728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

    Έρευνα για τον καρκίνο στους σκύλους δίνει ελπίδες...

    Στο βιβλίο ''οι ασθένειες των σκύλων που θεραπεύονται με ομοιοπαθητική'', που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1863 πριν την χημειοθεραπεία, τις ακτινοβολίες και τις βιοψίες, ο συγγραφέας James Moore απευθύνεται στους ιδιοκτήτες για την θεραπεία του καρκίνου: '' η επέμβαση δεν μπορεί να αφαιρέσει τον καρκίνο, αλλά μπορεί να αφαιρέσει τον όγκο. Το μαχαίρι είναι περισσότερο παρηγορητική μέθοδος''.
    Σήμερα το 50% των καρκίνων στους σκύλους θεραπεύεται, αν διαγνωσθεί εγκαίρως.
    Το 15% των περιπτώσεων δεν μπορεί να χειρουργηθεί, όπως λεμφοσάρκωμα, καρκίνος σε ολόκληρο το σώμα, οστεοσάρκωμα και αιμαγγιοσάρκωμα, επειδή η ανάπτυξη είναι υπερβολικά ταχεία.
    Η πρώτη εμφάνιση είναι στην ηλικία 4 ως 6 ετών και πιο συχνά στα 10. Μπορεί, όμως, να εμφανιστεί στην ηλικία των 2 ετών και μικρότερη.
    Στους μεγαλόσωμους σκύλους ο καρκίνος εμφανίζεται περισσότερο, όπως στα γκόλντεν ριτρίβερ που είναι η τρίτη πιο δημοφιλής ράτσα στην Αμερική.
    Το 1998 έρευνα της οργάνωση Golden Retriver Foundation επιβεβαίωσε ότι μεγάλος αριθμός σκύλων αυτής της ράτσας πέθανε από καρκίνο.
    Σε έρευνα που διεξήχθη από το 2012 ως το 2015 επελέγησαν τα γκόλντεν ριτρίβερ, επειδή όσο μεγαλύτερος είναι ο σκύλος τόσο ακριβέστερα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας.
    Επίσης, ο τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ασθενειών.
    Οι σκύλοι μοιράζονται περισσότερες από 300 ασθένειες με τους ανθρώπους, από τη ναρκοληψία και την αιμοφιλία μέχρι το διαβήτη και τον Ερυθηματώδη Λύκο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έρευνα για τον καρκίνο στους σκύλους δίνει ελπίδες... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top