728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

    Τι συμβαίνει με τα αδέσποτα στην Αλεξανδρούπολη; Περίεργες περισυλλογές από τον δήμο...

    Με μεγάλη απορία βλέπουμε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στον εβδομαδιαίο απολογισμό δράσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης να ανακοινώνεται «Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και μάλιστα σε μια σειρά μαζί με την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών.
    Ευελπιστούμε ότι στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Πρασίνου γνωρίζουν ότι τα ζώα προστατεύονται από τους Νόμους…σε αντίθεση με τα κούτσουρα και τα κλαδιά.
    Προσπαθήσαμε να μάθουμε αν τυχόν έχει αρχίσει κάποια μεταφορά ζώων στο νέο καταφύγιο του Δήμου αλλά οι απαντήσεις που πήραμε ήταν αρνητικές.
    Αναρωτιόμαστε λοιπόν πού  πηγαίνουν αυτά τα ζώα δεδομένου ότι η κατάσταση στο παλιό καταφύγιο είναι ήδη επιβαρυμένη και έχουμε ακούσει δεκάδες φορές ότι τα ζώα εκεί είναι εκατοντάδες και δεν χωράνε άλλα.
    Καλούμε τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου κ. Μαυρίδη να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση και να ενημερώσει που πηγαίνουν τα ζώα αυτά, για ποιο λόγο μαζεύονται, υπό ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες γίνεται η περισυλλογή τους (ο Νόμος προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία) και αν επιστρέφονται έπειτα στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει ο Νόμος (εκτός αν κριθούν επιθετικά).
    Θα ήταν σκόπιμο ακόμα όταν ο Δήμος ασχολείται με ζωντανές ψυχές να δίνει λίγο περισσότερο βάρος στον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα αυτά καθώς η πόλη μας έχει εκτεθεί ουκ ολίγες φορές πανελλαδικά σε σχέση με το επίπεδο φροντίδας των αδέσποτων ζώων της. Ο Δήμος συνεργάζεται με συγκεκριμένη φιλοζωική στην πόλη από την οποία επίσης δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση ή ενημέρωση για την τύχη των συγκεκριμένων ζώων.
    πηγή: http://www.alexpoli.gr 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι συμβαίνει με τα αδέσποτα στην Αλεξανδρούπολη; Περίεργες περισυλλογές από τον δήμο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top