728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

    Πυροσβέστες έπεσαν στη φωτιά (!) για 20 σκυλάκια...

    Μια πραγματικά ηρωική μάχη με τις φλόγες έδωσαν, τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, καταφέρνοντας να σώσουν από βέβαιο θάνατο 20 σκυλιά που είχαν εγκλωβιστεί σε ιδιωτικό κυνοκομείο!
    Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, την ώρα που ο ήλιος δεν είχε ανατείλει ακόμη, σε σημείο με ξερόχορτα (καλαμιές) και χαμηλή βλάστηση.
    «Περί τις 05.20 περίοικοι μας ειδοποίησαν για μια πυρκαγιά στον Βάλτο. Είναι μια περιοχή ακριβώς μετά το Άργος, με κατεύθυνση προς τη Νέα Κίο» εξήγησε αργότερα ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, αντιπύραρχος Χρήστος Ρούσσης.
    Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο κλήθηκε το σύνολο της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, με οχήματα και προσωπικό, ενώ προς βοήθεια έσπευσε και κλιμάκιο από την όμορη υπηρεσία του Ναυπλίου.
    Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, όμως σε ανύποπτο χρόνο άρχισαν να ακούν γαβγίσματα σκύλων! Τότε, σύμφωνα με τον αντιπύραρχο, οι πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν παντού και σύντομα «εντόπισαν κάποιον οικίσκο με σκυλιά»! Με τις φλόγες να μαίνονται, οι πυροσβέστες έσπασαν τις πόρτες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να ελευθερώσουν και να διασώσουν και τα είκοσι!
    «Η πυρκαγιά είχε μεγάλη ένταση και έκταση, και κινητοποιήθηκε όλη η δύναμή μας. Σε λίγο χρόνο καταφέραμε να την οροθετήσουμε και σύντομα να τη σβήσουμε» υποστήριξε ο αντιπύραρχος κ. Ρούσσης. Όπως έγινε γνωστό, το κτίριο όπου εντοπίστηκαν τα σκυλιά είναι ιδιωτικό κυνοκομείο που διατηρούν κάτοικοι της περιοχής, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
    Η ταχύτατη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγες να μη φθάσουν σε παρακείμενη βιομηχανία και σε άλλες κατοικίες, να μην κινδυνεύσουν ζωές και τελικά να καεί έκταση μόλις 100 στρεμμάτων, με καλαμιές.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πυροσβέστες έπεσαν στη φωτιά (!) για 20 σκυλάκια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top