728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

    Τι συμβολίζει ο Λουκάνικος; Τι απαντά η φιλόσοφος Mary Zournazi από την Αυστραλία...

    Η συγγραφέας και φιλόσοφος Mary Zournazi που ζει στο Σίδνεϊ μίλησε στο ABC Αυστραλίας για
    τη δική της περιπλάνηση στην Αθήνα αναζητώντας τον Λουκάνικο.
    Αυτό που πρόσεξε είναι ότι οι αδέσποτοι σκύλοι ζουν στην Αθήνα όπως πουθενά αλλού στον κόσμο και θεωρούνται κάτοικοι της πόλης. Οι άνθρωποι τους αγαπούν και τους φροντίζουν.
    Όσο για τον Λουκάνικο, τόνισε πως είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τους διαδηλωτές και έγινε σύμβολο του καθημερινού ανθρώπου που μάχεται για τα δικαιώματά του.
     Ανέφερε, λοιπόν, πώς μπορεί ένας σκύλος να γίνει σύμβολο για τους ανθρώπους και τι μπορεί να μας διδάξει για την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.
    Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ο Διογένης ο κυνικός φιλόσοφος της αρχαίας Ελλάδας είδε την πραγματικότητα να αποκαλύπτεται μέσα από τις πράξεις και όχι τις ιδέες.
    Αυτό που αντιπροσωπεύει ο Λουκάνικος είναι το θάρρος να ενεργείς με αξιοπρέπεια και με το αίσθημα δικαιοσύνη, ανέφερε η Mary Zournazi.
    Το θάρρος εκείνου που δεν έχει ελπίδα, όπως τονίζει ο Ιταλός φιλόσοφος Giorgio Agamben, είναι η πραγματική ελπίδα για τη ζωή και την πολιτική σήμερα, κατέληξε.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι συμβολίζει ο Λουκάνικος; Τι απαντά η φιλόσοφος Mary Zournazi από την Αυστραλία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top