728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

    ΠΕΡΙΕΡΓΗ υπόθεση μεταφοράς ζώων μέσω Πάτρας...

    36 τετράποδα, εκ των οποίων 28 σκύλοι και 8 γάτες, βρέθηκαν υπό... κράτηση (!) για αρκετές ώρες την Παρασκευή στο Λιμεναρχείο Πατρών.
    Το παράξενο, αλλά και «παράνομο φορτίο» που κατασχέθηκε σε βανάκι με προορισμό το εξωτερικό, ελλείψει καταφυγίου για αδέσποτα ζώα από το Δήμο Πατρέων, παρέμεινε για ώρες στους χώρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου, προκαλώντας αναστάτωση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, σε έλεγχο των λιμενικών αρχών της Πάτρας, εντοπίστηκε το βανάκι στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Μεγάλης Βρετανίας και μετέφεραν 17 ζώα συντροφιάς. Όμως, το όχημα ακινητοποιήθηκε, καθώς διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά διακίνησης των ζώων.
    Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά να κατασχεθούν τα τετράποδα.
    Μάλιστα, ο Εισαγγελικός Λειτουργός διέταξε να παραληφθούν τα ζώα από τον Δήμο Πατρέων και να μεταφερθούν σε ενδεδειγμένο χώρο φύλαξης.
    Ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμος από το Λιμεναρχείο, αλλά μέχρι αργά το μεσημέρι, λύση δεν είχε βρεθεί και τα ζώα παρέμεναν κλεισμένα στο βανάκι, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Πατρέων ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο πως αδυνατούν να εκτελέσουν την εισαγγελική εντολή εφόσον δεν διαθέτουν χώρο φύλαξης για τα ζώα.
    Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλο αναβρασμό στους λιμενικούς, οι οποίοι δεν είχαν πως να διαχειριστούν τα συμπαθέστατα ζώα.
    Το γεγονός, ωστόσο, ανέδειξε για μια ακόμη φορά το μείζον πρόβλημα από την έλλειψη υποδομών από πλευράς του Δήμου Πατρέων για την φύλαξη των αδεσπότων.
    Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων αντέδρασαν έντονα, αφενός μεν για τις συνθήκες φύλαξης των ζώων τόσες ώρες σ’ ένα βανάκι, αφετέρου δε για την απραξία της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα.

    KΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η αδιαφορία του Δήμου Πατρέων προκαλεί αδιέξοδα στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Χθές και σήμερα 24-25 Ιανουαρίου 30 σκυλιά και 8-11 γάτες κατασχέθηκαν για παράνομη εμπορία-εξαγωγή από την χώρα σε 2 βανάκια. Το λιμενικό της Πάτρας τα έχει προσωρινά στο λιμάνι σε ανεπαρκείς συνθήκες κράτησης. Ο ιδιωτικός φορέας φιλοξενίας της Πάτρας δεν μπορεί να δεχθεί πάνω από 5 σκυλάκια. Αναζητείται πανσιόν ζώων στην Αθήνα να τα φιλοξενήσει! Ο Δήμος οφείλει να πληρώσει τα έξοδα βάση του νόμου. Η αδιαφορία, η έλλειψη υποδομών και κέντρου περίθαλψης, (ενώ τα χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα στην περιφέρεια από τον Σεπτέμβρη) μας εκθέτουν ως πόλη. Θα γίνουμε διεθνής περίγελος κ Πελετίδη! Επιτέλους ας αναχθούμε ως πόλη στο επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού. Στην προηγούμενη διαμαρτυρία (προ τριμήνου) όπου συμμετείχαμε σας είχαμε θέσει προ των ευθυνών σας. Αποδείχθηκε ότι είστε αμετανόητοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Ενώ διαθέτετε τεράστιο αριθμό ακινήτων και οικοπέδων δεν έχετε διαθέσει ούτε ένα για την λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας και δράσεις εμβολιασμού και νόμιμης υιοθεσίας. Βαθύτατα λυπημένος για την στάση σας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος».

    πηγή: www.gnomip.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΕΡΙΕΡΓΗ υπόθεση μεταφοράς ζώων μέσω Πάτρας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top