728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

    Και ειδικά αμαξίδια για σκυλάκια με αναπηρία!

    Η εικόνα ενός ανάπηρου σκύλου που προσπαθούσε να κινηθεί στον δρόμο τον συγκλόνισε. Τότε αποφάσισε να αναλάβει δράση! 
    Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα, άρχισε να κατασκευάζει ένα αμαξίδιο που θα βοηθούσε το σκυλάκι να πάει και πάλι βόλτα!
    «Χρησιμοποίησα σωλήνες χαλκού, τις συγκόλλησα και προσεθέσα ρόδες. Για να τα καταφέρω, συμβουλεύτηκα κτηνιάτρους και φυσιοθεραπευτές, ενώ έκανα παράλληλα έρευνα. Τελικά, το σκυλάκι με την υποστήριξη του αμαξιδίου μπόρεσε να περπατήσει. Κάπως έτσι κατασκεύασα το πρώτο αμαξίδιο για ανάπηρο σκύλο πριν από περίπου έναν χρόνο» τονίζει στη «δημοκρατία» ο κ. Τζιγκούρας.
    Από τότε μέχρι και σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 130 αμαξίδια που χρησιμοποιούν σκυλιά με κινητικά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
    Η φήμη του διαδόθηκε και εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων με κινητικά προβλήματα άρχισαν να τον αναζητούν. «Σταμάτησα να εργάζομαι ως υδραυλικός και αφοσιώθηκα στην κατασκευή αμαξιδίων.
    Όσον αφορά το κόστος των αμαξιδίων, διευκρινίζει ότι κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 200 ευρώ, ανάλογα φυσικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
    Ο κ. Τζιγκούρας πρόσφατα κατασκεύασε αμαξίδιο και για ένα αρκουδάκι με κινητικά προβλήματα, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στη Φλώρινα.
    «Η συγκεκριμένη κατασκευή ήταν απαιτητική και τη μελετήσαμε προσεκτικά με τους ανθρώπους της οργάνωσης. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε και το αρκουδάκι περπατάει» τονίζει.

    Θ. Χερχελετζής
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Και ειδικά αμαξίδια για σκυλάκια με αναπηρία! Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top