728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

    ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ! Πού τίμησαν τον προστάτη των σκύλων...

    Στις 16 Αυγούστου οι πιστοί πήγαν με τους σκύλους τους, που προηγουμένως τους είχαν περιποιηθεί και ντύσει με ωραία ρούχα, στην εκκλησία Villa Adela στην πόλη Ελ Άλτο της Βολιβίας, για να τιμήσουν τον Άγιο Ρόκκο.
    Ο Άγιος Ρόκκος ήταν ένας Γάλλος ευγενής τον 14ο αιώνα που ταξίδευσε στην Ιταλία για να θεραπεύσει όσους έπασχαν από πανώλη. Ύστερα, αρρώστησε και ο ίδιος και αποσύρθηκε σε ένα δάσος μέχρι που γιατρεύτηκε. Σύμφωνα με τον θρύλο κατά την διάρκεια της ασθένειάς του ένας σκύλος του έφερνε καθημερινά τροφή. Σήμερα θεωρείται ο προστάτης των σκύλων και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου.
    ''Οι σκύλοι είναι πλάσματα του Θεού και για αυτό πρέπει να τους φροντίζουμε'' είπε ο ιερέας της  εκκλησίας Justino Limachi.
    ''Τους κάνουμε τα εμβόλια και δίνουμε την ευλογία σε αυτούς και στους ιδιοκτήτες τους, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα αδέσποτα που υποφέρουν από την πείνα και το κρύο'' προσέθεσε.
    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην χώρα υπάρχουν 3 εκατομμύρια σκύλοι εκ των οποίων οι 500.000 ζουν στους δρόμους. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ! Πού τίμησαν τον προστάτη των σκύλων... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top