728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

    Στον πιο θλιβερό ζωολογικό κήπο του κόσμου...

    Καταδικασμένα είναι τα ζώα στο μικρό και παρατημένο ζωολογικό κήπο της πόλης Gyumri στην Αρμενία.
    Τρία λιοντάρια, δύο αρκούδες και δύο γουρούνια Γουινέας πεθαίνοντας από την πείνα ζουν κλεισμένα στα μικροσκοπικά, απαράδεκτα κελιά του πάρκου.
    Ήταν απόκτημα ενός Αρμένιου δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη τα οποία επιδείκνυε στους πλούσιους φίλους του, όταν διοργάνωνε κατά καιρούς πάρτι με θέμα τη ζούγκλα.
    Τα πάρτι όμως και τα λεφτά που προορίζονταν για την φροντίδα των ζώων εξαφανίστηκαν την ίδια περίοδο με τον ιδιοκτήτη τους.
    Τα εξαθλιωμένα ζώα ανακάλυψαν μια μέρα τυχαία οι Hovhamnes και Alvina Madoyan. Από τότε η 7χρονη λέαινα Mary με τα παιδιά της Geeta (4 ετών) και Zita (2 ετών) μαζί με τις αρκούδες Masha (4 ετών) and Grisha (9 ετών) είναι η μοναδική τους έγνοια από το πρωί μέχρι το βράδυ.
    «Έχασα τη δουλειά μου, δεν είχα τίποτα. Με τη γυναίκα μου περπατούσαμε στον ερημωμένο ζωολογικό κήπο όταν ακούσαμε τις φρικτές κραυγές αυτών των βασανισμένων ζώων. Πήγαμε να δούμε τη λέαινα και το μικρό της και τα στόματά τους έτρεμαν από τη δίψα. Δεν αντέχαμε να βλέπουμε τα πλάσματα του Θεού να πονούν. Τους δώσαμε νερό και μετά κανονίσαμε να τους φέρνουμε κρέατα που περισσεύουν από το σφαγείο» λέει ο Hovhamnes.
    «Κάνουμε ό, τι μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Το ίδιο και τις αρκούδες. Πριν πέντε μήνες μετακομίσαμε σε μια παλιά καλύβα κοντά στο λιοντάρι για να το φροντίζουμε» συμπληρώνει. «Είναι λυπημένα και μοναχικά. Όταν έχουν κουράγιο, βηματίζουν πέρα δώθε στα κλουβιά τους, δείχνοντας σημάδια τρέλας από την βαρεμάρα και την αδράνεια. Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν να μας βοηθήσει. Ο πρώην ιδιοκτήτης τους έμπλεξε με κάτι τοπικές συμμορίες και η κυβέρνηση δεν θέλει να ανακατευτεί και τώρα υποφέρουν τα ζώα» τονίζει.
    Το International Animal Rescue, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, με απώτερο στόχο να θορυβηθεί η κυβέρνηση της Αρμενίας, για αυτό έχει δημιουργηθεί ένα σχετικό petition στο gofundme.
    Σύμφωνα με τους ίδιους, ο χειμώνας μπορεί να αποβεί μοιραίος για τα άτυχα ζώα που είναι ήδη απίστευτα καταπονημένα, άρα η κατάσταση καλεί άμεση δράση.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στον πιο θλιβερό ζωολογικό κήπο του κόσμου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top