728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Διάσημες γυναίκες με τους σκύλους τους...

    Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι, για κάποιους, τα διαμάντια, όμως για άλλους είναι οι σκύλοι.
    Αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη, αφού πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμούν να έχουν δίπλα τους τετράποδους φίλους τους.
    Η Εφημερίδα των Σκύλων παρουσιάζει, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αυτό τον μήνα, μερικές διάσημες γυναίκες που δεν έκρυψαν ή δεν κρύβουν την αγάπη για τους σκύλους.

    ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
    Η αγάπη της βασίλισσας Ελισσάβετ για τους σκύλους της είναι γνωστή.
    Το πρώτο της κόργκι ονόματι Susan το πήρε ως δώρο από τον πατέρα της Γεώργιο ΣΤ' σε ηλικία 18 ετών το 1944 και από τότε έκανε την δική της δυναστεία που διήρκεσε για περισσότερο από 80 χρόνια.
    Οι σκύλοι συνόδευαν την βασίλισσα στους περιπάτους και στις εξόδους της αλλά και στα ανάκτορα κατά την διάρκεια των επίσημων προσκεκλημένων της. Το μενού τους περιελάμβανε κρέας με λαχανικά και σερβιρόταν σε ασημένια ή πορσελάνινα πιάτα από τον μπάτλερ.
    Ενδιαφερόταν γι αυτούς τόσο πολύ, σε σημείο που το προσωπικό του παλατιού δυσανασχετούσε, όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας Philip Dampier στο ντοκιμαντέρ ''Royals'' του Netflix και ένας εξ αυτών ο Matthew King πήρε την εκδίκηση του ρίχνοντας στο φαγητό τους ουίσκι και τζιν. Το αποτέλεσμα ήταν ο 14 χρονος Phoenix να πεθάνει και η βασίλισσα της Μ. Βρετανίας να διώξει τον υπηρέτη.
     Το 2015 η βασίλισσα αποφάσισε πως δε θα αποκτούσε άλλους σκύλους, επειδή δεν ήθελε να αφήσει κάποιον πίσω.
     Σήμερα έχει μόνο δύο σκύλους που ακούν στα ονόματα Vulcan και Candy.


     ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
    Η Μαρία Κάλλας αγαπούσε τους σκύλους της και τους είχε παντού μαζί, ακόμα και στα ταξίδια της.
    Στην φωτογραφία η ντίβα της όπερας είναι με τον Ιταλό σκηνοθέτη και με τα σκυλάκια της, ενώ η ίδια συνήθιζε να λέει: ''Μόνο οι σκύλοι μου δεν θα με προδώσουν.''


    ΤΖΑΚΙ ΚΕΝΝΕΝΤΥ-ΩΝΑΣΗ
    Η οικογένεια του Τζον και της Τζάκι Κέννεντι είχε 9 σκύλους, 7 άλογα, χάμστερς, ένα καναρίνι, ένα κουνέλι και μια γάτα στον Λευκό Οίκο.
    Αυτό που ξεχώριζαν ήταν το ουαλικό τεριέ ονόματι Charlie.
    Ήταν ένα πολύ καλομαθημένο μέλος της οικογένειας και μερικές φορές είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τους άνδρες του Προέδρου.Μάλιστα, ο Κέννεντυ είχε στην αγκαλιά του τον Charlie κατά την κρίση με την Κούβα.
    Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Τζάκι  Κέννεντι-Ωνάση που έφυγε σε ηλικία 67 χρόνων από λέμφωμα είχε για συντροφιά της τα δύο σκυλάκια της.


    ΕΒΙΤΑ ΠΕΡΟΝ
    Η Μαρία Εύα (Εβίτα) Ντουάρτε Περόν (1919-1952), πρώην ηθοποιός, ήταν η δεύτερη σύζυγος του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν  τον οποίο παντρεύτηκε το 1945.
    Τον επόμενο χρόνο έγινε πρώτη κυρία της Αργεντινής και μέχρι το θάνατό της πάλεψε για τα εργατικά διακαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών και διηύθυνε το πρώτο γυναικείο κόμμα στην Αργεντινή. Στη φωτογραφία με τον αγαπημένο της σκύλο.


    ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ
    Η σιδηρά κυρία που δεν ζει πλέον και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 ως το 1990 Μάργκαρετ Θάτσερ είχε φωτογραφηθεί  με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους, ένα μικρό King Spaniel Terrier.



    ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
    Η Δούκισσα της Πλακεντίας ή Σοφία Λεμπρέν, όπως ήταν το όνομά της, όταν πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της Κάρολο Λεμπρέν, υπασπιστή του Ναπολέοντα και Δούκα της Πλακεντίας στην Ιταλία,
    ήρθε στην Ελλάδα, που αγαπούσε πάρα πολύ, με την μοναχοκόρη της Ελίζα.
    Στην Αθήνα αγόρασε μεγάλες εκτάσεις και έκτισε δύο μέγαρα, το ένα στη Πεντέλη, δίπλα στο Αστεροσκοπείο  και το άλλο δίπλα στο σημερινό Βυζαντινό Μουσείο.
    Μετά το θάνατο της κόρης από φυματίωση, πήρε την απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των σκύλων της, για να μη περιφέρεται μόνη στα σκοτεινά ανάκτορα. Έτσι αυτοί έγιναν οι φύλακες της. Μάλιστα, όταν είχε επισκέπτες, φρόντιζε να μη κάνουν θόρυβο, για να μη ενοχλούν τους σκύλους της. Οι θηριώδεις και μεγαλόσωμοι σκύλοι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων. Στην Αθήνα και στην Πεντέλη περιφερόταν με άμαξα ντυμένη στα άσπρα με τη συνοδεία ενός μεγαλόσωμου άσπρου σκύλου.

    ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ
    Η βασίλισσα του εγκλήματος Αγκάθα Κρίστι η οποία είχε τιμηθεί από την Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου για την προσφορά της στην λογοτεχνία είχε φωτογραφηθεί με τον σκύλο της τον Peter ένα χαριτωμένο Fox Terrier.


    ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ
    Η Φρίντα Κάλο αγαπούσε τα ζώα και είχε πολλά κατοικίδια, τα οποία θεωρούσε παιδιά της, καθώς η ίδια δεν απέκτησε ποτέ δικά της.
    Από τους 143 πίνακες ζωγραφικής της στους 55 απεικονίζεται η ίδια μαζί τους.
    Το αγαπημένο της ήταν ένας σκύλος ράτσας Χόλο που άκουγε στο όνομα Mr Xoloti.


    ΜΕΡΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ
    Η Μέρλιν Μονρόε αγαπούσε τα ζώα και μάλιστα ξεχώριζε τους σκύλους, αφού τους θεωρούσε πιο ειλικρινείς ακόμα και από τους ανθρώπους. Πριν ακόμα γίνει διάσημη, είχε σκύλους. Ο σκύλος ονόματι Hugo και ζούσε μαζί της, όταν αυτή είχε παντρευτεί τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ. Όταν χώρισαν, ο Hugo δεν ακολούθησε την Μέρλιν αλλά έμεινε με τον κύριο του.
    Ύστερα από αυτόν εμφανίστηκε ένας άλλος σκύλος στην ζωή της, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος. Ο Φρανκ Σινάτρα της χάρισε στην Νέα Υόρκη έναν τον οποίο ονόμασε Mαφία ή αλλιώς Μαφ(φωτο), επειδή λεγόταν  τότε έντονα ότι ο Φρανκ Σινάτρα είχε σχέσεις με την Μαφία.
    Όταν η διάσημη σταρ πέθανε, την φροντίδα του ανέλαβε η Γκλόρια Λάβελ η βοηθός του Φρανκ Σινάτρα.
     H Μέρλιν Μονρόε είχε πει την εξής έκφραση: ''Οι σκύλοι δεν με πλήγωσαν ποτέ. Μόνο οι άνθρωποι".



     ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΤΕΙΛΟΡ
    Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ η μεγάλη ντίβα και ηθοποιός με τα καταπληκτικά μάτια ήταν εξαιρετικά φιλόζωη. Μάλιστα είχε ομολογήσει ότι οι καλύτεροι συμπρωταγωνιστές της αρσενικοί ήταν οι σκύλοι και τα άλογα!


    ΟΝΤΡΕΪ ΧΕΠΜΠΟΡΝ
    Η ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν που δεν ζει πια είχε ιδιαίτερη αδυναμία στους μικρούς σκύλους Yorkshire Terrier.
    Για την αφίσα της ταινία της Sabrina (1954) η Όντρεϊ Χέπμπορν φωτογραφήθηκε με φόρεμα του Hubert de Givenchy να κρατάει δύο σκύλους κανίς.


    ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ
    Η Μπριζίτ Μπαρντό αγαπούσε πάντα τόσο πολύ τα ζώα, ώστε αποφάσισε να ιδρύσει ένα καταφύγιο για όσα έχουν ανάγκη το 1992. Έκτοτε, το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, όπως λέγεται, έχει προσφέρει στέγη και φαγητό σε χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα όπως πάπιες, χήνες, κύκνους, γαϊδουράκια, πρόβατα, γουρούνια, κατσίκες, κουνέλια, αλογάκια, αγελάδες, ενώ εκατοντάδες σκύλοι και γάτες είναι εκεί για να υιοθετηθούν.
    Τα προβλήματα στο καταφύγιο, όμως, δεν έλειψαν, καθώς οι γείτονες ήθελαν να κλείσει, επειδή τους ενοχλούσε τα γαβγίσματα των σκύλων.
    Το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό προσπαθώντας να δώσει λύση κατασκεύασε ειδικούς χώρους με απόλυτη μόνωση, ώστε οι σκύλοι να μένουν εκεί από τις 18:30 ως τις 9 το πρωί.


     ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
    Η αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου δεν ήταν μόνο άριστη ηθοποιός, κωμικός, τραγουδίστρια αλλά και εξαιρετικά φιλόζωη.
    Φρόντιζε όχι μόνο τον δικό της σκύλο αλλά και τα αδέσποτα τα οποία τάιζε τακτικά.
    Στην φωτογραφία με το Μάο της, ένα πεκινουά που έζησε μαζί της 18 ολόκληρα χρόνια.Ήταν παντού μαζί στο θέατρο, στα γυρίσματα ταινιών, στις περιοδείες της και στα ταξίδια της!


    ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΪ
    Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλεί παιδιά τους σκύλους της, τα δύο γκόλντεν ριτρίβερ, Luke και Layla, και τα δύο σπρίνγκερ σπάνιελ, Sunny και Lauren.
    Είχε και την Σόφη που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 13 ετών από νεφρική ανεπάρκεια πριν από μερικά χρόνια.
    Η διάσημη τηλεπερσόνα της είχε αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή λέγοντας πως της χάρισε 13 χρόνια απεριόριστης αγάπης και ήταν η αληθινή αγάπη της ζωής της.
    Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει δηλώσει: ''Οι σκύλοι είναι το πρότυπο μου. Θέλω να δουλεύω σαν σκυλί, αυτό που κάνω με χαρά από τότε που γεννήθηκα. Θέλω να παίζω σαν σκύλος, εντελώς αυθόρμητα. Θέλω να αγαπώ σαν σκύλος με απεριόριστη αφοσίωση. Ο σκύλος δεν ενδιαφέρεται, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, πώς θα αποκτήσει χρήματα και θα τα βγάζει πέρα.  Το ότι ζούμε ακόμα με τους σκύλους με κάνει να ελπίζω τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους''.


    ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ
    Η Τζένιφερ Άνιστον δεν κρύβει την αγάπη της για τους σκύλους της, την Ντόλλυ που είναι ένας λευκός ποιμενικός και την Σόφι που είναι ένα ημίαιμο πιτ-μπουλ από καταφύγιο.
    Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της είχε ο Νόρμαν (φωτο) ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 16 ετών τον Μάιο του 2011, ενώ ήταν γνωστό πως ήταν ο καλύτερος φίλος της.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Διάσημες γυναίκες με τους σκύλους τους... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top