728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

    Ο εξηπλωμένος μικρός κύων...

    Ένας σκύλος παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες από το Αθέατο Μουσείο την δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.
    Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγο ρωμαϊκών χρόνων με την ολόγλυφη μορφή ενός μικρού σκύλου στο κάλυμμά της, που αποτελεί ένα σπάνιο ταφικό μνημείο.
    Ο εξηπλωμένος μικρός κύων εντοπίστηκε το χειμώνα του 1937 στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
    Το έργο αναδύθηκε, μετά από 17 αντικείμενα, για πρώτη φορά την Δευτέρα 30 Ιουλίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στα πλαίσια της περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», που εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ένα έτος.
    Από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2018, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες και κάνουν μαζί τους έναν μαγικό περίπατο στην αρχαία Αθήνα, για να γνωρίσουν τις συνήθειες των κατοίκων της και την αμείωτη αγάπη τους για τα ζώα συντροφιάς.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο εξηπλωμένος μικρός κύων... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top