728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 3 Απριλίου 2016

    Δευτέρα 4 Απριλίου: Ημέρα αφιερωμένη, από τον δήμο Αθηναίων, στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων

    Με αφορμή την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Αθηναίων, συνεχίζοντας εντατικά τις ενέργειές του για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων, διοργανώνει μια σειρά δράσεων με στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της μέριμνας για την ευζωία τους.


    4 Απριλίου, Ενημερωτική επίσκεψη μαθητών στον Εθνικό Κήπο
    Αύριο, 4 Απριλίου, στις 10 το πρωί, ο δήμος Αθηναίων υποδέχεται μαθητές του Δημοτικού, για μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, όπου θα μιλήσουμε για όλα αυτά που εύκολα μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των τετράποδων φίλων μας.

    4 Απριλίου, Περίπτερο Υιοθεσίας στην Πλατεία Κοτζιά

    Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 4 Απριλίου, από τις 11 το πρωί, το γνωστό σπιτάκι υιοθεσίας αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων μας περιμένει ανανεωμένο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Κοτζιά), ενώ υπάλληλοι του τμήματος Αστικής Πανίδας του δήμου λύνουν όλες τις απορίες για την υιοθεσία αδέσποτων, τη φροντίδα τους και τις σχετικές δράσεις του Δήμου.

    20 Απριλίου, 6μμ, Ενημερωτική Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο

    Την Τετάρτη, 20 Απριλίου, στην αίθουσα Α. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Άνθρωπος & Ζώα Συντροφιάς» σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

    Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της Άνοιξης, συνεχίζεται η συνεργασία με την GAWF/Animal Action για τη στείρωση 240 γατών του κέντρου της Αθήνας και, ειδικότερα, σε περιοχές γύρω από νοσοκομεία και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Επιπλέον, σήμερα Κυριακή, 3 Απριλίου, το τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων συμμετείχε  στη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων που διοργάνωσαν  στην πλατεία Κλαυθμώνος οι atenistas από τις 11 το πρωί ως τις 3:30μμ.


    Στοιχεία για το 2015
    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας των Ζώων του δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, τη χρονιά που πέρασε (2015), ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Αστικής Πανίδας για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ανταποκρίθηκε συνολικά σε 2.086 αιτήματα, που αφορούσαν στειρώσεις, απεγκλωβισμούς, περίθαλψη κ.ο.κ.

    Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο δήμος Αθηναίων περισυνέλεξε 906 ζώα, προχώρησε σε 372 στειρώσεις, 566 περιθάλψεις, 525 επανατοποθετήσεις, ενώ παραχώρησε προς υιοθεσία 244 γάτες και σκύλους. Η σημαντική αύξηση του αριθμού των ζώων που περιέθαλψε το Τμήμα Αστικής Πανίδας το 2015 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καταδεικνύουν την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ευζωίας των αδέσποτων της πόλης. Ενδεικτικά για το 2016, ήδη κατά τους 2 πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν 101 περισυλλογές, 69 περιθάλψεις και 59 υιοθεσίες.

    Αν θέλετε κι εσείς να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο επικοινωνήστε με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, Αιόλου 47, 1ος όροφος, τηλέφωνο: 210 3239201 - 202, e-mail: astiki.panida@cityofathens.gr,κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δευτέρα 4 Απριλίου: Ημέρα αφιερωμένη, από τον δήμο Αθηναίων, στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top