728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

    Πέντα εκατομμύρια μωρά καρακούλ δολοφονούνται κάθε χρόνο για τη γούνα τους!

    Τα Καρακούλ, μια ιδιαίτερη φυλή προβάτων που συναντάται στην κεντρική Ασία, γνωρίζει την άγρια βία του ανθρώπου πριν καν γεννηθεί! Έμβρυα ή νεογέννητα μωρά ηλικίας μόλις δύο ημερών σφάζονται και γδέρνονται για την γούνα τους. Αδύναμα και ακόμα ανήμπορα να σταθούν στα πόδια τους ή και αγέννητα ακόμα θα γνωρίσουν την χειρότερη φρίκη και πόνο! Άλλη μια από τις πιο αποκρουστικές και αηδιαστικές μορφές κακοποίησης και εκμετάλλευσης του ανθρώπου πάνω στα ανυπεράσπιστα ζώα: οι γούνες ατρακάν ή καρακούλ.
    Ίσως σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις πως ο άνθρωπος φτάνει μέχρι αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς είναι γεγονός. Ο λόγος που επιλέγουν να σφάζουν τα αγέννητα αυτά μωράκια είναι πως το τρίχωμα τους από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί στη μήτρα της μητέρας τους, μέχρι και την 3η μέρα της ζωής τους είναι εξαιρετικά απαλό, μαύρο και με χαρακτηριστικούς κυματισμούς. Αυτά τα αθώα μωρά, που φυσιολογικά θα ανέπτυσσαν ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με την μητέρα τους, δεν θα προλάβουν καν να ζήσουν. Θα σφαχτούν διότι η γούνα τους αποτελεί ένα είδος αρρωστημένης πολυτέλειας.
    Η τακτική που ακολουθείται είναι να αφήνεται η μητέρα να γεννήσει 3 φορές. Τα μωρά της σφάζονται για το δέρμα τους την 1η ή την 2η μέρα της ζωής τους!. Κατά την διάρκεια της 4ης εγκυμοσύνης της και συνήθως 15 μέρες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, θα σφαχτεί πρώτα η ίδια και αμέσως μετά θα της ανοίξουν την κοιλιά και θα βγάλουν από μέσα το έμβρυο το οποίο και θα γδάρουν για την γούνα του. Η φρικαλέα αυτή βιομηχανία, προκειμένου να κρύψει από το κοινό την απίστευτη βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από τις γούνες Αστρακάν προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση πως πρόκειται για ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος και γάλακτος ή άλλες φορές ισχυρίζεται πως πρόκειται απλά για… ατυχήματα! Αλλά όπως και με τις υπόλοιπες γούνες και το δέρμα αυτό απέχει μακράν από την αλήθεια.
    Είναι βέβαια γεγονός πως δυστυχώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και δολοφονεί τα πρόβατα Καρακούλ και για το κρέας τους και το γάλα τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η γούνα από τα αγέννητα έμβρυα ή τα νεογέννητα μωράκια είναι υποπροϊόν – άλλωστε τα γδαρμένα κορμιά των εμβρύων ή των νεογέννητων καταλήγουν πάντα στα σκουπίδια, μιας και δεν έχουν αρκετό κρέας για να γίνει τροφή. Στην πραγματικότητα η βιομηχανία γούνας Αστρακάν είναι ξεχωριστή από την έτσι και αλλιώς άδικη εκτροφή των προβάτων για το κρέας και το γάλα τους.
    Οι πιο κοινές ονομασίες που κυκλοφορούν στην αγορά για τις γούνες από τα αγέννητα μωρά είναι:
    Galach: η γούνα που προέρχεται από αγέννητα μωρά που γδάρθηκαν 30 μέρες πριν από την γέννηση τους.
    Karakulcha ή Broadtail: η γούνα που προέρχεται από αγέννητα μωρά που γδάρθηκαν 15 μέρες πριν από την γέννηση τους.
    Karakul: η γούνα που προέρχεται από φυσιολογικά γεννημένα μωρά που σφάχτηκαν και γδάρθηκαν μόλις 2 μέρες μετά την γέννησή τους.
    ‘Άλλες ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορεί στο εμπόριο αυτή η γούνα είναι:
    Astrakhan, Caracul, Breitschwanz, Swakara, Namikara, Nakara, Agnello di Persia και Krimmer.
    Χρειάζονται περίπου 30 μωρά για να φτιαχτεί μια γούνα.
    Και ενώ μπορεί να πιστεύεις πως κανείς άνθρωπος δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει κάτι τόσο αρρωστημένο για να ντυθεί, έχε υπόψη σου πως πολλοί μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Christian Dior, Dolce & Gabbana, Gucci, Carolina Herrera, Michael Kors, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren, Prada, Valentino καθώς και πολλά μαγαζιά που εμπορεύονται γούνες διαθέτουν και τις γούνες από τα αγέννητα μωράπου πριν προλάβουν να γεννηθούν πέφτουν θύματα της πιο ακραίας βίας από τον άνθρωπο, που τα γδέρνει για να καλύψει την ματαιοδοξία του.
    Τι μπορείς να κάνεις:
    Μην αγοράζεις τίποτα που να έχει γούνα ή γούνινη λεπτομέρεια! Μην στηρίζεις τις εταιρίες που δολοφονούν τα ζώα!
    Ενημέρωσε τους φίλους και τους συγγενείς σου για την βία που κρύβεται πίσω από τις γούνες αστρακάν αλλά και γενικά πίσω από την εκμετάλλευση των ζώων και γιατί όχι, ενημέρωσε και τα καταστήματα που πωλούν γούνες για τους λόγους που δεν σε κάνουν υποψήφιο πελάτη τους. Κάνε την πιο όμορφη αλλαγή στη ζωή σου και γίνε VEGAN για να γλιτώσεις τα ζώα από άγριες δολοφονίες. 
    πηγή: http://www.269lifegreece.gr/astrakan.html


    Mary Plakaky
    Ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορεί στο εμπόριο η γούνα από τα αγέννητα ή νεογέννητα αρνιά που σφάζονται είναι:
    Astrakhan, Caracul, Breitschwanz, Swakara, Namikara, Nakara, Agnello di Persia και Krimmer.
    Χρειάζονται περίπου 30 μωρά για να φτιαχτεί μια γούνα!

    Vivi Tornari από 269life Greece
    Ο θαυμαστός αλλοτριωμένος κόσμος
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πέντα εκατομμύρια μωρά καρακούλ δολοφονούνται κάθε χρόνο για τη γούνα τους! Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top