728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ! Πού πήραν οι αρχές τέτοια απόφαση...

    Σε δύσκολη θέση έρχονται όσοι έχουν σκύλο στο Ιράν, αφού οι αρχές απαγόρευσαν τις βόλτες με τους τετράποδους φίλους τους σε πάρκα και σε άλλους δημόσιους χώρους.
    Η απαγόρευση ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Τεχεράνη και ο λόγος  είναι ο φόβος και η ανησυχία που δημιουργούν οι σκύλοι στην κοινωνία.
    Προσέθεσε πως απαγορεύεται να έχει κανείς τον σκύλο στο αυτοκίνητο, ενώ οδηγεί.
    Την αποτυχία του μέτρου προέβλεψε ο Ιρανός κτηνίατρος Payam Mohebi, όπως έχει συμβεί και με άλλα, πχ αυτά που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους πολίτες από το να βλέπουν ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.
    Ακόμα, ανέφερε πως αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αφού όταν θα είναι άρρωστοι οι σκύλοι, δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στον γιατρό.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που όσοι έχουν σκύλοι στο Ιράν μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών, καθώς θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται με το Ισλάμ, που δεν θέλει τους σκύλους, και μιμούνται την κουλτούρα της Δύσης.
    Το 2010 είχε απαγορευθεί στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν διαφημίσεις για κατοικίδια και για προϊόντα σχετικά με αυτά, ενώ 4 χρόνια μετά είχε προταθεί το μέτρο να τιμωρούνται αυτοί που έβγαζαν βόλτα τους σκύλους με μαστίγωμα και πρόστιμο.
    (Στην φωτογραφία μια γυναίκα περπατάει με τον σκύλο της έξω από την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη). 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ! Πού πήραν οι αρχές τέτοια απόφαση... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top