728x90 AdSpace

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

  Η μικρή Λία ψάχνει οικογένεια...

  Για άλλη μια φορά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα περιστατικό που δείχνει την σκληρότητα και την έλλειψη ψυχής που έχουν κάποιοι συμπολίτες μας. Και για άλλη μια φορά στη Γιάννουλη Λάρισας, στο χωριό που έχουμε βρει σκυλιά κρεμασμένα από δέντρα, με ακρωτηριασμένα άκρα, με σπασμένο το κρανίο, να σπαρταράνε από φόλα. Όχι, δεν είναι ιστορίες από κάποιο αρρωστημένο μυαλό, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν τα ζώα σε αυτό το μέρος.
  Φιλόζωοι που μένουν στην περιοχή έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, μιας και κάθε λίγο γίνονται μάρτυρες των περιστατικών αυτών και παλεύουν κάθε μέρα χωρίς ουσιαστική βοήθεια, γιατί «κανείς δεν είδε τίποτα» . Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκουν κάθε λίγο κουτάβια στις αυλές τους ή νεογέννητα σε κάδους. Έτσι και έγινε και αυτή τη φορά. Εθελόντρια κατέβηκε από το σπίτι της να βγάλει βόλτα το σκύλο κι όπως πήγε να πετάξει τα σκουπίδια σε ένα κάδο, άκουσε πνιχτά τσιρίγματα. Χωρίς να χάσει χρόνο, έκανε στην άκρη τις σακούλες και “ξέθαψε” από μέσα μια κούτα με τρία (3) κουτάβια. Βλέπετε, οι συμπολίτες της δεν ενδιαφέρθηκαν για τις ψυχές που ή θα πέθαιναν από την ασφυξία ή θα πολτοποιούνταν στο απορριμματοφόρο. Ό,τι δε βλέπουμε δεν υπάρχει, σωστά;
  Τα μικρά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν αμέσως στην κλινική, όπου και διαπιστώθηκε αφυδάτωση και αδυναμία λόγω των όσων πέρασαν. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι χρειάζονται πολύ καλή διατροφή και τους έβαλε αμπούλες για να αποφύγουν να αναπτύξουν τυχόν δερματικά προβλήματα λόγω ταλαιπωρίας.
  Η Λία είναι αυτή τη στιγμή 4 μηνών, ημίαιμο κουκλάκι και προβλέπεται να γίνει 25 κιλά. Όποιος ενδιαφέρεται να βάλει στη ζωή του αυτό το καλόκαρδο πλάσμα και να της δώσει μια 2η ευκαιρία στη ζωή, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

  Όνομα: Λία
  Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελόντρια
  Ράτσα: Ημίαιμο
  Γένος: Θηλυκό
  Ηλικία: 4 μηνών
  Βάρος: θα γίνει περίπου 25 κιλά
  Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
  Στειρωμένη: ΟΧΙ
  Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
  Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
  Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
  Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
  Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
  Αριθμός Microchip: 94100001630172

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Για να δείτε όλο το άλμπουμ της Λία μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1671798629552111

  Για να δείτε φωτογραφίες από όλα τα διαθέσιμα κουταβάκια του σωματείου μας ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=444683948930258
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
  -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
  -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
  [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]  Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
  Larissa’s Stray Volunteers
  Facebook Twitter Google+


  Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
  Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η μικρή Λία ψάχνει οικογένεια... Rating: 5 Reviewed By: dognet