728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

    Πώς ο σκύλος έγινε σύμβολο στη Μαλαισία...

    Μείζον θέμα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στη Μαλαισία σχετικά με τους σκύλους.
    Τον περασμένο μήνα οι αρχές επέπληξαν την Nurhanizah Abdul Rahman και της ζήτησαν να σταματήσει αυτή την αποτρόπαια πράξη και να δείξει μεταμέλεια, επειδή ανάρτησε στο Facebook ένα βίντεο με τον υιοθετημένο σκύλο της για ένα διαγωνισμό.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Τον Οκτώβριο του 2014 ο ακτιβιστής Syed Azmi Alhabsi ζήτησε συγγνώμη, αφού δέχθηκε απειλές επειδή οργάνωση την εκδήλωση ''Θέλω να χαϊδέψω έναν σκύλο''.
    τον Ιούνιο του 2015 η ηθοποιός Nur Fazura προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, διότι ανάρτησε μια φωτογραφία της με έναν σκύλο.
    Η απαγόρευση στους μουσουλμάνους της Μαλαισίας να αγγίζουν σκύλους  δεν βασίζεται σε θρησκευτικούς λόγους, αλλά σε πολιτικούς, όπως υποστηρίζει ο λέκτορας Maszlee Malik από το Παγκόσμιο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο στη Μαλαισία που μίλησε στη South China Morning Post.
    ''Είναι κρίμα που η αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος δεν έχει φέρει κοντά τους ανθρώπους και δημιουργούνται προκαταλήψεις. Συγκεκριμένα ζώα, συγκεκριμένα σύμβολα και συγκεκριμένες συμπεριφορές συνδέονται με συγκεκριμένη φυλή, εθνικότητα και θρησκεία.''τονίζει.
    Και προσθέτει: ''Έτσι σήμερα στη Μαλαισία τα γουρούνια και οι σκύλοι συνδέονται με τους ξένους. Αν κάποιος έχει σκύλο, είναι κακός πολίτης άρα και κακός μουσουλμάνος. Η θρησκεία έρχεται προς επίρρωση της πολιτικής αντίληψης.''
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς ο σκύλος έγινε σύμβολο στη Μαλαισία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top