728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

    20.000 ευρώ πρόστιμο για φόλες σε γάτες...

    Απόφαση-σταθμό για υπόθεση μαζικής εξόντωσης ζώων έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.
    Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ, σε έναν 77χρονο, ο οποίος σκότωσε πέρυσι με φόλες 16 γάτες στον οικισμό Γιαννούδι του Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία από τις πιο αυστηρές ποινές που έχουν επιβληθεί έως τώρα στην Κρήτη και αφορούν δολοφονία ζώων.
    Σημειώνεται ότι ο δράστης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτερο πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει έως τα 480.000 ευρώ, καθώς -αφού καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση- προβλέπεται η επιβολή διοικητικών μέτρων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανάτωσε.
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Χανίων, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και κατ' επέκταση στην καταδίκη του 77χρονου έπαιξε μια γειτόνισσα, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο όλα όσα είδε να συμβαίνουν με τις γάτες.
    Η μάρτυρας προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, με τη συνδρομή του Φιλοζωικού Σωματείου Ρεθύμνου «Νοιάζομαι».
    Τη δράση του 77χρονου, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, τοποθέτησε φόλες στην περίφραξη της οικίας των γειτόνων του, φαίνεται ότι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σπιτιού που βρίσκεται μέσα στον οικισμό. Ο δράστης δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 20.000 ευρώ πρόστιμο για φόλες σε γάτες... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top