728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

    ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ: Πόνος κι θάνατος για τους σκύλους, διασκέδαση και κέρδη για τους ανθρώπους

    Οι κυνομαχίες είναι το αρρωστημένο “σπορ” κατά το οποίο, τα σκυλιά παλεύουν μεταξύ τους τις περισσότερες φορές μέχρι κάποιο από τα δύο, να υποκύψει στα τραύματα του. Αν και είναι απαγορευμένο στις περισσότερες “προηγμένες” χώρες συμβαίνει παντού, ακόμα και στην Ελλάδα. Οι κυνομαχίες ισοδυναμούν με κακοποίηση, πόνο και θάνατο στα σκυλιά και διασκέδαση και κέρδη από τα στοιχήματα, σε σαδιστές ανθρώπους.
    Είναι μια ιδιαίτερη σοβαρή μορφή κακοποίησης μιας και τα σκυλιά που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες βιώνουν ακραία βία, όχι μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων και μετά αλλά και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
    Τα αρρωστημένα μυαλά αυτών που εκπαιδεύουν τα ζώα ισχυρίζονται πως όσο πιο πολύ υποφέρει ένας σκύλος κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τόσο πιο καλός μαχητής θα γίνει. Αν κατά την διάρκεια της “εκπαίδευσης” αποδειχθεί πως ο σκύλος δεν είναι καλός μαθητής, τότε ο ιδιοκτήτης του θα το δολοφονήσει είτε στραγγαλίζοντας το, είτε πνίγοντας το, είτε πυροβολώντας το ή θα το χρησιμοποιήσει ως μέσο εκπαίδευσης του επόμενου σκύλου. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιο σκυλί χάσει κάποια μάχη. Κάποιες φορές απλά τα “ξεφορτώνονται” σε κάποιο βουνό, για να πεθάνουν από την πείνα.
    Οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των σκυλιών είναι άθλιες. Συνήθως ζουν παραμελημένα, νηστικά και απομονωμένα για να αγριέψουν ακόμα περισσότερο, αλυσοδεμένα και κλεισμένα ακόμα και μέσα σε αποθήκες και ξερά πηγάδια.
    Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως δημιουργείται και ένας ολόκληρος μύθος γύρω από κάποιες φυλές που καταλήγουν να είναι ανεπιθύμητες από τους ανθρώπους, μιας και θεωρούνται επιθετικές όπως τα pit bulls, τα bull terrier και τα rottweiler – πράγμα που δεν ισχύει. Απλά τα αρρωστημένα μυαλά ορισμένων ανθρώπων εκμεταλλεύονται την σωματική διάπλαση και δύναμη αυτών των φυλών. Όλα τα σκυλιά ,μπορούν να είναι πολύ ειρηνικά και φιλικά αν κάποιος δεν τα αγριέψει. Είναι γεγονός πως η τόσο εξωφρενικά βάρβαρη εκπαίδευση-κακοποίηση που περνάνε αυτά τα ζώα είναι ικανή να μετατρέψει σε δολοφόνο ακόμα και ένα σκυλί πεκινουά, το οποίο απλά θα κάνει μικρότερη ζημιά, λόγω του μικρού του μεγέθους.
    Τα ζώα που χρησιμοποιούνται ως μέσα για την εκπαίδευση των σκύλων-μαχητών είναι τα άλλα θύματα της ίδιας ιστορίας. Οι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν κυρίως σκυλιά, αλλά και γάτες και κουνέλια που προμηθεύονται από διάφορες πηγές: αδέσποτα, ζώα από καταφύγια ή ιδιώτες που δεν ελέγχουν που τα χαρίζουν, ακόμα και κατοικίδια που κλέβουν. Τα άτυχα αυτά ζώα δεν θα έχουν καμία ευκαιρία να παλέψουν για την ζωή τους. Το στόμα τους θα σφραγιστεί με μονωτική ταινία ή θα τους σπάσουν όλα τα δόντια ώστε να μην μπορούν να δαγκώσουν, τα νύχια τους θα κοπούν εντελώς και θα ριχτούν σε μια άνιση μάχη, όπου το τέλος της θα είναι, ο βασανιστικός τους θάνατός.
    Οι κυνομαχίες γίνονται παντού, μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και δίπλα από το σπίτι σου. Αν πέσει στην αντίληψη σου τέτοιο περιστατικό επικοινώνησε άμεσα με την φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σου και με το αστυνομικό τμήμα.

    πηγή: http://www.269lifegreece.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    4 σχόλια:

    1. Αίσχος να στοιχηματίζουν σε άλλης
      μορφής παιχνίδι με σκοπο το κέρδος. Κάπου να υπογράψουμε για να σταματήσει ο παραλογισμός.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αν γίνονται και στην Ελλάδα από κάπου το μάθατε ότι είναι σίγουρο... Αν λοιπόν έχετε σίγουρη πηγή ότι γίνονται και στην Ελλάδα σε καμία μέρη και εξακολουθούν να γίνονται και να πεθαίνουν ζώα τότε είστε συνένοχοι... Γιατί πολύ απλά εφόσον ξέρετε που κάντε καταγγελίες να τελειώνει το ζήτημα....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ίσως κάνω λάθος αλλά έτσι πιστεύω... Αν κάνω λάθος συγνώμη κιόλας αν δεν κάνω όμως.... Τροφή για σκέψη?!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Άνθρωπος. Το τέρας τής δημιουργίας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ: Πόνος κι θάνατος για τους σκύλους, διασκέδαση και κέρδη για τους ανθρώπους Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top