728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΕΑΣ! Πώς αλλάζει η ζωή των σκύλων στην Νότια Κορέα...

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Νότια Κορέα για την ζωή των σκύλων και δείχνουν πως αλλάζει προς το καλύτερο.
    Ο αριθμός αυτών που τρώνε κρέας σκύλου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αντίθετα
    έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των δεσποζόμενων σκύλων.
    Στην Σεούλ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα εστιατόρια που σερβίρουν κρέας σκύλου έχουν μειωθεί κατά 40%  από το 2005 μέχρι το 2014 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.
    Τον Νοέμβριο οι αρχές στην πόλη Seongnam έκλεισαν το μεγαλύτερο σφαγείο σκύλων στην χώρα. Εκεί κάθε χρόνο σφαγιάζονταν περισσότεροι από 80.000 σκύλοι.
    Οι ακτιβιστές χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ιστορική.
    Όλο αυτό το διάστημα οι διεθνείς οργανώσεις προσπαθήσουν να σώσουν σκύλους.
    Χαρακτηριστικά, η Humane Society International έχει σώσει 1.600 σκύλους περίπου από την Νότια Κορέα από το 2015.
    Δημοσκόπηση τον Ιούνιο του 2018 έδειξε ότι το 70% δήλωσε ότι δεν θα έτρωγε κρέας στο μέλλον, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 ήταν 44%.
    Από την άλλη, 1 στους 4 ενήλικες τώρα έχουν κατοικίδιο και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 90 δολλάρια τον μήνα.
    Οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ανάγκης για συντροφιά σε μια ανταγωνιστική και απόμακρη κοινωνία.
    ''Το ότι πολλοί πλέον μένουν μόνοι τους και το άγχος είναι παράγοντες'' αναφέρει ο Suh Eun-kook καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Yonsei στην Σεούλ και προσθέτει ''οι άνθρωποι κρίνουν, αλλά οι σκύλοι όχι. Οι σκύλοι δίνουν απεριόριστη αγάπη, για αυτό έχουν δημοφιλή κατοικίδια''.
    Ακόμα κι ο Πρόεδρος της χώρας Μουν Τζε-ιν υιοθέτησε έναν σκύλο (φωτο), μόλις ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο του 2017 κάτι που θεωρήθηκε ως μήνυμα προς την βιομηχανία κρέατος σκύλου στην χώρα.
    Ο 5χρονος ημίαιμος Tori κακοποιήθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και σώθηκε από μια ζωοφιλική οργάνωση. Έμεινε για δύο χρόνια στο καταφύγιο, μέχρι που μετακόμισε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πια συζεί με τους άλλους δύο σκύλους που ήταν δώρο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
    Ο Μουν Τζε-ιν έχει σκοπό, όπως είχε πει στην προεκλογική του εκστρατεία, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους εγκαταλελειμμένους σκύλους και για τα δικαιώματα των ζώων.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΕΑΣ! Πώς αλλάζει η ζωή των σκύλων στην Νότια Κορέα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top