728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

    Άλεξ, το κουταβάκι που πέρασε τόσα πολλά, αναζητά οικογένεια...

    Ο Άλεξ εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδερφό του πίσω από πολυκατάστημα στη Λάρισα. Ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί σε αυτή την κατάσταση και γιατί δεν βρήκαν νωρίτερα βοήθεια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όταν τα βρήκαμε ήταν τρομοκρατημένα, απίστευτα ταλαιπωρημένα από πείνα και δίψα και υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης. Κάποιοι προφανώς τα μισο-φρόντιζαν στο σημείο, αλλά κάποιοι δεν τα ήθελαν εκεί και φρόντισαν να τους το δείξουν.
    Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο στις 28/03 όπου και διαπιστώθηκε προχωρημένο δερματικό πρόβλημα. Η κτηνίατρος μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα και η αιτία που το προκάλεσε όλο αυτό ήταν η έλλειψη σωστής σίτισης. Τα μικρά λοιπόν αρρώστησαν επειδή δεν έτρωγαν σωστά και αρκετά. Μας έδωσε αντιβίωση, μας έδωσε ένα σαπουνάκι για να επιστρέψει το τρίχωμα και λίγες μέρες αργότερα τα κουταβάκια μας ήταν πανέμορφα και αγνώριστα!
    Αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι τα μικρά δεν είχαν όμορφη ζωή μέχρι να τα πάρουμε υπό την προστασία μας. Όταν πήγαμε να τα μαζέψουμε ούρλιαζαν από τον τρόμο του αγγίγματός μας. Λίγες μέρες αργότερα άρχισαν να μας πλησιάζουν δειλά για να πάρουν τις λιχουδιές από τα χέρια μας κι έτρεχαν αμέσως μακριά μας. Σήμερα δεν ξεκολλάνε από πάνω μας, μας δίνουν φιλάκια και χαίρονται όταν περνάμε χρόνο μαζί. Έχουμε πρόοδο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό!

    Δείτε τα κουταβάκια τη μέρα που περισυλλέχθησαν 28/03: https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/videos/1353758561356121/
    Δείτε τα κουταβάκια στις 17/04:https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/videos/1374115979320379/
    Δείτε τα κουταβάκια στις 04/05:https://www.facebook.com/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/videos/1390683110996999/

    Αν θέλετε να συμμετέχετε στη διαδικασία και να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο αυτά τα κουταβάκια, είτε με ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είτε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, είτε προσφέροντας ΚΟΥΤΑΒΟΤΡΟΦΕΣ, επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα ή στο τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

    Όνομα: Άλεξ
    Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντές
    Ράτσα: Ημίαιμο
    Γένος: Αρσενικό
    Ηλικία: 3 μηνών
    Βάρος: Υπολογίζεται να γίνει 15-17 κιλά
    Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
    Στειρωμένος: ΟΧΙ
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
    Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
    Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
    Αριθμός Microchip: 941000016300213
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
    -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
    -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
    [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
    Larissa’s Stray Volunteers
    Facebook Twitter Google+
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Άλεξ, το κουταβάκι που πέρασε τόσα πολλά, αναζητά οικογένεια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top