728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

    Αλωνίζουν οι ζωοκλέφτες! Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι...

    Εφιάλτης έχουν γίνει για τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής των Μολάων και του Ζάρακα τα συνεχόμενα κρούσματα ζωοκλοπών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες του τόπου.
    Όπως αναφέρουν παραγωγοί στον «Λακωνικό Τύπο», το φαινόμενο της παραβατικότητας είναι πιο έντονο τα δύο τελευταία χρόνια περίπου, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας όπως οι Μολάοι, η Μεταμόρφωση, ο Ζάρακας κ.α.. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δράστες δρουν κυρίως τις νυκτερινές-μεταμεσονύχτιες ώρες, επιλέγοντας μαντριά που βρίσκονται σε ερημικές (και όχι μόνο) αγροτικές θέσεις των παραπάνω περιοχών. Οι ζωοκλέφτες δρουν αστραπιαία, καθώς παραβιάζουν την είσοδο των μονάδων, αρπάζουν τα ζώα (αιγοπρόβατα κ.α.) και τρέπονται σε φυγή με οχήματα. Συνέπεια είναι οι παραγωγοί να διαπιστώνουν τις σημαντικές απώλειες στο κοπάδι τους την επόμενη(ες) ημέρα(ες), όμως είναι ήδη πλέον αργά, καθώς τα ζωντανά έχουν γίνει άφαντα. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι μονάδες δεν φυλάσσονται, ούτε διαθέτουν σύστημα συναγερμού -ούτε καν φωτισμό- καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση. Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κλοπών, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν στις μονάδες τους, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες. «Φυλάμε το κοπάδι όλη τη νύχτα. Ακούγοντας τον παραμικρό θόρυβο, κινητοποιούμαστε. Έχει τύχει περίπτωση όπου οι κλέφτες -αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχει φύλακας- το βάζουν στα πόδια» λέει κτηνοτρόφος της περιοχής.
    Οι κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, ζητούν από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων και περισσότερη αστυνόμευση στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να λάβουν και οι ίδιοι τα μέτρα τους στην απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλάξουν το βιος τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν απευθυνθεί σε αρμόδιους τοπικούς φορείς, καταγγέλλοντας τα περιστατικά και ζητώντας βοήθεια, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εισακουστεί, καθώς οι Αρχές ζητούν στοιχεία και αποδείξεις που, όμως, τα θύματα των κλοπών δεν είναι σε θέση να συλλέξουν και να προσκομίσουν.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αλωνίζουν οι ζωοκλέφτες! Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top