Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σε λίγες ώρες....

...Ο μήνας Απρίλης . όπως λέγει και η παροιμία ο Απρίλης με τα λούλουδα και ο Μάης με τα ρόδα μας αποχαιρετά!....

Mικρά cupcakes!....


Mικρά cupcakes με χαριτωμένες γατούλες για διακόσμηση είναι χάρμα οφθαλμών  σαν επιδόρπιο για το τραπέζι της Πρωτομαγιάς! Δεν έχετε παρά να τα ετοιμάσετε!///

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ! Η μοίρα πολλών αλόγων...

100.000 άλογα σφαγιάζονται κάθε χρόνο στον Καναδά και στο Μεξικό για το κρέας τους.
Άλλα, όμως, ταξιδεύουν από τον Καναδά στην Ιαπωνία όπου γίνονται νόστιμος μέζες.
Ο αριθμός τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 7.000 ετησίως και καθένα κοστίζει 20.000 δολλάρια, όπως καταγγέλει η ζωοφιλική οργάνωση για την προστασία των αλόγων CHDC.
Τη μοίρα αυτή δεν έχουν μόνο τα μεγάλα αλλά και τα νέα υγιή άλογα.


Ξέρετε ότι...

7 στους 10 θεωρούν το κατοικίδιο ως μέλος της οικογένειας και 5 στους 10 το έχουν σαν παιδί τους.

Eτοιμάζει το Μαγιάτικο στεφάνι!....

Ο αγαπημένος μας Snoopy ετοιμάζεται και αυτός να φτιάξει το Μαγιάτικο στεφάνι !,,,

Ξέρετε ότι...

...ένα από τα σημεία που δείχνουν ότι πονά ένας σκύλος μεγάλης ηλικίας είνια όταν κουτσαίνει , δεν μπορεί να ανβεί σάλες ή όταν τις περισσότερες φορές δεν θέλει να σηλωθεί από το κρεβάτι του;...

Γιατί λαχανιάζουν οι σκύλοι;.....

Αν παρατηρήσουμε σε πάρκα βλέπου,ε ότι πολλοί σκύλοι λαχανιάζουν , αυτό  το κάνουν  ορισμένες φυλές με βραχυκέφαλεςκεφαλές όπως τα Pug  και τα Terriers,   που παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα. όταν ζεσταίνονται και ότταν πονούν.  Τ'ελος το  λαχάνιασμα  αν συμβαίνει σε  ασυνήθιστες στιγμές τότε καλόν   να πηγαίνουμε το σκύλο μας σε ειδικό!....

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Προσοχή στη πισίνα!....

Μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδια σκάλα για να μπαίνει με ασφάλεια ο σκύλος στη πισίνα να δροσίζεται όταν ζεσταίνεται!....

Οι μεγάλοι σκύλοι...

Οι μεγάλοι σκύλοι είναι θησαυρός.
Χρειάζεται πολύς καιρός, ώστε μια ψυχή να γίνει τόσο γλυκειά...

Ξέρετε ότι...

περίπου το 50% των ζώων που καταλήγουν στα καταφύγια στις ΗΠΑ θανατώνονται. Με άλλα λόγια, 8.000 ζωάκια σκοτώνονται κάθε μέρα. 

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Η δικαστική απόφαση για την θανάτωση του σκύλου λόγω ιού Έμπολα...

Στις δικαστικές αίθουσες κατέληξε η υπόθεση της θανάτωσης του σκύλου ονόματι Excalibur τον Οκτώβριο του 2014.
Η νοσηλεύτρια Teresa Romero ήταν το πρώτο άτομο στην Ευρώπη που είχε διαγνωστεί με τον ιό Έμπολα, αφότου είχε φροντίσει σε νοσοκομείο της Μαδρίτης δύο ιεραποστόλους οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Αφρική και τελικά απεβίωσαν.
Τότε, οι ισπανικές αρχές είχαν αποφασίσει να θυσιαστεί ο σκύλος της ράτσας Αμερικανικό σταφορντσάιρ ως προληπτικό μέτρο, μολονότι δεν υπήρχαν αποδείξεις πως ο ιός μπορούσε να μεταδοθεί από τον άνθρωπο στον σκύλο.
Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και συγκεντρώθηκαν μισό εκατομμύριο υπογραφές σε 48 ώρες ζητώντας να μην θανατωθεί, αλλά να μπει σε καραντίνα ο σκύλος, αλλά δεν εισακούστηκαν.
Η Teresa Romero και ο σύζυγός της στράφηκαν κατά του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας ζητώντας αποζημίωση 150.000 ευρώ για ηθικές βλάβες εξαιτίας αυτής της απόφασης.
Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η θάνατωση δεν ήταν παράνομη και το ζευγάρι, που έχει υιοθετήσει ένα δεύτερο σκύλο ονόματι Alma, δεν δικαιούται αποζημίωση.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Παράσημο σε σκύλο «μάνα του λόχου»...

Ένας θηλυκός βελγικός ποιμενικός (Malinois) ήταν το... τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή αποφοίτησης Σχολείου Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ' ΚΝΟ).
Το χαριτωμένο τετράποδο βραβεύθηκε για την προσφορά του στον Στρατό Ξηράς ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος. Το λυκόσκυλο γεννήθηκε το 2009 και, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία για την ευζωία των συγκεκριμένων τετράποδων, ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή του, που διαρκεί επτά χρόνια.
Στο διάστημα αυτό έφερε στον κόσμο όχι ένα ή δύο, αλλά 43... στρατιωτικά κουταβάκια, προσφέροντας τεράστιο οικονομικό όφελος στην υπηρεσία.
Γι' αυτό, άλλωστε, βραβεύτηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του Στρατού, που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να την τιμήσουν για την πολύτιμη προσφορά της. Με το παράσημο στον λαιμό, το πανέμορφο σκυλί βγήκε καμαρωτό και στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία με τον εκπαιδευτή της και τους υπόλοιπους συναδέλφους της. Πάντως, το παράσημο δεν σημαίνει... αποστρατεία. Με τον νέο συνοδό της η σκυλίτσα θα συνεχίσει τη νέα της αποστολή ως φύλακας σε μονάδα, αφού έχει λάβει τη σχετική εκπαίδευση.
πηγή: http://www.dimokratianews.gr

Οι σκύλοι κοντά στα άρρωστα παιδιά...

Σκυλιά θεραπείας περιμένουν να μπουν σε δωμάτια παιδιών σε παιδιατρικό νοσοκομείο, στην Ιταλία νομίζω..
Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Ο μικρός Άνταμ αναζητά οικογένεια...

Αυτός είναι ο Άνταμ και εντοπίστηκε να τρέχει πανικόβλητος στη μέση του δρόμου τη βραδιά της Ανάστασης. Εκείνη την ώρα και για καλή του τύχη μια πολύ φιλόζωη οικογένεια που περπατούσε προς το σπίτι, τον είδε και του φώναξε να πάει κοντά τους. Ο Άνταμ αμέσως τρύπωσε στην αγκαλιά της «μαμάς» και δε σταμάτησε να τρέμει μέχρι να φτάσουν στο σπίτι και να κλείσουν την πόρτα πίσω τους.
Το σκυλάκι δεν έφερε το υποχρεωτικό από το νόμο μικροτσίπ και ο πρώην κηδεμόνας δε βρέθηκε ποτέ. Ο Άνταμ αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε μονοκατοικία -μέσα στο σπίτι- μαζί με σκυλάκια, γατάκια και παιδιά. Είναι ένα πανέξυπνο σκυλάκι που μόλις σε μερικές μέρες έδειξε ότι έχει καλούς τρόπους και ότι μπορεί να μάθει πολύ γρήγορα ότι κι αν θέλουμε να του δείξουμε. Όπως ολα τα κουταβάκια τρελαίνεται για παιχνίδια, χάδια, αγκαλιές και λατρεύει να παίζει με όλους όταν βγαίνει βόλτα στο πάρκο.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο ο Άνταμ είναι 3 μηνών και αναμένεται όταν μεγαλώσει να γίνει 17-20 κιλά. Θα δοθεί για υιοθεσία εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε και να αγαπήσετε αυτό το πλασματάκι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6944696535 (κα Ηρώ)

Όνομα: Άνταμ
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από την οικογένεια που τον εντόπισε.
Ράτσα: Ελληνικός ιχνηλάτης
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 3 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 17-20 κιλά
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΟΧΙ
ΙδιαιτερότητεςΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000016306729
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Άνταμ μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1377042352361075

Για να δείτε άλμπουμ με άλλα διαθέσιμα προς υιοθεσία κουταβάκια μπορείτε να ακολουθήσετε το συνδέσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=444683948930258
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ένας σκύλος!....

Ένας σκύλους  στην εξοχή ετοιμάζεται σνα γιορτάσει τ Πρωτομαγιά.

H χρήση μιας παλέττας!....

Μία παλέτα μπορεί να διαμορφοθεί κατάλληλα και να αποτελέσει ένα χρηστικό κρε΄βατι σκύλου!....

Δύο χαριτωμένα κεφαλάκια !...

Δύο χαριτωμένα κεφαλάκια από γατούλες στολίζουν ένα τζιν πανταλόνι για νέα κορίτσια!....

Kαλημέρα !...

Δύο όμορφες γατούλες μας στέλνουν τη Καλημέρα τους!....

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο Κέρμιτ, ο ο Φόζι και ο Τζορτζ...

Αποφασισμένος ταξιδεύει με όλα τα μέσα, προκειμένου να καταφέρει να πιει τον αγαπημένο του καφέ ο Τζορτζ Κλούνεϊ στη νέα διαφήμιση της Nespresso.
Σε αυτή ο διάσημος ηθοποιός εμφανίζεται σε αποσπάσματα κλασικών ταινιών, μεταξύ των οποίων είναι και η The Muppets.
Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ πηγαίνει με το αυτοκίνητο μαζί με τον Κέρμιτ τον βάτραχο και τον Φόζι τον αρκούδο.

Στο αεροδρόμιο με την Πάμελα...

Στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες βρέθηκε η Πάμελα Άντερσον. Δεν ήταν μόνη της αλλά με τον σκύλο της ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ.
Τον έβαλε σε κλουβί για το αεροπλάνο και συνέχισε την διαδικασία.
Λέγεται πως η Πάμελα Άντερσον ταξίδευε προς το Λονδίνο για να συναντήσει τον Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks που ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ.

Σκυλάκι προς υιοθεσία...

Γεια σας, με λένε Χλόη, είμαι ένα όμορφο κοριτσάκι δυο μηνών. Με βρήκαν να τρέχω πανικόβλητη σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και με μάζεψαν. Μου υποσχέθηκαν ότι θα μου βρουν σπιτάκι. Πήγα στον γιατρό και αποπαρασιτώθηκα πλήρως, έκανα και το πρώτο μου εμβόλιο. Είμαι 2 κιλάκια και θα φθάσω περίπου τα 8-10, όπως είπε ο γιατρός! Φιλοξενούμαι προσωρινά! Ψάχνω σπιτάκι! 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979633727(Συμελα), 6944059833(Εφη)

Πού κοιμούνται οι σκύλοι;....

Ξέρετε ότι το 45% των σκύλων κοιμούνται στο κρεβάι του ιδιοκτήτη τους, το 17 % στο κρεβάτι τους, το 14% μέσα στο σπίτι  και το 20 % στο σπιτάκι τους....

Μικρός μεν σε μέγεθος ....

Ο σκύλος αυτός μποεί να είναι ικρός σε μέγεθος αλλά μεγάλος σε πνεύμα και δεν είναι άλλος από το Border Terrier.
Eίναι έξυπνος σκύλος με έντονη προσωπικότητα , του αρέσει το παιγνίδι , η άσκηση , τα παιδιά και να ζει κοντά με δραστήριες ικογένειες....

Όταν έχετε Husky....

... να ξέρετε ότι αφενός μεν είναι πολύ γλυκά  αφετέρου είναι πολύ καλοί φύλακες!....

Μόλις δει κάποιος...

 Να ξέρετε ότι μόλις δει κάποιος ότι έχει Husky σκέφτεται  ότι αυτός πρέπει να είναι πολύ τυχερός!....


Ξέρετε ότι...

....ο μέσος όρος ύπνου ενός σκύλου είναι 12 με 14 ώρες, ενώ των μικρών΄σε ηλικία  και μεγαλόσωμων  σκύλων είναι 18 ώρες....

Ένα φιλί!....

Ένα φιλί μεταξύ δύο σκύλων και μάλιστα δύο Alaskan Malamute , στους οποίους αρέσει να ζουν στο κρύο!....

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο παράδεισος των γατών» στο «All About Cats 2017...

23 ομιλίες και παρουσιάσεις φυλών γάτας – Εκατοντάδες αδέσποτες γατούλες που αναμένουν το νέο τους κηδεμόνα στις «Ημέρες Υιοθεσίας» – Δεκάδες δραστηριότητες που θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν - Εκατοντάδες δώρα για τους επισκέπτες, καινοτόμα προϊόντα, συμβουλές διατροφής και περιποίησης - Κατασκευές παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές στο απόλυτο φεστιβάλ για γάτες, το «All About Cats 2017»

Με σύνθημα «Love Living with Cats», το «All About Cats 2017», ένα μοναδικό ζωοφιλικό και πολιτιστικό γεγονός, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στο «Helexpo Maroussi» στις 6 και 7 Μαΐου, με δωρεάν είσοδο.
Για δύο ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία: να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να επιτύχουν την πολυπόθητη ευζωία των γατών τους, να υιοθετήσουν μια αδέσποτη
γατούλα και να την κάνουν να αισθανθεί καλύτερα, να παίξουν και να διασκεδάσουν στις δεκάδες
δραστηριότητες για παιδιά, που έχουμε προετοιμάσει, εντάσσοντας τους μικρούς μας φίλους στον
μαγικό κόσμο της ζωοφιλίας, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών, που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και να κερδίσουν πολλά δώρα, να ανακαλύψουν νέες υπηρεσίες, να λάβουν συμβουλές διατροφής και περιποίησης και να συμμετάσχουν στην κατασκευή παιχνιδιών περνώντας ανέμελες στιγμές με πολύ κέφι και επίκεντρο την γάτα.
Ειδικοί και άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην βελτίωση των συνθηκών της ζωοφιλίας
στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους, για να σας εισαγάγουν στον μαγικό κόσμο της γάτας … ράτσας και ταράτσας.
Μέσα από ένα σύνολο ξεχωριστών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωοφιλίας, οι
επισκέπτες κάθε ηλικίας θα μπορέσουν να συμβάλλουν στον στόχο του φεστιβάλ, την αναβάθμιση
της ποιότητας ζωής της αγαπημένης μας γάτας.
Παράλληλα, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν 23 διαδραστικές ομιλίες και
παρουσιάσεις γατών και να συζητήσουν με μερικούς από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους του ζωοφιλικού χώρου.
Στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο που θα στηθεί στο «Helexpo Maroussi» ειδικοί θα επιλύσουν
τις απορίες που έχετε για την γάτα.
Θέματα για την διατροφή, την ψυχολογία, τις εναλλακτικές θεραπείες, την εκπαίδευση, τις σχέσεις της γάτας με άλλα κατοικίδια, όπως ο σκύλος, την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται μια ηλικιωμένη γάτα, ακόμη και ιστορικά θέματα, που αφορούν την εξημέρωση της γάτας θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του «All About Cats 2017» σε διαδραστικές συζητήσεις, που μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς υποβάλλοντας τις ερωτήσεις σας.
Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών θα αναρτηθεί στο site www.allaboutcats.gr
Επιπρόσθετα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις πλέον ασυνήθιστες φυλές γάτας. Από την αυτοκρατορική, άτριχη «Sphynx» στην αγέρωχη, μαλλιαρή «Main Coon» και από την «Ιερή Γάτα Βιρμανίας» στην μοναδική ελληνική φυλή, την «Γάτα του Αιγαίου».
Οι γάτες θα σας εντυπωσιάσουν τόσο πολύ που θα επιθυμήσετε να αποκτήσετε μια δική σας. Και
αυτό θα είναι εφικτό χάρη στις «Ημέρες Υιοθεσίας» που θα διεξαχθούν στο «All About Cats 2017» κατά τη διάρκεια του διημέρου 6 και 7 Μαΐου.
Ζωοφιλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο απόλυτο φεστιβάλ γάτας, προκειμένου να επιδείξουν το πλούσιο έργο τους και να σας δώσουν την δυνατότητα να υιοθετήσετε ένα γατάκι. Η υιοθεσία μιας αδέσποτης γάτας είναι μια απόδειξη της ζωοφιλίας σας και το «All About Cats 2017» αποδεικνύει έμπρακτα ότι προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του αγαπημένου μας ζώου συντροφιάς.
Ο παράδεισος του γατόφιλου θα είναι και ο ιδανικός τόπος για να εντάξετε το παιδί σας στην ζωοφιλία. Με πολύ παιχνίδι, ψυχαγωγία και διασκέδαση τα μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά
θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως μπαλονοκατασκευές,
face painting, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17. 30 ο αγαπημένος μάγος της Χαχανούπολης γνωστός ως Viledoni, θα είναι στην παρέα μας με ένα φαντασμαγορικό σόου με νέες εκδοχές μαγείας που δεν έχετε ξαναδεί.
Την ίδια ημέρα (Κυριακή 16. 00 – 19. 00) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίζουν τον τοίχο της αδέσποτης αγάπης, ενώ το Σάββατο (6 Μαΐου 18 30 – 19 30) και την Κυριακή (7 Μαΐου 12.30 -13 30) θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις ζωοφιλικές ενημερώσεις της ομάδας Ζω.Ε.Σ.: «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».
Επίσης, στο φεστιβάλ θα υπάρξει ειδικός χώρος όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να περάσουν ανέμελες στιγμές κατασκευάζοντας παιχνίδια και περνώντας δημιουργικά το χρόνο της επίσκεψης τους.
Στο «All About Cats 2017» θα μπορέσετε να συλλέξετε πληροφορίες, να δείτε νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της γάτας σας, να ανακαλύψετε υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να την κάνουν χαρούμενη, να δοκιμάσετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτές, να κερδίσετε δώρα και να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Ένα διήμερο φεστιβάλ ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας στο οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά. Το «All About Cats 2017» έχει σχεδιαστεί με μοναδικό γνώμονα να φέρει τους πάντες κάτω από την ίδια στέγη: Γάτες και κηδεμόνες.
Μέχρι και πέρυσι οι εκδηλώσεις που αφορούσαν τις γάτες ήταν κατακερματισμένες. Άλλες
αφορούσαν καθαρόαιμες, άλλες αδέσποτες. Το «All About Cats» ήρθε για να καλύψει το κενό
που υπήρχε για ένα φεστιβάλ για ΟΛΕΣ τις γάτες.
Η προσέλευση σας σε αυτό απέδειξε την «δίψα» που υπήρχε για μια τέτοια εκδήλωση, η οποία αποδεικνύει ότι κάθε γάτα είναι σημαντική ανεξαρτήτου προελεύσεως.
Με πυξίδα τους προβληματισμούς που μας εκμυστηρευτήκατε κατά την διάρκεια του περσινού φεστιβάλ σχεδιάσαμε μια ζωοφιλική, διαδραστική εκδήλωση, που έχει ως σκοπό να τιμήσουμε τις γάτες και να δημιουργήσουμε μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.
Όλα τα παραπάνω με δωρεάν είσοδο στο «Helexpo Maroussi» στις 6 και 7 Μαΐου.
Στο φεστιβάλ «All About Cats 2017» μπορείτε να φέρετε μαζί σας την γάτα σας. Είναι σίγουρο ότι θα την ακούσετε να νιαουρίζει υπερήφανα, καθώς διαβαίνει τις πύλες του φεστιβάλ.
Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία θα μάθετε στο www.allaboutcats.gr
Σας περιμένουμε και εφέτος στο «All About Cats 2017»!
Στο απόλυτο φεστιβάλ για τις γάτες!
Να φωνάξουμε όλοι μαζί: «Love living with cats» .
6 και 7 Μαΐου στο «Helexpo Maroussi» με είσοδο ελεύθερη και ώρες λειτουργίας από τις 10 00 ως τις 20 00.

ΤΟ ΓΕΝΕΑΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ! Νέα έρευνα...

Φως στην εξέλιξη των σκύλων και στις αιτίες των ασθενειών που επηρεάζουν σκύλους και ανθρώπους όπως ο καρκίνος ήρθε να ρίξει μια νέα έρευνα.
Οι γενετιστές από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ συνέκριναν γονιδιώματα 1.346 σκύλων και δημιούργησαν ένα χάρτη που δείχνει την σχέση ανάμεσα στις ράτσες.
Σε αυτόν υπάρχουν περισσότερες από 161 ράτσες και φαίνονται ποιες είναι πιο κοντά μεταξύ τους.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Reports.


Ο μικρός Κούκι θέλει μια οικογένεια...

Ο μικρούλης βρέθηκε να περιπλανιέται στο δρόμο με κίνδυνο να τον πατήσουν τα αυτοκίνητα!!! 
Το εντόπισε φιλόζωος κύριος ο οποίος τον φιλοξενεί μέχρι να βρει οικογένεια να τον υιοθετήσει. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο είναι ένα γλυκό ημ. λαμπραντόρ, 2 μηνών και αναμένεται, όταν μεγαλώσει να γίνει περίπου 25 κιλά. Όπως όλα τα κουταβάκια τρελαίνεται για παιχνίδια, χάδια, αγκαλιές και λατρεύει να παίζει με τα παιδιά. Θα δοθεί για υιοθεσία εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος. 
Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε και να αγαπήσετε αυτό το πλασματάκι μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6978909323 (κα Μαρία) 

Όνομα: Κούκι 
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από φιλόζωο 
Ράτσα: Ημ. Λαμπραντόρ 
Γένος: Αρσενικό 
Ηλικία: 2 μηνών 
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ 
Στειρωμένος: ΟΧΙ 
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ 
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ 
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ 
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΟΧΙ 
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ 
Αριθμός Microchip: 941000017140987 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Κούκι μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1364679723597338 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ανοιξιάτικες αγάπες!....

Ανοιξιάτικες αγάπες από δύο χαριτωμένες γατούλες, ένας ωραίος πίνακας του Raphael Varraseur!....

Ξέρετε ότι...

το λάδι από τους σπόρους κολοκύθας βοηθά το ουροποιητικό σύστημα τόσο του σκύλου όσο  και της γάτας;...

Για να μη κρυώνει!....

Ένα ωραίο πλεκτό ζακετάκι χειροποίητο για το γάτο μας για τα κρύα Ανοιξιάτικα βράδυα!...

Δύο καλοί φίλοι!....

Οι δύο καλοί φίλοι ο σκύλος και η γάτα σας στέλνουν τη Καλημέρα τους!.... 

Ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες....

Η άρνικα έιτε με μορφή βάμματος είτε με μορφή αλοιφής είναι ένα καλό  αντιφλεφμονώδε φια τους πόνους των αρθρώσεψν!....

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ απειλείται κι άλλο ζώο...

Είδος υπο εξαφάνιση είναι πλέον οι πιγκουίνοι. Ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά, καθώς τα ψάρια χρησιμοποιούνται ως τροφή για τους σολωμούς, τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και άλλα ζώα που εκτρέφονται.
Χαρακτηριστικά, ο πληθυσμός του πιγκουίνου της νότιας Αφρικής έχει μειωθεί ως 70% από το 2004. 

Το υπάκουο ροτβάιλερ...

Το ροτβάιλερ έχει τη χαρακτηριστική λογική του μολοσσοειδούς σκύλου που υπακούει από αγάπη και ένστικτο προστασίας των δικών του προσώπων, χωρίς να προκαλεί ποτέ.

ΤΕΛΟΣ στο βάρβαρο έθιμο με τον σκύλο και τον ταύρο...

Ήταν χωρίς αμφιβολία ένα έθιμο βάναυσο που δικαιολογημένα προκαλέσε αντιδράσεις.
Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου στην περιοχή Απουριμάτς στο κεντρικό Περού κατά την διάρκεια της γιορτής τιμωρούσαν τον σκύλο που έκανε την περισσότερη φαντασία και δημιουργούσε προβλήματα δένοντας τον στην πλάτη ενός ταύρου. Οι δύο τους έτρεχαν στην αρένα και στο τέλος σκοτώνονταν.
Ο ακτιβιστής Maru Vigo της ζωοφιλικής οργάνωσης ΡΕΤΑ, στην προσπάθειά του να καταργηθεί το έθιμο, απέστειλε γράμμα στον επίσκοπο της περιοχής.
Ο επίσκοπος ανταποκρίθηκε θετικά δείχνοντας κατανόηση και συμφώνησε πως το έθιμο είναι βάρβαρο. Για αυτό, του απάντησε πως θα λάβει τα μέτρα του, ώστε να μην συμβεί ξανά. 

Η γλυκιά Σταλίτσα ψάχνει σπιτάκι...

Η Σταλίτσα είναι ένα γλυκύτατο κουταβάκι τριών μηνών. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο δε θα μεγαλώσει πολύ και θα γίνει περίπου 10-12 κιλά.
Τρελαίνεται για παιχνίδια, χάδια, αγκαλιές και το δείχνει μας συνεχώς κουνώντας τσαχπίνικα την ουρίτσα της.
Θα δοθεί για υιοθεσία εμβολιασμένη και αποπαρασιτωμένη.
Όποιος ενδιαφέρεται να την υιοθετήσει και να της προσφέρει αγάπη για πάντα, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα)

Όνομα: Σταλίτσα
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντή
Ράτσα: Ημίαιμο
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 3 μηνών
Βάρος: Θα γίνει περίπου 10-12 κιλά
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΟΧΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000016124178

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ της Σταλίτσα μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/a.1373514969380480.1073742641.345422258856428/1373515049380472/?type=3&theater
~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ο πιστός Άργος!....

Ο σκύλος είχε σεβαστή θέση στην Αρχαία Ελλάδα  και για αυτό υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού τους.
Στην εικόνα παρατηρούμε το σκύλο του Οδυσσέα το διάσημο Άργο, που τον περίμενε 10 χρόνια να γυρίσει στην Ιθάκη, τον αναγνώρισε, του κούνησε την ουρά και ευτυχισμένος ξεψύχησε στα πόδια του!....

Ο ποιμενικός κτηνοτρόφος!....

Ο ακούραστος και ήερμος ποιμενικός κτηνοτρόφος είναι μία φιγούρα που δεν υπάρχει πια, το σκήπτρο του ήταν η γλίτσα του που ήταν πραγματικό έργο τέχνης, στο κόρφο του είχε τη φλογέρα του που τη χρησιμποιούσε όταν ξεκουραζόταν και δεν πρόσεχε τα πρ'οβατα του παρέα με τα σκυλιά του.
 Επίσης στον ώμο του είχε  το τράστο του δηλαδή το ταγάρι του με το κολατσιό , το νερό και το κρασί του.!///

Για να ξεκουράζεται!....!....

Μία μικρή αιώρα κάω από ένα τραπεζάκι για να ξεκουράζεται κοντά  σας η γατούλα σας!....

Τώρα την Άνοιξη !...

Παντού λουλούδια,τώρα την Άνοιξη και στον μικρό σκύλο αρέσει να μυρίζει τις ωραίες μυρωδιές.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Συγκέντρωση υπέρ των πιτ-μπουλς...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος νόμος στο Κεμπέκ του Καναδά για την απαγόρευση των σκύλων πιτ-μπουλ.
Διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο την Κυριακή ζητώντας την απόσυρσή του.
Ο νόμος έρχεται ένα χρόνο αφότου μια γυναίκα πέθανε από επίθεση σκύλου που χαρακτηρίστηκε πιτ-μπουλ.

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ! Τι έδειξε έρευνα...

Οι σκύλοι στα καταφύγια νιώθουν, όπως είναι φυσικό, άγχος. Η μουσική βοηθάει αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται και όσοι πηγαίνουν εκεί, για να υιοθετήσουν.
Έτσι, η Lisa Gunter υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ εξέτάσε πώς μπορεί να μεωθεί το άγχος και να αυξηθεί το ποσοστό επιτυχίας στις υιοθεσίες.
Παραδέχθηκε πως είναι πρόκληση να παρουσιάσεις τον αληθινό χαρακτήρα του σκύλου σε ένα περιβάλλον που του προκαλεί άγχος.
Στα πλαίσια του προγράμματος συνεργάστηκε με το καταφύγιο Βest Friends Animal Sanctuary στην Γιούτα από όπου επισκέπτες πήραν  ένα σκύλο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους για μια νύχτα.
Εξέτασε το επίπεδο κορτιζόλης και το άγχος τους σε τρεις στιγμές: στο καταφύγιο, στο ξενοδοχείο και στην επιστροφή τους.
Αποδείχθηκε, λοιπόν, πως η κορτιζόλη ήταν μειωμένη στην επιστροφή, άρα η συμπεριφορά τους πιο φυσιολογική. 

Ο Άλεξ το κουταβάκι, που πέρασε τόσα πολλά, αναζητά οικογένεια...

Ας βοηθήσουμε όλοι αυτά τα κουταβάκια! 
Ο Άλεξ εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδερφό του πίσω από πολυκατάστημα στη Λάρισα. 
Ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί σε αυτή την κατάσταση και γιατί δεν βρήκαν νωρίτερα βοήθεια.
Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όταν τα βρήκαμε ήταν τρομοκρατημένα, απίστευτα ταλαιπωρημένα από πείνα και δίψα και υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης. Κάποιοι προφανώς τα μισο-φρόντιζαν στο σημείο, αλλά κάποιοι δεν τα ήθελαν εκεί και φρόντισαν να τους το δείξουν. Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο στις 28/03 όπου και διαπιστώθηκε προχωρημένο δερματικό πρόβλημα. Η κτηνίατρος μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα και η αιτία που το προκάλεσε όλο αυτό ήταν η έλλειψη σωστής σίτισης. Τα μικρά λοιπόν αρρώστησαν επειδή δεν έτρωγαν σωστά και αρκετά. Μας έδωσε αντιβίωση, μας έδωσε ένα σαπουνάκι που θα βοηθήσει να επιστρέψει το τρίχωμα και μας είπε ότι σε λίγες μέρες τα κουταβάκια θα είναι αγνώριστα. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να καταφέρουμε. Τα κουταβάκια προφανώς δεν είχαν όμορφη ζωή μέχρι σήμερα. Όταν πήγαμε να τα μαζέψουμε ούρλιαζαν από τον τρόμο του αγγίγματός μας. Σήμερα μας πλησιάζουν δειλά και χαίρονται όταν περνάμε χρόνο μαζί. Έχουμε πρόοδο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό! 
Δείτε τα κουταβάκια τη μέρα που περισυλέχθηκαν 28/03: https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/videos/1353758561356121/ 
Αν θέλετε να συμμετέχετε στη διαδικασία και να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο αυτά τα κουταβάκια, είτε με ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είτε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, είτε προσφέροντας ΚΟΥΤΑΒΟΤΡΟΦΕΣ, επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα ή στο τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα). 

Όνομα: Άλεξ 
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντές 
Ράτσα: Ημίαιμο 
Γένος: Αρσενικό 
Ηλικία: 2,5 μηνών 
Βάρος: Υπολογίζεται να γίνει 15-17 κιλά 
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ 
Στειρωμένος: ΟΧΙ 
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ 
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ 
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ 
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ 
Ιδιαιτερότητες: Είναι τρομοκρατημένος από τη ζωή στο δρόμο, μαζί μας μαθαίνει να εμπιστεύεται ξανά τον άνθρωπο Αριθμός Microchip: 941000016300213 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Άλεξ, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1374135335985110 
Για να δείτε άλμπουμ με άλλα διαθέσιμα προς υιοθεσία κουταβάκια μπορείτε να ακολουθήσετε το συνδέσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=444683948930258 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Προσοχή στους κήπους!....

Τώρα την άνοιξη που ο κήπος χρειάζεται δουλειά πρέπει  να προσέχουμε όταν υπάρχουν κατοικίδια  τα ζιζανιοκτόνα και τα εντομοκτόνα κια όλα τα φυτοφάρμακα γιατί είναι πολύ τοξικά στα ζώα προκαλούν βλάβη στο νευρικό σύστημα , σπαμούς ακόμα κια θάνατο!....