτες να κοντοσταθούν και να παρακολουθούν με ένα μείγμα ενθουσιασμού και περιέργειας ήταν το πρώτο «Groom & Kennel Expo», που συστεγάστηκε με το International Dog Festival Athens 2015 στο «MEC Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο».
    Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιδείξεις περιποίησης από τους groomers αλλά και να απολαύσουν εν δράσει τα… μαγικά ψαλίδια της «Εθνικής Ελλάδας Grooming», που άλλαζε εντυπωσιακά την όψη των μικρών μας φίλων.
    Επιπρόσθετα αναδείχθηκαν προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών και των μικρών τους φίλων κατά την διάρκεια του πρώτου «Groom & Kennel Expo» .
    Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, με δώρα τις ποιοτικότερες τροφές για τα σκυλάκια τους, να λάβουν μέρος στο κουίζ της FCI για να αποκτήσουν την χαριτωμένη της μασκότ, τον Cobby ενώ οι μικροί μας φίλοι είχαν την δυνατότητα να παίξουν στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο της «Royal Canin Hellas» και να διασκεδάσουν με την παρουσία κλόουν ενώ έλαβαν μέρος σε δραστηριότητα, όπως η ζωγραφική.
    Τα δεκάδες περίπτερα των εμπορικών εκθετών «γέμισαν» από επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούσαν τις βέλτιστες λύσεις για τα κατοικίδια τους στην διατροφή, το grooming(καλλωπισμός), την εκπαίδευση και τα αξεσουάρ.
    Η προσέλευση στο «International Dog Festival – Athens 2015» ήταν αθρόα και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέσα επικοινωνίας, που πρόβαλλαν την εκδήλωση και τους επισκέπτες, που με την παρουσία τους οδήγησαν το φεστιβάλ στην απόλυτη επιτυχία.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η μεγάλη φιλοζωική γιορτή του International Dog Festival – Athens 2015... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top