728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

    Η ζωόφιλη Πάμελα Άντερσον στην Αθήνα...

    Στην Αθήνα βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα η Πάμελα Άντερσον.
    Η διάσημη ηθοποιός είναι ζωόφιλη, χορτοφάγος και γνωστή για την δράση της ως ακτιβίστρια, καθώς έχει πάρει μέρος σε πολλές σχετικές καμπάνιες.
    Έχει στραφεί κατά της ταυρομαχίας τονίζοντας πως ''δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίζουμε τα ζώα για την διασκέδαση μας σήμερα''.
    Στο παρελθόν είχε αποδεχθεί πρόσκληση του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό και των Πρασίνων και παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην Γαλλία που είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ενάντια στις πρακτικές παρασκευής του φουά γκρα, που απαιτεί την καταναγκαστική σίτιση των ζώων.
    Σημειώνεται ότι το φουά γκρα (στα γαλλικά foie gras που σημαίνει παχύ ήπαρ) είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας.
    Παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους. Η τεχνική παρασκευής του φουά γκρα εμφανίστηκε το 2.500 π.Χ., όταν οι Αιγύπτιοι παρατήρησαν πως οι μεταναστευτικές χήνες είχαν την ικανότητα αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ τους.
    Η Πάμελα Άντερσον έχει ηγηθεί μιας καμπάνιας η οποία είχε  σκοπό να πείσει την βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας να αλλάξει τα καπέλα της φρουράς της.
    Χρειάζεται μια αρκούδα για ένα τέτοιο καπέλο, για αυτό η διάσημη ηθοποιός πρότεινε να αντικατασταθούν από καπέλα με συνθετική γούνα, δεδομένου ότι το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αγοράζει περίπου 100 κάθε χρόνο και καθένα αξίζει 650-700 βρετανικές λίρες.
    Ακόμα, τα τελευταία 20 χρόνια η Πάμελα Άντερσον συμμετέχει στις δράσεις της ζωοφιλικής οργάνωσης ΡΕΤΑ υπέρ της χορτοφαγίας, κατά της χρήσης της γούνας και υπέρ της προστασίας των ζώων .

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ζωόφιλη Πάμελα Άντερσον στην Αθήνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top