728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

    Ο μικρός Αίας, που πέρασε τόσα πολλά, αναζητά οικογένεια...

    Ας βοηθήσουμε όλοι αυτά τα κουταβάκια! 
    Ο Αίας εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδερφό του πίσω από πολυκατάστημα στη Λάρισα. Ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί σε αυτή την κατάσταση και γιατί δεν βρήκαν νωρίτερα βοήθεια. 
    Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όταν τα βρήκαμε ήταν τρομοκρατημένα, απίστευτα ταλαιπωρημένα από πείνα και δίψα και υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης. Κάποιοι προφανώς τα μισο-φρόντιζαν στο σημείο, αλλά κάποιοι δεν τα ήθελαν εκεί και φρόντισαν να τους το δείξουν. 
    Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο στις 28/03 όπου και διαπιστώθηκε προχωρημένο δερματικό πρόβλημα. Η κτηνίατρος μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα και η αιτία που το προκάλεσε όλο αυτό ήταν η έλλειψη σωστής σίτισης. Τα μικρά λοιπόν αρρώστησαν, επειδή δεν έτρωγαν σωστά και αρκετά. Μας έδωσε αντιβίωση, μας έδωσε ένα σαπουνάκι που θα βοηθήσει να επιστρέψει το τρίχωμα και μας είπε ότι σε λίγες μέρες τα κουταβάκια θα είναι αγνώριστα. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να καταφέρουμε. Τα κουταβάκια προφανώς δεν είχαν όμορφη ζωή μέχρι σήμερα. Όταν πήγαμε να τα μαζέψουμε ούρλιαζαν από τον τρόμο του αγγίγματός μας. 
    Σήμερα μας πλησιάζουν δειλά και χαίρονται όταν περνάμε χρόνο μαζί. 
    Έχουμε πρόοδο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό! Δείτε τα κουταβάκια τη μέρα που περισυλέχθηκαν 28/03: https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/videos/1353758561356121/ 
    Δείτε τα κουταβάκια στις 17/04:
    Αν θέλετε να συμμετέχετε στη διαδικασία και να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο αυτά τα κουταβάκια, είτε με ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είτε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, είτε προσφέροντας ΚΟΥΤΑΒΟΤΡΟΦΕΣ, επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα ή στο τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα). 

    Όνομα: Αίας 
    Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντές 
    Ράτσα: Ημίαιμο 
    Γένος: Αρσενικό 
    Ηλικία: 2,5 μηνών 
    Βάρος: Υπολογίζεται να γίνει 15-17 κιλά 
    Εμβολιασμένος: ΝΑΙ 
    Στειρωμένος: ΟΧΙ 
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ 
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ 
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ 
    Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ 
    Ιδιαιτερότητες: Είναι τρομοκρατημένος από τη ζωή στο δρόμο, μαζί μας μαθαίνει να εμπιστεύεται ξανά τον άνθρωπο 
    Αριθμός Microchip: 941000016300214 

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Αία μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1374127852652525 
    Για να δείτε άλμπουμ με άλλα διαθέσιμα προς υιοθεσία κουταβάκια μπορείτε να ακολουθήσετε το συνδέσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=444683948930258 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
    Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)

    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
    Larissa’s Stray Volunteers
    Facebook Twitter Google+
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο μικρός Αίας, που πέρασε τόσα πολλά, αναζητά οικογένεια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top