728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! Τι αλλάζει στη μεγαλύτερη αγορά κρέατος σκύλων της Νότιας Κορέας...

    Τέλος σε μια βάρβαρη πρακτική έβαλε ο δήμαρχος της πόλης Seongnam στη Νότια Κορέα με την απόφασή του να απαγορεύσει την θανάτωση και τον σφαγιασμό των σκύλων επηρεάζοντας την μεγαλύτερη, ίσως, εμπορική αγορά κρέατος σκύλων στη χώρα.
    Έτσι, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κατασχεθούν όλες οι σχετικές εγκαταστάσεις των σφαγείων στη Moran Market που έχουν στη διάθεσή τους οι συνολικά 22 έμποροι σκυλίσιου κρέατος.
    Η συγκεκριμένη αγορά, που ξεκίνησε να λειτουργεί τη δεκαετία του '60, διαθέτει κάθε είδους ζώα, από βαλσαμωμένα μέχρι ζωντανά. Κάθε χρόνο πουλά περίπου 80.000 σκύλους- νεκρούς ή ζωντανούς. Εκτιμάται δε, πως προμηθεύει με το 1/3 της συνολικής ποσότητας κρέατος σκύλων που καταναλώνεται στη χώρα με τα ζώα κλεισμένα ζωντανά μέσα σε κλουβιά ώστε να επιλέγουν απευθείας οι πελάτες ποιο θέλουν να σφαγιαστεί και στη συνέχεια να αγοράσουν.
    «Αυτή μπορεί να είναι η αρχή μιας μακράς διαδρομής προς την διευθέτηση της κατανάλωσης κρέατος σκύλων. Κι ελπίζουμε να καταφέρει να εξαλείψει την αρνητική εικόνα που έχει ο κόσμος για την Moran Market. Η πόλη της Seongnam αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να μεταμορφώσει την εικόνα της Νότια Κορέας δεδομένου πως το μεγαλείο ενός έθνους κρίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα του», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης, Lee Jae-myung.
    Οι ζωοφιλικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για την αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου στην αγορά κρέατος σκύλων, αλλά τονίζουν πως θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι να βεβαιωθούν πως οι έμποροι όντως θα σταματήσουν να σφαγιάζουν τα ζώα και θα αλλάξουν το προφίλ των επιχειρήσεών τους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! Τι αλλάζει στη μεγαλύτερη αγορά κρέατος σκύλων της Νότιας Κορέας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top