728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

    Για τον θάνατο σκύλου από άλλο σκύλο: Τι αναφέρουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς...

    Την αντίδραση της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» προκάλεσε ο θάνατος δεσποζόμενου σκύλου μετά από επίθεση άλλου δεσποζόμενου.
    Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, στη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν δεσποζόμενος σκύλος, ράτσας πιτ μπουλ, ξέφυγε από το χώρο φύλαξής του και επιτέθηκε με αγριότητα σε άλλο δεσποζόμενο σκύλο, έξω από το δικό του χώρο φύλαξης, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα.Στο σημείο έφθασαν άμεσα αστυνομία και πυροσβεστική όπου, με την ειδική συσκευή ακινητοποίησης ζώων οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απομακρύνουν το πιτ μπουλ από το σημείο και να ειδοποιήσουν κτηνίατρο για να κρίνει την κατάσταση του ζώου που δέχθηκε την επίθεση.

    Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των περιοίκων, οι ΕΦΛ αναφέρουν: 

    ''Εκφράζουμε κατ’ αρχήν τη θλίψη μας και τη συμπαράσταση μας στους κηδεμόνες του άτυχου σκύλου. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι:
    – Η επίθεση στο σκύλο δεν σημειώθηκε από αδέσποτο αλλά από άλλο σκύλο δεσποζόμενο, όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών.
    – Η συμπεριφορά των δεσποζόμενων ζώων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης τους καθώς και από τη συμπεριφορά των κηδεμόνων τους.
    – Σε περιπτώσεις που κάποιος διαπιστώνει ότι ένα σκυλί ζει σε άσχημες συνθήκες, είναι μόνιμα δεμένο, κακοποιείται, είναι επιθετικό, ή οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα, δεν πρέπει να διστάζει. Με μια απλή καταγγελία, η Αστυνομία κινείται αυτεπάγγελτα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία των ζώων και την αποφυγή κινδύνων για όλους.
    Ελπίζουμε ότι το άτυχο περιστατικό δεν θα αποτελέσει αφορμή για κακοποίηση άλλων ζώων και θυμίζουμε ότι οι σκύλοι είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια οι πιο πιστοί μας φίλοι.
    Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.''

    πηγή: https://www.siriosfm.gr/
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Για τον θάνατο σκύλου από άλλο σκύλο: Τι αναφέρουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top