728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

    Οι σκύλοι που δίνουν φως στους τυφλούς συνοδούς τους

    Τα βήματά τους είναι αργά και σταθερά και το βλέμμα τους προσηλωμένο στον δρόμο. Ο σκοπός τους, ένας: να οδηγήσουν με ασφάλεια τον... κηδεμόνα τους στον τελικό προορισμό του. Ο λόγος για τους σκύλους οδηγούς, οι οποίοι βοηθούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται με ασφάλεια.
    Τρία από αυτά τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ. Η Ρέα, ο Ροξ και η Γιούνι, τρία από τα σκυλιά του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών ΑμεΑ «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας», ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δείξουν πώς μια μεγάλη πόλη μπορεί να είναι φιλική σε άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο.
    Πολλοί έσπευσαν να ενημερωθούν για τους σκύλους οδηγούς. Ανάμεσά τους και ένας νεαρός με προβλήματα όρασης από τον Βόλο, ο οποίος διερεύνησε τη δυνατότητα υιοθεσίας ενός τέτοιου σκύλου.
    «Στόχος της παρουσίας μας στη ΔΕΘ ήταν να ενημερώσουμε τον κόσμο και να του γνωρίσουμε τον νέο συνοδοιπόρο των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, τον σκύλο οδηγό» δήλωσε η Αιμιλία Κλεφτόγιαννη, εκπαιδεύτρια του Κέντρου.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι σκύλοι που δίνουν φως στους τυφλούς συνοδούς τους Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top