728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

    Ημερίδα Συμπεριφοράς: Κατανοώ τον σκύλο μου...

    Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας

    Στα βάθη της ψυχής του κάθε σκύλου υπάρχει μια ανεξάντλητη πηγή συναισθημάτων. Αυτό που είναι δύσκολο για τον κάθε άνθρωπο και κηδεμόνα σκύλου είναι η αποκωδικοποίηση αυτών των συναισθημάτων και επιθυμιών του αγαπημένου του τετράποδου.
    Τα προβλήματα από την αδυναμία επικοινωνίας με τον σκύλο μας είναι ο νούμερο ένα (1) παράγοντας που δυσκολεύει την καθημερινότητα μας.
    Προβλήματα, που μπορούν να επιλυθούν αρκεί να γνωρίζει κανείς βήμα - βήμα πώς να το επιτύχει.
    Αυτή την γνώση θα προσφέρει η Ημερίδα Συμπεριφοράς «Κατανοώ τον Σκύλο μου», που θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο «Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας» (Πέλικα 33, Μαρούσι).
    Την ημερίδα θα παρουσιάσει ο Κτηνίατρος - Ειδικός Συμπεριφοράς , Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, ένας από τους μόλις 35 ειδικούς στην Ευρώπη σε θέματα συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς και ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος στην Ελλάδα.(περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ.
    Καραγιάννη στον διαδικτυακό τόπο www.behaviour.gr.)
    Η κατανόηση του σκύλου σας και η γνώση του πώς να του συμπεριφερθείτε, να συμβάλλετε στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του και στην επίλυση των προβλημάτων συμπεριφοράς του δεν είναι λιγότερο ουσιαστικές από την ανεξάντλητη αγάπη που έχει κάθε κηδεμόνας για το ζώο του.
    Σκύλος και κηδεμόνας είναι άλλωστε «δεμένοι» μαζί με την κοινή τους αγάπη, από την πρώτη ημέρα που διάλεξαν ο ένας τον άλλον για να συγκατοικήσουν.
    Πολλές φορές όμως ο κηδεμόνας έχει την τάση να μην κατανοεί τις επιθυμίες και τα συναισθήματα του σκύλου του. Έχει την ακατανίκητη τάση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να βλέπουμε ότι θέλουμε να δούμε και όχι τι πραγματικά αισθάνεται ο σκύλος μας. Μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να αρέσει στον άνθρωπο αλλά να προκαλεί άγχος και δυσφορία στον σκύλο.
    Ένα δάγκωμα ή ένα γρύλισμα μπορεί για εμάς να είναι ανεξήγητα, αλλά για τον σκύλο μας να είναι η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή.
    Μικρά πράγματα όπως το να αφήσετε τον σκύλο σας μόνο του μπορεί να «ανθίσει» τον μεγαλύτερο εφιάλτη του. Ότι δηλαδή ενδεχομένως να εγκαταλειφθεί.
    Η Ημερίδα Συμπεριφοράς Σκύλου «Κατανοώ τον Σκύλο μου» θα βοηθήσει όλους όσους ζουν με σκύλο να κατανοήσουν τον σκύλο τους και να καταλάβουν τη συμπεριφορά του.
    Η Ημερίδα είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει κατανοητή γνώση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τον κηδεμόνα.
    Η Ημερίδα διοργανώνεται από το «Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας» και την «Pets Pro Academy - Ακαδημία Επαγγελμάτων Ζώων Συντροφιάς», τον μόνο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα αφιερωμένος στα Ζώα Συντροφιάς.
    Στην ημερίδα θα παραστεί και θα την προλογίσει η ιδρύτρια της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), η εκπαιδευτικός, Κατερίνα Παπαποστόλου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο ενημέρωσης περίπου 70,000 μαθητών σε 370 σχολεία επιχειρώντας την ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού ζωοφιλικού κατεστημένου.
    Μαζί της θα βρίσκεται η Διώνη, ένα εμβληματικό σκυλί, που επιβίωσε από τα χειρότερα ένστικτά των ανθρώπων το 2011, όταν μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε αλλά διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου και μαζί της αναγεννήθηκε αποτελώντας την βασική αφορμή για την ίδρυση της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» το 2015.
    Με αυτή την ημερίδα το«Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας» ανακοινώνει την συνεργασία του με τις «Ζω.Ε.Σ», στην οποία θα δοθούν μέρος των εσόδων της ημερίδας στην προσπάθεια να ενισχυθεί ο σημαντικός ρόλος των ζωοφιλικών ενημερώσεων.
    Η ημερίδα θα κινηθεί σε 5 θεματικούς άξονες, οι οποίοι θα αναλυθούν διεξοδικά, προκειμένου ο κηδεμόνας του σκύλου να αποκτήσει τα εφόδια για να κατορθώσει να επιτύχει μια καλύτερη σχέση με το αγαπημένο του ζώο.

    1) Πώς να επικοινωνήσω με το σκύλο μου;

    2) Πώς μαθαίνει ο σκύλος; Πώς του μαθαίνουμε εμείς (ακόμα και όταν δεν το

    θέλουμε);

    3) Τα συναισθήματα του σκύλου και πως τα επηρεάζουμε.

    4) Μύθοι και πραγματικότητα για τη συμπεριφορά του σκύλου.

    5) «Συμβιώνω Αρμονικά με το Σκύλο μου».

    Την ημερίδα θα παρουσιάσει ο Δρ. Χρήστος Η. Καραγιάννης Κτηνίατρος – Ειδικός Συμπεριφοράς, MSc, Dip. ECAWBM(BM), MRCVS European and RCVS Specialist in Veterinary Behavioural Medicine Πανευρωπαϊκά Αναγνωρισμένος Ειδικός στη Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική

    Έπειτα από το πέρας της ημερίδας ο Δρ. Καραγιάννης θα απαντήσει στα ερωτήματα των συμμετεχόντων με στόχο την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που θα αναλυθούν ενδελεχώς.
    Ο αριθμός των θέσεων για την ημερίδα είναι αυστηρά περιορισμένος για την καλύτερη κατανόηση των θεματικών ενοτήτων.
    Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και οn line κρατήσεις θέσεων στον παρακάτω σύνδεσμο:https://goo.gl/d4egMz www.petsproacademy.gr /info@petsproacademy.gr / Facebook: Pets Pro Academy /211-800 1111 / Δεριγνύ 26, Αθήνα
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ημερίδα Συμπεριφοράς: Κατανοώ τον σκύλο μου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top