728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

    Γιατί ο σκύλος γλείφει; 10 λόγοι που εξηγούν γιατί το κάνει αυτό...

    Το γλείψιμο στον σκύλο είναι πολύ σύνηθες και δεν το κάνει τυχαία.
    Δέκα λόγοι μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί το κάνει αυτό.
    1. Κατ' αρχάς, κάθε σκύλος γλείφεται, αλλά ο τρόπος δείχνει πολλά για την διάθεσή του. Αν κουνάει την ουρά και γλείφεται, αυτό είναι καλό σημάδι.
    2. Αν όμως γλείφεται συνέχεια, αυτό είναι ανησυχητικό. Μπορεί να σημαίνει ότι είναι νευρικός ή σε κακή κατάσταση. Έτσι, μπορεί να δείχνει ότι είναι μόνος και στεναχωρημένος.
    3. Όταν ένας σκύλος γλείφει έναν άλλο δηλώνει υποταγή. Οι νεότεροι σκύλοι συνήθως τρέχουν πίσω από τους μεγαλύτερους και τους γλείφουν το πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν την υποταγή τους και καλούν τους άλλους σε παιχνίδι.
    4. Με το σάλιο τους οι σκύλοι ορίζουν την περιοχή τους. Αυτός ο τρόπος συνήθως χρησιμοποιείται από τη μαμά σκυλίτσα που γλείφει τα μικρά της και την περιοχή της.
    5. Εκφράζουν την αγάπη τους, το γλείψιμο είναι το φιλί τους.
    6. Το γλείψιμο είναι αγχολυτικό. Όπως ορισμένοι άνθρωποι τρώνε τα νύχια τους, οι σκύλοι γλείφονται όταν είναι νευρικοί. Πρέπει να προσέξετε αν ο σκύλος γλείφεται συνεχώς.
    7. Οι σκύλοι γλείφουν καθετί που μυρίζει ωραία. Ως γνωστό, έχουν ευαίσθητη όσφρηση και θέλουν να ελέγχουν οποιαδήποτε μυρωδιά.
    8. Είναι τρόπος επικοινωνίας. Με το γλείψιμο ο σκύλος θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Ένας βασικός λόγος που ένας σκύλος γλείφει κάποιον άλλο είναι για να επικοινωνήσουν. Δυστυχώς, οι σκύλοι προσπαθούν να γλείψουν κι εμάς αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε.
    9. Οι σκύλοι γλείφονται για να καλλωπίζονται. Με το γλείψιμο πλένονται και καλλωπίζονται.
    10. Το σάλιο του σκύλου είναι ένα φυσικό γιατρικό για τις πληγές του. Το σάλιο του περιέχει ένζυμα που σκοτώνουν τα βακτήρια στο δέρμα.Φυσικά, μιλάμε για πληγές που δεν είναι μεγάλες ή επικίνδυνες. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί ο σκύλος γλείφει; 10 λόγοι που εξηγούν γιατί το κάνει αυτό... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top