Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ξέρετε ότι....

μέσα σε 40 χρόνια χάθηκε το 60% της άγριας ζωής στην Γη, σύμφωνα με έκθεση της WWF. και για αυτό ευθύνεται κυρίως ο άνθρωπος λόγω της υπεραλίευσης, του κυνηγιού και της αποψίλωσης. 

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ! Καταδίκη από τον δήμο και τους συλλόγους...

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του δήμου Βέροιας την Δευτέρα εκφράστηκε ο αποτροπιασμός απέναντι στο πρόσφατο φαινόμενο μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων σε γειτονιές της πόλης από τους προέδρους των δύο Ζωοφιλικών Συλλόγων της Βέροιας, Βάσω Τάκη και Αμαλία Καλπάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά και τον πρώην Βασίλη Παπαδόπουλο παρουσία και υπηρεσιακών του Κυνοκομείου.
Με αφορμή τις φόλες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν επί μέρους ζητήματα και προτάσεις για τα κακώς κείμενα και από τις δύο πλευρές, οι οποίες καταδίκασαν αμφότερες, την δηλητηρίαση των αδέσποτων, ενώ ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων με συνημμένες φωτογραφίες που θα του διαθέσουν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι.
Από τους συμμετέχοντες πολίτες ζητήθηκαν ευθύνες από το Δήμο στην διαχείριση του θέματος και προτάθηκε να γίνουν συχνότερες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης.
Μπήκε θέμα επίσης, από τους «ΖΩ.Η.» για τα τσοπανόσκυλα και την ευθύνη του Δήμου ως προς τις κυρώσεις που αφορούν στους κτηνοτρόφους. Ερωτήματα τέθηκαν και για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την περισυλλογή σκυλιών που βρίσκονται σε οίστρο αλλά και για τις απαραίτητες στειρώσεις που «δεν γίνονται» όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των συλλόγων.
Απαντώντας σε όλα αυτά, ο κ. Κορωνάς είπε ότι ο Δήμος ζήτησε από τα φιλοζωικά σωματεία να αναφέρουν πού και πόσα σκυλιά υπάρχουν ανά περιοχή, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση, ούτε γι’ αυτό ούτε για το πού εντοπίζονται υπολείμματα από φόλες. Εκτίμησε ότι υπάρχει μία στάση καχυποψίας απέναντι στο Δήμο που δεν βοηθάει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία είναι απαραίτητη.
Απάντησε επίσης ότι στο Κυνοκομείο υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος (από το 2016), ενώ έγινε αναφορά και στη σημαντική βοήθεια μιας ομάδας Γερμανών για στειρώσεις.
«Γιατί ψάχνετε να βρείτε ευθύνες μόνο σε μας; Εσείς κάνατε κάποια παράσταση στην Αστυνομία ή στο Δασαρχείο για τις φόλες και για όλα αυτά;» ρώτησε ο κ. Κορωνάς. «Ανεγκέφαλους» χαρακτήρισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος αυτούς που δηλητηριάζουν αδέσποτα, εκφράζοντας παράπονα από τη συνεργασία των ζωοφιλικών σωματείων με το Δήμο, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ανήκει και στους δύο φορείς.

πηγή: https://www.laosnews.gr

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ! Η μαφία επικήρυξε ένα τζακ ράσελ που ανιχνεύει ναρκωτικά...

Σε δύσκολη θέση έχει φέρει μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στην Ιταλία ένας αστυνομικός σκύλος, για αυτό τον επικήρυξε με 5.000 ευρώ
Ο Πότσο το 9χρονο  τζακ ράσελ έχει ανακαλύψει περισσότερους από 2 τόνους ναρκωτικών προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στους μαφιόζους της Καμόρα.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ένας γιατρός που έμενε κοντά στο γήπεδο του Σάο Πάολο αλλά κατέληξε στην αστυνομία, επειδή ο γιος του αποδείχθηκε αλλεργικός στους σκύλους.
Το όνομά του το πήρε από τον παίκτη Νάπολι, Εζεκιέλ Λεβέτσι, του οποίου το παρατσούκλι είναι
Πότσο δηλαδή παχουλός.
Το προηγούμενο διάστημα η Καμόρα, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα ναρκωτικά, επιχείρησε να τον δηλητηριάσει, ενώ ορισμένες φορές επιστράτευσε ακόμα και σκυλίτσες για να του αποσπάσουν την προσοχή του.
Τώρα το τελευταίο όπλο της η Καμόρα για τον Πότσο είναι η επικήρυξη.


ΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΑΡΚΤΟΣ! Για υιοθεσία ένας κούταβος που βρέθηκε στον δρόμο...

Αυτός ο πανέμορφος κούκλος είναι ο Άρκτος. Τον εγκατέλειψαν σε μία πλατεία και ξαφνικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Κούταβος ακόμη δεν ήξερε από δρόμους αλλά και έγινε στόχος από άλλα αδέσποτα με αποτέλεσμα να ζει μέσα στο φόβο και την πείνα ...Όμως κάποια μέρα ένα βλέμμα έπεσε επάνω του, τον αγκάλιασε, τον χάιδεψε και τον έφερε στο σπίτι του μαζί με τα δικά του σκυλάκια. Του υποσχέθηκε ότι θα τον προσέχει μέχρι να του βρει το καλύτερο σπίτι που θα τον αγαπούν και θα τον προστατεύουν.
Ο Άρκτος πήγε στον γιατρό και μας είπε ότι είναι 6 μηνών και υγιέστατος. Τώρα είναι 23 κιλά και θα γίνει μεγαλόσωμος πάνω από 30 κιλά. Είναι υπέροχος, παιχνιδιάρης, αγαπησιάρης και τα πάει τέλεια με τα άλλα σκυλιά και γατάκια του σπιτιού. Έχει μάθει βόλτα με λουρί και μαθαίνει να κάνει την ανάγκη του στη βόλτα.
Αν θέλετε να γίνετε εσείς η αγαπημένη του οικογένεια καλέστε στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

Όνομα: Άρκτος
Ράτσα: Ημίαιμo Labrador retriever
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 6 μηνών
Βάρος: 23 κιλά
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000092513227

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Άρκτου μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/media/set/edit/a.1982887055109932/~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

O βασιλικός σκύλος...

Ένας ψηλός, μεγαλοπρεπής και ωραίος σκύλος είναι ο σκύλος Borzoi που αναπτύχθηκε στην Ρωσία από παλιά ως κυνηγετικός σκύλος.
Τον χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι λύκων και  αλεπούδων.
Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε και ως σκύλος για σπίτι αλλά ιδιαίτερα από βασιλικές οικογένειες της ηπειρωτικής Ευρώπης....

Η ανθρωπιά παραμένει!...

 Οι άνθρωποι στο Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό που πέρασαν ευτυχώς δεν άφησαν τα ζώα και για αυτό προτίμησαν να τους δώσουν ακόμα και το φαγητό τους.
 Ευτυχώς που η ανθρωπιά και η αγάπη στα ζώα που είναι ανυπεράσπιστα παραμένει 
Από @theclowni dead

Καλημέρα!....

... και να έχουμε μία όμορφη Τετάρτη, μας λένε οι πανέμορφες γατούλες!....

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! Θεραπευτικοί σκύλοι στο Πίτσμπουργκ...

Η χειρότερη επίθεση κατά Εβραίων στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν αυτή στην Συναγωγή του Πίτσμπουργκ που στοίχισε την ζωή σε 11 ανθρώπους.
Στο μέρος του συμβάντος έσπευσαν θεραπευτικοί σκύλοι, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Η οργάνωση Go Team έστειλε στην περιοχή Squirrel Hill 13 σκύλους διαφόρων μεγεθών, με σκοπό να ανακουφίσουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους στο Πίτσμπουργκ.

Λίγα λόγια τον σκύλο Πρέσα Κανάριο...

Ο σκύλος Πρέσα Κανάριο είναι ένας μοναδικός σκύλος.
Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι ειδικοί τον συστήνουν μόνο σε όσους ξέρουν καλά από σκύλους.
Ξεχωρίζει για την δύναμη του, τον χαρακτήρα του αλλά και την επιθετικότητά του, κάτι που τον κάνει ακατάλληλο για τους πολλούς.

Η ιστορία του
Η ράτσα αυτή χρησιμοποιήθηκε για μάχες μέχρι την δεκαετία του 1950. Μολονότι απαγορεύθηκαν οι κυνομαχίες στα Κανάρια νησιά το 1940, συνεχίστηκαν στα κρυφά μέχρι την επόμενη δεκαετία.
Όταν ήρθαν στα νησιά ο Γερμανικός Ποιμενικός, το ντόπερμαν, ο Μεγάλος Δανός, μειώθηκε δραματικά  το ενδιαφέρον για το μαστίφ των Κανάριων νήσων, όπως αλλιώς λέγεται.
Στην αρχή της δεκαετίας του 1970 λίγοι εκτροφείς προσπάθησαν να αναβιώσουν την ράτσα.

Η εμφάνισή του
Έχει τα χαρακτηριστικά ενός μολοσσού, μεγάλο και τετράγωνο κεφάλι, μυώδες σώμα και κοντό τρίχωμα. Έχει βάρος από 38 ως 45 κιλά.

Ο χαρακτήρας του
Έχει ήρεμη εμφάνιση, αλλά μπορεί να γίνει επιθετικός. Είναι υπάκουος στα μέλη της οικογένειάς του, αφοσιωμένος στον ιδιοκτήτη του αλλά καχύποπτος με τους ξένους.

Οι απαγορεύσεις
Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή, την ιδιοκτησία και την εκτροφή της ράτσας.
Μάλιστα, η Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία έχουν απαγρεύσει την εισαγωγή και την πώληση του σκύλου Πρέσα Κανάριο.

Μια μικρή κυρία ψάχνει οικογένεια...

Η Μίκα περιπλανιόταν για μέρες στην πόλη. Οι εθελοντές μας την έβλεπαν σε πολλά σημεία αλλά αποφάσισαν να της δώσουν μια ευκαιρία όταν την είδαν να ζητιανεύει έξω από ένα μαγαζί για λίγο φαγητό και κανένας να μην της δίνει σημασία. Η Μίκα είναι μια βασίλισσα, ένα κυρίαρχο θηλυκό σκυλί που σε κάθε ευκαιρία μας δείχνει ότι εκτός από τα παιχνίδια λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά και τις αγκαλιές και τα χάδια. Εάν κάποιος θέλει μια πιστή σύντροφο στις βόλτες μπορεί να καλέσει στο 6978121020 (Κα Αλεξάνδρα) και να της προσφέρει ένα παντοτινό σπίτι.

Όνομα: Μίκα
Ράτσα: Μαλινουά ημίαιμο
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 15 μηνών
Βάρος: 30 κιλά
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΝΑΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000016300889

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ της Μίκα μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1403417933056850&type=1&l=16bd54f93d

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Ένας θησαυρός από ιστορίες...

Ένας θησαυρός από ιστορίες για παιδιά με πρωταγωνιστές ζωάκια  κατοικίδια,  με σκύλο και γάτα από εκδόσεις του 1960...

H Barbie με το σκυλάκι της....

Η θρυλική κούκλα Barbie η αγαπημένη όλων των μικρών κοριτσιών βγάζει βόλτα τον σκύλο της ένα μικρό Poodle...

Μου έδωσες ένα φιλάκι....

... αγαπημένο μου σκυλάκι για να πάει καλά η ημέρα;

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

8.3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ! Η μεγαλύτερη καμπάνια για την προστασία των πειραματόζωων...

Ένα ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν 8.3 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρέδωσαν η εταιρεία Body Shop και η οργάνωση Cruelty Free International στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 4 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Με αυτό ζητούν από τις χώρες των Ηνωμένων Εθνών να θεσπίσουν ένα νομικό πλαίσιο, ώστε να μπει τέλος στα πειράματα σε ζώα για τα καλλυντικά και να προστατευθούν αυτά.
Η οργάνωση Cruelty Free International σημείωσε πως το 80% των χωρών παγκοσμίως δεν έχει θεσπίσει νόμους για την προστασία των ζώων από τα πειράματα.
Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσα σε διάστημα 15 μηνών ως μέρος της καμπάνιας ''Forever Against Animal Testing''του Body Shop και αυτό την κάνει την μεγαλύτερη για το συγκεκριμένο θέμα.

Αλωνίζουν οι ζωοκλέφτες! Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι...

Εφιάλτης έχουν γίνει για τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής των Μολάων και του Ζάρακα τα συνεχόμενα κρούσματα ζωοκλοπών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες του τόπου.
Όπως αναφέρουν παραγωγοί στον «Λακωνικό Τύπο», το φαινόμενο της παραβατικότητας είναι πιο έντονο τα δύο τελευταία χρόνια περίπου, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας όπως οι Μολάοι, η Μεταμόρφωση, ο Ζάρακας κ.α.. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δράστες δρουν κυρίως τις νυκτερινές-μεταμεσονύχτιες ώρες, επιλέγοντας μαντριά που βρίσκονται σε ερημικές (και όχι μόνο) αγροτικές θέσεις των παραπάνω περιοχών. Οι ζωοκλέφτες δρουν αστραπιαία, καθώς παραβιάζουν την είσοδο των μονάδων, αρπάζουν τα ζώα (αιγοπρόβατα κ.α.) και τρέπονται σε φυγή με οχήματα. Συνέπεια είναι οι παραγωγοί να διαπιστώνουν τις σημαντικές απώλειες στο κοπάδι τους την επόμενη(ες) ημέρα(ες), όμως είναι ήδη πλέον αργά, καθώς τα ζωντανά έχουν γίνει άφαντα. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι μονάδες δεν φυλάσσονται, ούτε διαθέτουν σύστημα συναγερμού -ούτε καν φωτισμό- καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση. Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κλοπών, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν στις μονάδες τους, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες. «Φυλάμε το κοπάδι όλη τη νύχτα. Ακούγοντας τον παραμικρό θόρυβο, κινητοποιούμαστε. Έχει τύχει περίπτωση όπου οι κλέφτες -αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχει φύλακας- το βάζουν στα πόδια» λέει κτηνοτρόφος της περιοχής.
Οι κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, ζητούν από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων και περισσότερη αστυνόμευση στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να λάβουν και οι ίδιοι τα μέτρα τους στην απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλάξουν το βιος τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν απευθυνθεί σε αρμόδιους τοπικούς φορείς, καταγγέλλοντας τα περιστατικά και ζητώντας βοήθεια, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εισακουστεί, καθώς οι Αρχές ζητούν στοιχεία και αποδείξεις που, όμως, τα θύματα των κλοπών δεν είναι σε θέση να συλλέξουν και να προσκομίσουν.


Ένα όμορφος γατούλης ψάχνει σπιτάκι...

Μια αδέσποτη γατούλα βρήκε καταφύγιο και έφερε στον κόσμο δύο (2) πανέμορφα γατάκια μέσα στην αυλή φιλόζωης κυρίας. Χωρίς δεύτερη σκέψη η γυναίκα έβαλε τα γατάκια μέσα στο σπίτι, υιοθέτησε τη μαμά και ζήτησε τη βοήθειά μας για να βρούμε στα μικρά γατάκια ένα σπίτι.
Ο Πίκι είναι μια χνουδωτή μωρομπαλίτσα που παίζει ασταμάτητα, χουρχουρίζει από ευχαρίστηση και διεκδικεί με κάθε τρόπο τα χάδια μας και την αγκαλιά μας. Θα δοθεί για υιοθεσία εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και τσιπαρισμένος. 
Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε και να αγαπήσετε αυτό το πλασματάκι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6978909323 (κα Μαρία)

Όνομα: Πίκι
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται στο σπίτι της κυρίας που τον βρήκε
Ράτσα: Γάτα του Αιγαίου
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 6 μηνών
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΟΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000017140955
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Ξέρετε ότι...

...τα γαϊδουράκια είναι πολύ ευγενικά ζώα και τους αρέσει πολύ να κάνουν παρέα με παιδιά;...

Αν μπορούσα να είμαι...

... κατά το μισό όπως είναι και όπως αισθάνεται ο σκύλος μου, τότε σίγουρα θα μπορούσα να είμαι δύο φορές καλύτερος άνθρωπος από ότι είμαι τώρα...

Ωχ!

Δυστυχώς πάλι Δευτέρα είναι σήμερα .....

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Μη μου πείτε...

...ότι αύριο είναι πάλι Δευτέρα, φαίνεται να σκέφτεται έκπληκτος ο σκύλος....

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! Ο σκύλος παίζει με τα φύλλα...

Τώρα το φθινόπωρο η σκυλίτσα ονόματι Stella από την πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ τρελαίνεται να παίζει με τα φύλλα και να τρέχει στο δάσος.
Η Stella, που ο λογαριασμός της στο Instagram έχει 135.000 ακολούθους, έκανε ένα χειρουργείο στο γόνατο πριν από μερικούς μήνες.
Τώρα, αφού έλαβε συμπληρώματα, τα γόνατά της μπορούν  να συνεχίζουν να τρέχουν και να παίζουν σε σωρούς φύλλων.



Θα σε πάω και βόλτα!...

Το άλογο πηγαίνει βόλτα τον μικρό του φίλο, που δεν είναι άλλος από ένα σκυλάκι.

Στην πρώτη γραμμή!....

Οι σκύλοι δεν λείπουν από καμία εκδήλωση, όπως παρατηρούμε από την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Ναύπλιο! 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΡΗΝΕΙ! Απεβίωσε ο τελευταίος σκύλος της Ελισσάβετ...

Έφυγε από την ζωή ο τελευταίος σκύλος της βασίλισσας Ελισσάβετ.
Το κόργκι που άκουγε στο όνομα Whisper το απέκτησε το 2016, όταν απεβίωσε ο ιδιοκτήτης του ο θηροφύλακας στο παλάτι του Σάντριγχαμ Μπιλ Φένγουικ.
Έκτοτε ακολουθούσε την βασίλισσα της Μ. Βρετανίας από δωμάτιο σε δωμάτιο και ήταν δίπλα της σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις.
Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 12 ετών στο κάστρο Γουίνδσορ την περασμένη βδομάδα, αφού δεν ήταν καλά το προηγούμενο διάστημα.
Πριν από 6 μήνες, τον Απρίλιο, έχασε το άλλο κόργκι ονόματι Willow. Είχε πάρει μέρος στο πλευρό της βασίλισσας στο βίντεο του Τζέιμς Μποντ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και ήταν ο τελευταίος σκύλος που προερχόταν από την Susan.
Η Susan ήταν δώρο από τον πατέρα της Γεώργιο ΣΤ' στην βασίλισσα σε ηλικία 18 ετών το 1944 και ατε έκανε την δική της δυναστεία που διήρκεσε για περισσότερο από 80 χρόνια.
Το 2015 η βασίλισσα αποφάσισε πως δε θα αποκτούσε άλλους σκύλους, επειδή δεν ήθελε να αφήσει κάποιον πίσω. 

Ένα δραστήριο σκυλάκι!....

Ένα δραστήριο αγαπητό  σκυλάκι  που είναι φιλόστοργο, αφοσιωμένο  και αγαπά τα παιδιά είναι ο Cavapoo που έχει προέλθει από την διασταύρωση Cavalier King Spaniel και Poodle...

Μία μεγάλη αλήθεια!

Εργάζομαι σκληρά με μόνο σκοπό να προσφέρω  μία καλή ζωή στον σκύλο μου....  

Έχω γεννηθεί....

Εγώ έχω γεννηθεί, για να έχω δίπλα μου έναν σκύλο Poodle....

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Πόσο πρέπει να ασκείται ένας σκύλος;

Η άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία του σκύλου.
Το περπάτημα θα τον κρατήσει δραστήριο και υγιή.
Ακόμα, διάφορα παιχνίδια με ήχους, παζλ και λιχουδιές είναι καλές λύσεις.
Όμως, το πόσο πρέπει να ασκείται ένας σκύλος κάθε ημέρα εξαρτάται από την ράτσα και την ηλικία του.
Ως προς την ηλικία, για τα κουτάβια είναι ιδανικά το κολύμπι, τα παιχνίδια με μπάλες και οι μικρές βόλτες.
Οι ενήλικες σκύλοι χρειάζονται 30 λεπτά ως 2 ώρες άσκησης ημερησίως.
Όσο μεγαλώνουν, όμως, οι βόλτες λιγοστεύουν και ο ρυθμός μειώνεται.
Ως προς την ράτσα, οι μικρόσωμες όπως το τσιουάουα και το κανίς είναι λιγότερο ενεργητικές. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγαλόσωμες όπως ο Μεγάλος Δανός και το μαστίφ.
Οι βραχυκέφαλοι σκύλοι δηλαδή με κοντόχοντρο ρύγχος όπως το παγκ και το μπουλντόγκ έχουν συνήθως αναπνευστικά προβλήματα και για αυτά είναι καλύτερη η καθιστική ζωή.
Οι ενεργητικές ράτσες όπως οι ποιμενικοί θέλουν άσκηση 60 ως 90 λεπτά ημερησίως, για να είναι υγιείς.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ! Η Λίλα για υιοθεσία...

Αυτή η κυρία είναι η Λίλα. Βρέθηκε παρατημένη σε χωράφια της Γιάννουλης στη Λάρισα, να τριγυρνά μόνη της, αναζητώντας τροφή, νερό και χάδια. Βρέθηκε κουταβάκι αλλά δεν χτύπησε ποτέ για την Λίλα το τηλέφωνο μας. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί. Η Λίλα πιστεύουμε ότι είναι πολύ όμορφη. Επιπλέον έχει το πιο μαλακό τρίχωμα που έχετε ποτέ χαϊδέψει!!!
Η Λίλα δεν είναι πολύ θαρραλέα. Της αρέσει πολύ να παίζει και να γνωρίζει σκυλάκια, αλλά φοβάται λίγο στην πρώτη επαφή με ανθρώπους. Θέλει το χρόνο της, για να δείξει τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της. Όταν όμως πάρει θάρρος, γίνεται ένα μικρό κουταβάκι που σε κοιτάει μέσα στα μάτια, κουνάει την ουρά και τρέχει τριγύρω σου!!! 
Αν πιστεύετε ότι η Λίλα είναι αυτό που έλειπε τόσο καιρό από την οικογένεια σας μπορείτε να καλέσετε στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα)


Όνομα: Λίλα
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελόντρια
Ράτσα: Ημ. Λαμπραντόρ
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 2 ετών
Βάρος: 25 κιλά
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΟΧΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: Δεν την πιάνει το αναισθητικό.
Αριθμός Microchip: 941000016301488

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Το δώρο της Τέιλορ Σουίφτ σε ένα παιδί με αυτισμό...

Εκπλήξεις και δώρα συνηθίζει να κάνει η Τέιλορ Σουίφτ στους θαυμαστές της.
Ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και το αγόρι ονόματι Jacob Hill που έχει αυτισμό.
Η διάσημη τραγουδίστρια τον βοήθησε να αποκτήσει θεραπευτικό σκύλο κάνοντας του μια δωρεά ύψους 10.000 δολλαρίων το 2016.
2 χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, πριν από την συναυλία της στο Χιούστον συνάντησε το αγόρι, την οικογένειά του και τον σκύλο του.

Για ζεστά ποδαράκια.....

Για να είναι ζεστά τα ποδαράκια του σκύλου σας είναι τα πλεκτά αυτά χειροποίητα καλτσάκια ...

Για την Δημητρούλα που γιορτάζει

Μία ωραία μπλούζα με δύο γατούλες είναι ένα ωραίο δώρο για την Δημητρούλα που γιορτάζει σήμερα.
Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε επίσης στο Δημήτρη και στο Τάκη...

Ο Άγιος Δημήτρης των Όπλων...

 Σήμερα του Αγίου Δημητρίου γιορτάζει και ο ιστορικός ναός τους Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στις τρεις Γέφυρες.
Διηγούνται ότι κατά τα χρόνια της Επανάστασης εκεί είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι οπλαρχηγοί.
Ενώ όμως κοιμόντουσαν, τους ξύπνησε μία φωνή ''στα όπλα στα όπλα''. Ξύπνησαν τρομαγμένοι και πήραν τα όπλα τους και πράγματι κάποιος τους είχε προδώσει, γιατί σε λίγο ήλθαν οι Τούρκοι που τους απώθησαν με επιτυχία. Έτσι, πήρε ο ιστορικός αυτός ναός το όνομά του...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΜcDONALDS! Πώς ξεγελούσε ένας σκύλος τους ανθρώπους...

Την αδέσποτη παρίστανε μια σκυλίτσα ξεγελώντας τους ανθρώπους στα McDonald's και έτσι την τάιζαν χάμπουργκερ.
Έφευγε από το σπίτι της το βράδυ και πήγαινε έξω από τα McDonald's, την έβλεπαν οι  άνθρωποι, ένιωθαν άσχημα και στο τέλος της έδιναν χάμπουργκερς.
Την Princess, όπως ονομάζεται, ξεσκέπασε η ιδιοκτήτριά της η Betsy Reyes από την Οκλαχόμα γράφοντας στο Facebook ''Αν δείτε την σκυλίτσα μου στα McDonald's, σταματήστε να την ταΐζετε. Δεν είναι αδέσποτη''.



ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΧΑΔΙΑ! Μια συγκέντρωση για τα πειραματόζωα...

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Cathedral Square στην Νέα Ζηλανδία τον Ιούλιο του 2013, για να διαμαρτυρηθούν για τα πειράματα στα ζώα και να φωνάξουν ''όχι πειράματα μόνο χάδια''. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο και οι διοργανωτές παρέδωσαν ψήφισμα σε βουλευτές.
H διαμαρτυρία και οι πιέσεις είχαν αποτέλεσμα, καθώς η κυβέρνηση πήρε την απόφαση πριν από λίγα χρόνια να απαγορεύσει τα πειράματα σε ζώα στην βιομηχανία των καλλυντικών.
Την απόφαση αυτή στηρίζει και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αφού το 89% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση τάχθηκε κατά των πειραμάτων σε ζώα.

Ένα Αστεράκι ψάχνει σπιτάκι...

Το μικροσκοπικό Αστεράκι είναι ένα αγοράκι 8 μηνών περίπου και μόλις 6 κιλάκια. Έτρεχε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας κ ευτυχώς φιλόζωος κύριος δεν το αγνόησε. Πλέον φιλοξενείται και ψάχνει μόνιμο σπιτάκι και οικογένεια να τον αγαπά για πάντα. Είναι ένα ήσυχο σκυλάκι με όρεξη για χάδια και παιχνίδι.
Εάν θέλετε να είστε η μελλοντική οικογένεια του γλυκού αυτού παιδιού καλέστε στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).


Όνομα: Aστεράκι
Ράτσα: Ημίαιμo κοκκόνι
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 8 μηνών
Βάρος: 6 κιλά
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000095945477

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ του γλυκού αυτού παιδιού ακολουθήστε τον σύνδεσμο:https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1954762974589007
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Ένας αγαπημένος σου...

... να ξέρεις ότι θα σου δώσει ένα φιλί, ένας φίλος θα σε αγκαλιάσει, αλλά μόνο ο σκύλος να είσαι σίγουρος ότι θα σου δώσει την καρδιά του....

Το κοριτσάκι βρήκε....

... το τέλειο και αναπαυτικό κρεβάτι, ανάμεσα σε δύο σκύλους....

Nα ξέρετε ....

...ότ η πραγματκή αγάπη εκφράζεται μόνο με τα μάτια....

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ! Τα δύσκολα παιδικά χρόνια ενός άνδρα και η νέα ζωή του χάρη στον σκύλο του...

3.5 εκατομμύρια γουάν ή 500.000 δολλάρια κοστίζει το σπίτι που κατασκεύασε για τον σκύλο του ονόματι Sylar ο Zhou Tianxiao.
Βρίσκεται έξω από το Πεκίνο και έχει πισίνα και spa που συχνά επισκέπτονται οι τετράποδοι φίλοι του με τους ιδιοκτήτες τους.
Η ζωή του Zhou δεν ήταν πάντα ρόδινη.
Είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία. Οι γονείς του χώρισαν και τον άφησαν να μεγαλώσει με την γιαγιά του σε ένα μικρό σπίτι στο Πεκίνο. Παράτησε το σχολείο στα 15 και έκτοτε περνούσε τον χρόνο του παίζοντας παιχνίδια σε Ίντερνετ καφέ.
Όλα άλλαξαν, όταν απέκτησε ένα κουτάβι.
''Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά'' δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post.
Του έδωσε το όνομα Sylar από έναν χαρακτήρα της αγαπημένης του αμερικανικής σειράς Heroes.
Πλέον περνούσε την ημέρα του παρακολουθώντας βίντεο με εκπαιδευτές σκύλων. Στην συνέχεια αναρτούσε τα δικά του στα οποία έδειχνε τι είχε μάθει στον σκύλο του.
Ο Sylar έγινε διάσημος και απέκτησε 800.000 ακολούθους.
Πριν  από 3 χρόνια, όταν ο Sylar έγινε 1 έτους, του πήρε και μια σκυλίτσα για να έχει παρέα. Τότε έκανε και κάτι άλλο, δημιούργησε ένα online μαγαζί που πωλούσε τροφή και προϊόντα για σκύλους.
Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει από τις πωλήσεις 2.5 εκατομμύρια γουάν ή αλλιώς 364.884 δολλάρια.
Αποφάσισε, λοιπόν, πως ο Sylar του άξιζε μια καλύτερη ζωή και ένα μεγαλύτερο σπίτι. Έτσι το 2017 έχτισε αυτό το σπίτι για τον σκύλο που του άλλαξε την ζωή.


ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΛΟΣ! Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο γύρισαν σκύλο στο καταφύγιο...

Ο Binx δεν είναι απλώς ένα καλό αγόρι, είναι τόσο καλό, σε σημείο που να μην τον θέλουν και να τον διώχνουν.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Arizona Animal Welfare League & SPCA στο Facebook, τον Binx τον επέστρεψαν στο καταφύγιο μέσα σε 48 ώρες, επειδή ήταν υπερβολικά καλός!
Όπως έγραψαν: '' Είμαι καλά εκπαιδευμένος, τα πάω περίφημα με τα παιδιά και με τους άλλους σκύλους στο σπίτι. Όμως αποφάσισαν ότι ήθελαν περισσότερη πρόκληση και το μόνο προκλητικό που είχα ήταν η ομορφιά μου. Τώρα όλοι στο καταφύγιο με χαϊδεύουν, μου λένε πόσο καλός είμαι και με πηγαίνουν βόλτες.''
Αυτή η περιπέτεια μπορεί να του βγει σε καλό, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και ρώτησαν να είναι ακόμα διαθέσιμος για υιοθεσία. 

ΛΑΡΥ! Ένας μικρόσωμος σκυλάκος προς υιοθεσία...

Ο Λάρυ είναι ημ. λαμπραντοράκι μικρού μεγέθους και 2 ετών. Βρέθηκε εγκαταλελειμμένος και πεινασμένος στην αυλή ενός εργοστασίου. Εκεί άλλοι τον λυπόντουσαν και τον τάιζαν και άλλοι τον έδιωχναν και τον χτυπούσαν. Τα λυπημένα του μάτια όμως έλαμψαν χαρούμενα, όταν ήρθε στα χέρια μας και τον αγκάλιασε η ομάδα μας.
Τώρα φιλοξενείται από εθελοντή και ψάχνουμε να του βρούμε το δικό του μόνιμο σπιτάκι. Είναι μικροσωμούλης, περίπου 14 κιλάκια, πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, τα άλλα σκυλιά και τις γάτες. Αν θέλετε να βάλετε στην ζωή σας αυτόν τον γλυκό σκυλάκο, τηλεφωνήστε στο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

Όνομα: Λάρυ
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται από εθελοντή
Ράτσα: Ημ. Λαμπραντόρ
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 2 ετών
Βάρος: 14 κιλά
Εμβολιασμένος: NAI
Στειρωμένος: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: NAI
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΟΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός microchip: 941000016282996

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+




Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Tα παιδία παίζει...

Οι σκύλοι αγαπούν πολύ τα παιδιά και είναι χαρούμενοι, όταν τα παιδιά ανταποκρίνονται και παίζουν μαζί τους....

Εμείς πρέπει να μιλάμε....

Εμείς πρέπει να μιλάμε για τα ζώα, γιατί αυτά δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Πρέπει να σταματήσουμε την αγριότητα που δείχνουμε στα ζώα...

Να έχουμε όλοι μας...

...μία όμορφη Τετάρτη. μαε εύχεται ο μικρός σκύλος...........

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ; Τι έδειξε νέα έρευνα...

Το χρώμα του σκύλου φαίνεται να επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής του, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Canine Genetics and Epidemiology.
Σε αυτή πήραν μέρος περισσότερα από 33.000 σκύλοι λαμπραντόρ ριτρίβερ όλων των χρωμάτων στην Μ. Βρετανία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το προσδόκιμο ζωής ενός σοκολατί λαμπραντόρ είναι μικρότερο από αυτό του μαύρου και του άσπρου.
Συγκεκριμένα, στην Μ. Βρετανία ο μέσος όρος ζωής ενός λαμπραντόρ που δεν έχει σοκολατί χρώμα είναι 12.1 χρόνια, δηλαδή 10% περισσότερο από ένα σοκολατί λαμπραντόρ.
Επίσης, οι σκύλοι με σοκολατί χρώμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν μολύνσεις στα αυτιά και δερματολογικά προβλήματα.
Ειδικότερα, η πιθανότητα για μόλυνση στα αυτιά είναι διπλάσια στο σοκολατί λαμπραντόρ και τετραπλάσια για δερματίτιδα.
Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Paul McGreevy είπε ότι η σύνδεση του χρώματος στο τρίχωμα με τις ασθένειες ήταν μια έκπληξη για τους επιστήμονες.
Προσέθεσε πως το γονίδιο για αυτό το χρώμα πρέπει να είναι και στους δύο γονείς και οι εκτροφείς επιδιώκουν να επιτύχουν το σοκολατί.
Η έρευνα έγινε επίσης και στην Αυστραλία όπου είναι η πιο δημοφιλής ράτσα.
Δεν ξέρουν αν τα ευρήματα θα είναι τα ίδια με αυτά της Μ. Βρετανίας, αλλά σίγουρα είναι μια βάση.
Σχετικά με την συγκεκριμένη ράτσα, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας είναι η παχυσαρκία, οι μολύνσεις στα αυτιά και οι παθήσεις στις αρθρώσεις.

ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ! Τι υποστηρίζουν ερευνητές...

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα, μας κάνει καλό ή όχι το να κοιμάται στο κρεβάτι ο σκύλος;
Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε ότι η παρουσία του σκύλου στο κρεβάτι είναι πολύ θετική για όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως ένιωθαν καλύτερα, όταν κοιμόντουσαν με τον σκύλο τους, τους άρεσε η επαφή μαζί τους,τον αγκάλιαζαν στο κρεβάτι και δεν αισθανόντουσαν φόβο και μοναξιά, αλλά ένιωθαν χαλαροί και ασφαλείς.