728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

    Λίγα λόγια για την τροφική αλλεργία...

    Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια μπορεί να αναπτύξουν αλλεργίες που οφείλονται στην τροφή.
    Συνήθως εμφανίζονται συμπτώματα που περιορίζονται στο δέρμα, ενώ σε ένα ποσοστό 10-15% των ασθενών ζώων παρουσιάζονται και γαστρεντερικές διαταραχές. 
    Χαρακτηριστικό της κλινικής εικόνας του ζώου, που πάσχει από τροφική αλλεργία, είναι ο γενικευμένος κνησμός κυρίως στις μασχάλες, στην κάτω κοιλιακή χώρα, στα κάτω σημεία των άκρων και στα πτερύγια των αυτιών. 
    Η αλλεργική δερματίτιδα εμφανίζεται ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τη φυλή, τόσο στο σκύλο όσο και στη γάτα. Μερικές ράτσες σκύλων (Κόκερ Σπάνιελ, Σπρίνγκερ Σπάνιελ, Λαμπραντόρ, Κόλεϊ, Μπόξερ, Γερμανικός Ποιμενικός) και γατών (ράτσας Σιάμ) ενδέχεται να την εμφανίζουν συχνότερα. 
    Την αλλεργία μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε συστατικό της τροφής. Τα περισσότερα κατοικίδια 
    τρώνε βιομηχανοποιημένες τροφές που περιέχουν πουλερικά, βοδινό, γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγά, σόγια, σιτάρι και ψάρια και αυτά τα συστατικά ενοχοποιούνται συχνότερα. 
    Αλλεργία, όμως, μπορεί να προκαλέσουν και οι λιχουδιές, τα υπολείμματα κουζίνας, τα παιχνίδια από δέρμα, ακόμα και τα χάπια για την αποφυγή παρασιτώσεων. Η εξέλιξη της αλλεργίας δεν σχετίζεται με την ποιότητα της χορηγούμενης τροφής, έτσι σπάνια η κατάσταση του ζώου βελτιώνεται με τη χορήγηση τροφής ακόμα και εξαιρετικής ποιότητας.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Λίγα λόγια για την τροφική αλλεργία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top