728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

    Ποια είναι η αξία του σκύλου; Τι αποφάσισε δικαστήριο...

    Σίγουρα για κάθε άνθρωπο ο σκύλος του είναι ανεκτίμητης αξίας.
    Δικαστήριο των ΗΠΑ, όμως, όρισε ποια είναι η αξία του σκύλου με βάση το νόμο.
    Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο στην πολιτεία Τζώρτζια αποφάσισε ότι σε περίπτωση που ο σκύλος πεθάνει ή τραυματιστεί από αμέλεια τρίτων, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να ζητήσει αποζημίωση με βάση την εμπορική αξία του καθώς και τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία και την σωτηρία του.
    Η απόφαση αφορά την υπόθεση των Robert και Elizabeth Monyak κατά του κέντρου φροντίδας  Barking Hound Village και του διευθυντή του για απάτη για τον θάνατο του σκύλου τους.
    Το Μάιο του 2012 το ζευγάρι άφησε τους δύο σκύλους του ονόματι Lola και Callie στο κέντρο φροντίδας, για να ταξιδέψουν για 10 μέρες στην Γαλλία.
    Εκεί οι υπάλληλοι αντί να δώσουν το αντιφλεγμονώδες φάρμακο στον άλλο σκύλο το έδωσαν στη Lola (φωτο) που έπαθε νεφρική ανεπάρκεια και πέθανε μετά από 9 μήνες.
    Το κέντρο φροντίδας ισχυρίστηκε πως ο σκύλος δεν είχε καμία αξία, επειδή ήταν ημίαιμος και τον είχαν υιοθετήσει από πολύ νωρίς.
    Η ομόφωνη δικαστική απόφαση ορίζει ότι δεν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση με βάση την συναισθηματική αξία, καθώς η ουσιαστική σχέση με το κατοικίδιο είναι πέρα από το νόμο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποια είναι η αξία του σκύλου; Τι αποφάσισε δικαστήριο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top