728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

    WWF εναντίον Π. Καμμένου για τους μεγαλοκαρχαρίες...

    Μια φωτογραφία που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter προκάλεσε την οργή της WWF Ελλάς.
    Αυτή δείχνει έναν σκοτωμένο καρχαρία με το σχόλιο ''Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…''.
    Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    Σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει λογοπαίγνιο με σκοτωμένο «μεγαλοκαρχαρία» που κρατάει επιδεικτικά από το στόμα. Στο συγκεκριμένο τουίτ, ο υπουργός γράφει ''Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…''
    Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.
    Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.
    Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.
    Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα.''
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: WWF εναντίον Π. Καμμένου για τους μεγαλοκαρχαρίες... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top