728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

    ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Πώς αντιμετωπίζουν τα σκυλιά στο Μιλάνο και πώς στην Αθήνα...

    Θάλασσα πήγαμε, ούζο δεν ήπιαμε λόγω ... νομου !! Και οπως θα έλεγε και η προισταμένη μου κάποτε στο πολιτικό τμήμα της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Nina Goudeli... "μήπως ζούμε σ άλλη χώρα?"
    To 2005 , πρίν 11 ολόκληρα χρόνια, όταν ακόμα ήμουν δεινή καπνίστρια, επισκέφθηκα το Μιλάνο. Ήταν Δεκέμβρης , με κρύο και χιόνι στη μαγική πολη της μοδας και εμείς αναγκαζόμασταν να πίνουμε εσπρεσάκια έξω στο κρύο με τα γάντια, αφού οι καπνιστές δεν ηταν ευπρόσδεκτοι στα εξαιρετικά καφέ της πόλης. Το πρώτο βράδυ αναζητήσαμε από το ξενοδοχείο μας «καλο» εστιατόριο που να δέχονται καπνιστές. Εψαξαν στις λίστες τους και … «καλό» εστιατόριο βρήκαν μονο ένα. Τα άλλα ήταν κάτι πιτσαρίες που δεν πάω ούτε στην Αθήνα, δεν θα πήγαινα στο Μιλάνο. Το εστιατόριο λεγόταν Μεντιτερανέο . 
    Κλείσαμε τραπέζι και όταν φθάσαμε μας οδήγησαν στην Τρίτη κατά σειρά αίθουσα , εκεί που επιτρέπονταν οι ... βρωμεροι καπνιστές. Ωστόσο διασχίζοντας τις άλλες δυο αίθουσες συνάντησα τουλάχιστον πέντε σκυλιά, μεγαλόσωμα και μικρόσωμα, άλλα να κάθονται κάτω από τα τραπέζια που έτρωγαν τα αφεντικά τους και μερικά , ένα μικρόσωμο μαύρο το θυμάμαι καλά, πάνω στην καρέκλα. Μάλιστα όλα τα σκυλιά είχαν μπροστά τους γαβάθα με νερό και ένα πιάτο, όχι πορσελάνινο , από αυτά τα πλαστικά των σκύλων ,με το όνομα του εστιατορίου γραμμένο ανάγλυφα.
     Επειδή ζητήσαμε ψάρι ,μας προέτρεψαν ν να επιστρέψουμε στην πρώτη αίθουσα για να διαλέξουμε. Σ αυτό το δεύτερο πέρασμα , χάιδεψα τα σκυλιά , όλα τα σκυλιά , κάποια από τα οποία δεν θα έλεγα ότι ήθελαν χάδι ,αφού όταν τα πλησίασα μου γρύλισαν. Αντίθετα δεν γρύλισαν στο γκαρσόνι που τους έβαζε νερό !!! 
    Την επομένη μπήκα στο μετρό της πόλης και πάλι συνάντησα τετράποδα και αφεντικά χαλαρά που δεν τα έκρυβαν σε κλουβιά ή κάτω απο ζακέτες. Καταλαβαίνετε πως αισθάνθηκα , προερχόμενη από μια χώρα που στα εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, γκουρμέ , σε όλα τα εστιατόρια, τα σκυλιά απαγορεύονται αλλα επιτρέπονται οι καπνιστές και τα τσιγάρα τους .
    Εχουν περάσει 11 χρόνια από τότε. Και σήμερα που πήγα στη Γλυφάδα για δουλειά , δεν ήπια ούζο , γιατι έβρεχε και δεν μπορούσα να το πιώ στον υπαιθριο χώρο του εστιατορίου, αφού δια νομου απαγορεύονται τα σκυλιά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αντίθετα , ακόμα και σήμερα, επιτρέπονται οι καπνιστές και αν δεν επιτρέπονται νομιμως , επιτρέπονται δια της μεθόδου τα στραβά μάτια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Πώς αντιμετωπίζουν τα σκυλιά στο Μιλάνο και πώς στην Αθήνα... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top