728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 2 Απριλίου 2019

    Η κολίτιδα στον σκύλο...

    Η κολίτιδα είναι η φλεγμονώδης διαταραχή στο παχύ έντερο και μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακές μολύνσεις, παράσιτα, τροφές, φλεγμονώδεις ασθένειες στο έντερο ή σε καρκίνους.
    Ειδικοί αναφέρουν πως μια βασική αιτία για την κολίτιδα στον σκύλο είναι τα παράσιτα, ειδικά στους νεότερους σκύλους, αλλά και οι αλλεργίες σε τροφές, η γύρη και το χορτάρι.
    Ακόμα και το άγχος μπορεί να προκαλέσει κολίτιδα.
    Τα συμπτώματα,  κυρίως προβλήματα στις κενώσεις, διαρκούν, τυπικά, 72 ώρες ή στην περίπτωση που η κολίτιδα είναι χρόνια, είναι επαναλαμβανόμενα και διαρκούν τουλάχιστον 3 βδομάδες.
    Κάποιοι  σκύλοι με κολίτιδα νιώθουν καλά, ενώ ορισμένοι κάνουν εμετό, έχουν μειωμένη όρεξη και ενέργεια.
    Μερικές ράτσες είναι πιο επιρρεπείς στην κολίτιδα, για παράδειγμα το μπόξερ έχει προδιάθεση σε μια μορφή κολίτιδας, στην βακτηριακή κολίτιδα που οφείλεται στο βακτήριο E. Coli (Escherichia coli), ενώ ο γερμανικός ποιμενικός είναι επιρρεπής στις ασθένειες του εντέρου και άρα μπορεί να πάσχει κι από κολίτιδα.
    Ως προς την θεραπεία, αφού συμβουλευθείτε τον κτηνίατρο, πρέπει να ξέρετε ότι τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν τα βακτήρια στον σκύλο που διαταράχθηκαν από την κολίτιδα όπως και μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η κολίτιδα στον σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top