728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

    ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Πώς τα καταφύγια προστατεύουν τα αδέσποτά τους...

    ''Ένας σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα'' υποστηρίζουν πολλά καταφύγια ανά τον κόσμο, για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους, ώστε να προστατεύσουν τα ζωάκια τους και να μην καταλήξουν μετά τις εορτές στον δρόμο.
    Έτσι, το καταφύγιο του Βερολίνου, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, με περισσότερα από 1.400 ζωάκια αποφάσισε να απαγορεύσει τις υιοθεσίες προσωρινά, δηλαδή από τις 19 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιορίσει τα σχέδια εκείνων που θα έπαιρναν ζωάκι ως χριστουγεννιάτικο δώρο.
    Η απαγόρευση, η οποία είναι στα πλαίσια της καμπάνιας ''τα ζώα δεν ανήκουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο'', έχει σκοπό να μειώσει τα ανεπιθύμητα ζώα που θα πεταχτούν στον δρόμο μετά την περίοδο των εορτών.
     ''Τα ζώα είναι έμψυχα όντα με ανάγκες και συναισθήματα. Δεν είναι κατάλληλα για δώρα'' αναφέρουν οι υπεύθυνοι και την ίδια απόφαση έχουν λάβει καταφύγια κι άλλων πόλεων όπως
    και όλα στην Κάτω Σαξωνία.
    ''Το ζωάκι σημαίνει χαρά και ποιότητα ζωής αλλά και μεγάλη ευθύνη. Η απόφαση να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο δεν πρέπει να λαμβάνεται τόσο εύκολα, πρέπει όλη η οικογένεια να αποφασίζει'' ανέφερε η Claudia Haemmerling ζώοφιλη ακτιβίστρια στο Βερολίνο, για αυτό τους καλούν να έρθουν τον Ιανουάριο.
    ''Δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα'' είναι εδώ και 40 περίπου χρόνια το σύνθημα της οργάνωσης Dogs Trust στην Μεγάλη Βρετανία.
    ''Στην τελευταία της διαφήμιση λέει: ''Τα χριστουγεννιάτικα δώρα δεν είναι σκύλοι και οι σκύλοι δεν είναι χριστουγεννιάτικα δώρα. Είναι απλό!"
    Η οργάνωση συμβουλεύει να μην κάνουμε δώρα τα Χριστούγεννα ζωάκια, εκτός αν ξέρουμε πως το πρόσωπο αυτό είναι πρόθυμο και διατεθειμένο να αναλάβει την ευθύνη.
    Αντίθετη άποψη έχει η βρετανική ζωοφιλική οργάνωση RSPCA η οποία τονίζει πως τα Χριστούγεννα είναι για κάποιους ανθρώπους μια ήσυχη περίοδος και μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο, καθώς η οικογένεια είναι στο σπίτι και μπορεί να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί του.
    Στον Καναδά η οργάνωση Humane Society στην πόλη Winnipeg υποστηρίζει πως έχει την λύση για αυτούς που θέλουν να περάσουν τις γιορτές με ένα ζωάκι, αλλά δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες του.
    Το πρόγραμμα του καταφυγίου με τίτλο Dog Staycation Program δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να περάσουν ένα σαββατοκύριακο μέσα στις γιορτές με ένα μεσαίο ή μεγάλο σκύλο.
    Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Javier Schwersensky δήλωσε πως το πρόγραμμα ωφελεί τις οικογένειες που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία με ένα ζωάκι, αλλά επηρεάζει θετικά και τα ίδια τα ζώα και προσέθεσε ''Σκεφτήκαμε, γιατί να μην δώσουμε σε αυτούς τους σκύλους ένα διάλειμμα;''
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Πώς τα καταφύγια προστατεύουν τα αδέσποτά τους... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top