728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 29 Απριλίου 2017

    3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Η δικαστική απόφαση για την θανάτωση του σκύλου λόγω ιού Έμπολα...

    Στις δικαστικές αίθουσες κατέληξε η υπόθεση της θανάτωσης του σκύλου ονόματι Excalibur τον Οκτώβριο του 2014.
    Η νοσηλεύτρια Teresa Romero ήταν το πρώτο άτομο στην Ευρώπη που είχε διαγνωστεί με τον ιό Έμπολα, αφότου είχε φροντίσει σε νοσοκομείο της Μαδρίτης δύο ιεραποστόλους οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Αφρική και τελικά απεβίωσαν.
    Τότε, οι ισπανικές αρχές είχαν αποφασίσει να θυσιαστεί ο σκύλος της ράτσας Αμερικανικό σταφορντσάιρ ως προληπτικό μέτρο, μολονότι δεν υπήρχαν αποδείξεις πως ο ιός μπορούσε να μεταδοθεί από τον άνθρωπο στον σκύλο.
    Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και συγκεντρώθηκαν μισό εκατομμύριο υπογραφές σε 48 ώρες ζητώντας να μην θανατωθεί, αλλά να μπει σε καραντίνα ο σκύλος, αλλά δεν εισακούστηκαν.
    Η Teresa Romero και ο σύζυγός της στράφηκαν κατά του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας ζητώντας αποζημίωση 150.000 ευρώ για ηθικές βλάβες εξαιτίας αυτής της απόφασης.
    Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η θάνατωση δεν ήταν παράνομη και το ζευγάρι, που έχει υιοθετήσει ένα δεύτερο σκύλο ονόματι Alma, δεν δικαιούται αποζημίωση.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Η δικαστική απόφαση για την θανάτωση του σκύλου λόγω ιού Έμπολα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top