728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

    Πέθανε ο γηραιότερος γορίλας του κόσμου...

    Η Κόλο, ο πρώτος γορίλας που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και έζησε για να γίνει το γηραιότερο ζώο του είδους της, πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Κολόμπους, στο Οχάιο.
    Η υπέργηρη Κόλο, ένας δυτικός πεδινός γορίλας, βρέθηκε νεκρή στον περίβολό της. Είχε γεννηθεί στον ίδιο ζωολογικό κήπο στις 22 Δεκεμβρίου 1956 και χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια μέχρι να γεννηθεί ξανά ένας γορίλας σε αιχμαλωσία στις ΗΠΑ.
    Πριν από έναν μήνα γιόρτασε τα γενέθλιά της, λίγες εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός κακοήθους όγκου από το χέρι της. Ήταν ο γηραιότερος γορίλας που έχει καταγραφεί ποτέ και ξεπέρασε κατά σχεδόν δύο δεκαετίες το προσδόκιμο ζωής, όπως είπε η Πάτι Πίτερς, μια εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.
    Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η Κόλο δεν ήταν καλά. Την Δευτέρα την είδαν περίπου 13.000 άνθρωποι που επισκέφθηκαν τον ζωολογικό κήπο με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
    Η Κόλο απέκτησε τρία γοριλάκια. Είχε επίσης 16 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα.
    Οι γορίλες, που ζουν κυρίως στα πεδινά και στα ορεινά τροπικά δάση της βροχής, στην κεντρική Αφρική, είναι τα μεγαλύτερα πρωτεύοντα θηλαστικά στον κόσμο. Τα ενήλικα αρσενικά φτάνουν σε βάρος ακόμη και τα 200 κιλά. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ακόμη 150.000-250.000 δυτικοί πεδινοί γορίλες ενώ σε ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ ζουν περίπου 350. Οι γορίλες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντός τους και επειδή τους εξοντώνουν οι λαθροθήρες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πέθανε ο γηραιότερος γορίλας του κόσμου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top