728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

    Ο Αχιλλέας αναζητά αγάπη και θαλπωρή...

    Ο Αχιλλέας είναι ένα ακόμη πλάσμα που η ζωή έως τώρα του επιφύλαξε αρκετές δυσάρεστες εμπειρίες. Μόνος και εγκαταλειμμένος, από ένα σπίτι που του έκλεισε για πάντα την πόρτα; Ή μια ζωή αδέσποτος, που έτυχε να επιβιώσει, υπομένοντας τις κακουχίες και ζητιανεύοντας για κανένα ξεροκόμματο; Κανείς δεν ξέρει την πραγματική του ιστορία. Τώρα πια όμως, δεν έχει καμιά σημασία. Για τον Αχιλλέα σημασία έχει πλέον το παρόν και κυρίως το μέλλον. 
    Εμείς τον γνωρίσαμε, όταν εντοπίστηκε σε χωριό κοντά στη Λάρισα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος σοκαρισμένος απ’ την εικόνα που αντίκρισε, ειδοποίησε το Σωματείο μας. Οι εθελοντές μας που έσπευσαν επί τόπου, βρήκαν ένα μεγαλόσωμο τραυματισμένο σκύλο γεμάτο πληγές μέσα σε μια λίμνη νερού, αφού επί δύο συνεχόμενες μέρες έβρεχε ασταμάτητα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ανοιχτές πληγές του ήταν γεμάτες από αμέτρητες μύγες, οι οποίες εκμεταλλεύονταν τον ήλιο που βγήκε μετά την βροχή, αλλά και την αδυναμία του εξαντλημένου ζώου να κάνει έστω και την παραμικρή κίνηση για να τις διώξει. Ειδοποιήθηκαν αμέσως κτηνίατροι συνεργάτες του Σωματείου μας, ο Αχιλλέας μεταφέρθηκε σε κλινική και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Κατά την άποψη των γιατρών, ο Αχιλλέας ήταν τραυματισμένος και ακινητοποιημένος στο σημείο εντοπισμού του τουλάχιστον επί τέσσερις ημέρες και έφερε κάταγμα λεκάνης με εξάρθρημα αριστερού ισχίου. 
    Η ηλικία του προσδιορίστηκε μεταξύ 4 και 5 χρόνων και το βάρος του περίπου στα 25 κιλά. Έγινε καθαρισμός των πληγών του, αποπαρασιτώθηκε και χωρίς χρονοτριβή ακολούθησε χειρουργική ανάταξη των σκελετικών κακώσεων. Η επιτυχία της επέμβασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υποσχόμενη πλήρη κινητική αποκατάσταση. Από τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες ξεκίνησε η καθημερινή εφαρμογή προγράμματος φυσιοθεραπείας από εθελοντές του Σωματείου μας, με την επίβλεψη και καθοδήγηση της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, για να περπατήσει και να ανεξαρτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Και ο Αχιλλέας, έδωσε τη πιο δύσκολη μάχη της ζωής του και βγήκε νικητής. Μπορεί ο συνονόματος της μυθολογίας μας να υπέκυψε απ’ την τρωτή φτέρνα του, αλλά ο δικός μας Αχιλλέας αποδείχθηκε άτρωτος, δίνοντας μας μαθήματα επιβίωσης και θέλησης. Παρά το δύσκολο χειρουργείο και την πρότερη ταλαιπωρία του, δεν το έβαλε κάτω. Ανάρρωσε πολύ γρήγορα, επιδεικνύοντας καθ’ όλη την διάρκεια της αποθεραπείας του απίστευτη ηρεμία και συνεργασία με τους «φυσιοθεραπευτές του». 
    Τώρα πια, αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης του, περπατά άνετα, τρέχει και παίζει μαζί μας με όλη την άνεση κίνησης που χαρακτηρίζει ένα σκυλί της ηλικίας του. Είναι ο πιστός, χαδιάρης, προστατευτικός και αφοσιωμένος φίλος μας, κοινωνικός και φιλικός ταυτόχρονα με όλους, που όταν τα μάτια του καρφώνονται πάνω μας, εκφράζουν τόση ευγνωμοσύνη, αγάπη και συναίσθημα, που αγγίζουν κατευθείαν τη ψυχή μας. Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει αυτό το τόσο γλυκό πλάσμα, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία ζωής που τόσο αξίζει, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλ: 6982861415 ( κα Εύη)

    Όνομα: Αχιλλέας
    Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντές
    Ράτσα: Ημίαιμος Ελληνικός Ποιμενικός
    Γένος: Αρσενικό
    Ηλικία: 4-5 χρόνων
    Βάρος: περίπου 25 κιλά
    Εμβολιασμένος: NAI
    Στειρωμένος: ΝΑΙ
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
    Ιδιαίτερες ανάγκες: ΟΧΙ
    Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
    Αριθμός microchip: 941000016719009

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Αχιλλέα, μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο: httpsa//www.facebook.com/media/set/?set=a.753003404764976.1073742147.345422258856428&type=3&uploaded=14

    Για να δείτε βίντεο με τον Αχιλλέα και την πρόοδο της αποκατάστασης του, μπορείτε να ακολουθήσετε τους σύνδεσμους:
    1. httpsa//www.youtube.com/watch?v=N4obi3uMPxc%3A%3A%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DN4obi3uMPxc
    2. httpsa//www.youtube.com/watch?v=WFGCU6sVJSM%3A%3A%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DWFGCU6sVJSM...
    3. httpa//youtu.be/eH4GWYl3Uxs:::http://youtu.be/eH4GWYl3Uxs
    4. httpsa//youtu.be/UYbS6UASIYs:::https://youtu.be/UY_S6UASIYs

    Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας
    -ΑΜ:33/2012
    -Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Αχιλλέας αναζητά αγάπη και θαλπωρή... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top