728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

    ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΚΥΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ! Τι συνέβη

    Αντιδράσεις στους ζωόφιλους σε όλο τον κόσμο η απόφαση του πανεπιστημίου Gothenburg στην Σουηδία να θανατώσει 6 υγιείς σκύλους λαμπραντόρ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν χρησιμοποιηθεί σε πείραμα για τα δόντια.
    Η ζωοφιλική οργάνωση οργάνωση Djurrattsalliansen είχε αποκαλύψει στα μέσα του Ιανουαρίου ότι οι σκύλοι ονόματι Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus και Zuri χρησιμοποιήθηκαν από τους επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου για να εξετάσουν πώς τα μοσχεύματα στο στόμα συνδέονται με τους ζωντανούς ιστούς και αν προκαλούν φλεγμονές και επηρεάζουν το κόκκαλο της γνάθου.
    Για αυτό, χρειάστηκε να τους κάνουν  6 φορές αναισθησία και να τους αφαιρέσουν το 35% των δοντιών τους.
    Μέσα σε 1 βδομάδα η οργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 84.000 υπογραφές ζητώντας να μην θανατωθούν οι σκύλοι και να μην χρησιμοποιηθούν ξανά για πειράματα από τα τμήματα του πανεπιστημίου.
    Την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό πως οι σκύλοι  θανατώθηκαν, επειδή τους πήραν βιοψίες, δείγματα και τους έκαναν τέτοια πειράματα που δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε ζωντανούς σκύλους.
    Το πανεπιστήμιο δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγεί την απόφασή του να χρησιμοποιήσει σκύλους για τα πειράματα.
    Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται οι σκύλοι στις έρευνες, καθώς έχουν παρόμοια βακτηρία στο στόμα με αυτά των ανθρώπων και ακόμα στο άρθρο αναφέρεται: ''Καταλαβαίνουμε πως τα πειράματα σε ζώα προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, αλλά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η περιοδοντίτιδα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και η έρευνα που διεξάγεται είναι σημαντική για πολλούς ανθρώπους''. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΚΥΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ! Τι συνέβη Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top