728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

    Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός Ελληνικού Ποιμενικού...

    Το κρανίο του είναι συμπαγές, ελαφρά στρογγυλεμένο στις άκρες με ένα σχετικά επίπεδο, πλατύ, ελαφρύ θόλο στο μέτωπο που χωρίζεται σε δύο ημισφαίρια. Τα σαγόνια είναι πλατιά, βαθιά, ελαφρώς μακριά και τετραγωνισμένα στο ρύγχος.
    Ως προς το στόμα, έχει ισχυρή οδοντοστοιχία. Τα χείλη είναι γεμάτα και ελαφρώς μακριά, ειδικά στα αρσενικά. Τα μάτια είναι καστανά, αμυγδαλωτά και πνευματώδη
    Τα αυτιά του είναι μικρά-μεσαίου μεγέθους, τριγωνικά, πέφτοντας είτε μπροστά σαν φύλλο, είτε πίσω σαν τριαντάφυλλο. Είναι καλυμμένα από πυκνό χοντρό τρίχωμα.
    Ο λαιμός του είναι δυνατός, μυώδης και ευλύγιστος, με περίσσιο χαλαρό δέρμα που κρέμεται από το τέλος της κάτω σιαγόνας μέχρι τη βάση του λαιμού, συνήθως χωριζόμενο σε διπλή τραχηλιά, απαλή στο άγγιγμα.
    Σχετικά με το σώμα, ο θώρακας είναι πλατύς, βαθύς, καλοσχηματισμένος. Βάθος θώρακα 50%-55% του ύψους στο ακρώμιο. Πλευρές καλοφτιαγμένες τοξοειδείς που συγκλίνουν ομαλά περίπου στο ύψος των μπροστινών γονάτων και χαμηλότερα. Η γραμμή της ράχης είναι ευθεία, ευρισκόμενη περίπου στο ύψος του ακρωμίου. Λεκάνη πλατιά και ελαφρά στρογγυλεμένη. Στο προφίλ, ο σκύλος μπορεί να χαρακτηριστεί μακρύς, όχι τετράγωνος.
    Τα μπροστινά πόδια είναι μακριά και ελαφρώς στρογγυλεμένα με μακρούς μύες και με ισχυρά οστά, πατούσες συμπαγείς, μεγάλες και σε οβάλ σχήμα, με παχύ επίστρωμα στο πέλμα.
    Τα πίσω πόδια είναι πλατιά και καλοσχηματισμένα με κνήμη όχι τόσο μυώδη.
    Η ουρά είναι μετρίου μήκους. Πλατιά στη ρίζα, που λεπταίνει σταδιακά στην άκρη της.
    Το τρίχωμα είναι ίσιο, πυκνό, με διπλό μανδύα, απαραίτητο για την προστασία του από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εμφανώς ξεχωρίζει συνήθως στην περιοχή γύρω από το λαιμό. Μήκος ημίμακρο και μερικές φορές μακρύ τρίχωμα.
    Το χρώμα είναι λευκό (Μπέλο), μαύρο, καστανό (Μούργο), υπόξανθο και ραβδωτό με λευκά σημάδια στο στήθος και στα πόδια, κυρίως, όμως, συναντάται το λευκό με κηλίδες μαύρες, καστανές, ραβδωτές κυρίως στην περιοχή του κρανίου συμμετρικά και στο υπόλοιπο σώμα αραιές συνήθως και στη βάση της ουράς.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός Ελληνικού Ποιμενικού... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top