728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

    Μάστιγα οι επιθέσεις από αδέσποτα στην Ηλεία...

    Ανοιχτή «πληγή» εξακολουθεί να είναι στην Ηλεία, το πρόβλημα των επιθέσεων από αδέσποτα σε ανθρώπους αλλά και οικόσιτα ζώα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας για την τοπική κοινωνία.
    Τελευταίο κρούσμα επίθεσης από αδέσποτα σημειώθηκε χθες κοντά στον παράδρομο που οδηγεί προς τον κόμβο Αγίου Γεωργίου, όπου τα ζώα που βρίσκονται για σημαντικό χρονικό διάστημα στην περιοχή, εισήλθαν για τρίτη φορά (!) στο κτήμα του κ. Ελευθερίου Πετρόπουλου προκαλώντας σοβαρά τραύματα σε πρόβατά του.
    Ανάλογες επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα του κ. Πετρόπουλου είχαν σημειωθεί και στον παρελθόν, ενώ και ο ίδιος χρειάστηκε να ακολουθήσει αγωγή για 40 ημέρες στο Νοσοκομείο Πύργου, μετά από δάγκωμα που είχε δεχτεί από αδέσποτο σκύλο!
    «Είναι η τρίτη φορά που έχουν δεχτεί επιθέσεις πρόβατα και κότες από 5-6 αδέσποτα τα οποία γυρνάνε συνέχεια εδώ. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό συνεχίζεται αφού δεν έχει γίνει τίποτα για να τα πάρουν από την περιοχή, ενώ ανάλογα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία στον Πύργο. Για τα ζώα πληρώνω σημαντικά ποσά για ζωοτροφές, αλλά δυστυχώς παθαίνω συνέχεια ζημιές» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Πετρόπουλος.
    Το πρόβλημα των επιθέσεων από αδέσποτα εξάλλου, έρχεται διαρκώς στην επιφάνεια σε διάφορα σημεία του Νομού, όπου αφανίζονται πολλά οικόσιτα, οδηγώντας σε απόγνωση τους κατόχους τους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία.
    Δυστυχώς όμως στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας απουσιάζουν παντελώς οργανωμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων, το οποίο διαρκώς λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις από τη μαζική εγκατάλειψη των ζώων από «φιλόζωους».
    Παρά τα όσα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από αρμοδίους στο δήμο Πύργου, ο αριθμός των αδέσποτων στους δρόμους της πόλης έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για διευθέτηση του προβλήματος.
    Πολλά αδέσποτα εξάλλου υπάρχουν στην Αμαλιάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (λ.χ. δάσος Μαραθιάς), καθώς και σε άλλα σημεία του Νομού, όπου με τη σειρά τους τα ζώα προσπαθούν να επιβιώσουν μετά τη σκληρή ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντί τους...

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μάστιγα οι επιθέσεις από αδέσποτα στην Ηλεία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top